HC Energie Karlovy Vary

Dostali jsme se do herní pohody, usmíval se po utkání na Kladně kapitán

Po dnešním výsledku už mohou energetici zůstat v klidu a atmosféra v kabině po výhře nad Kladnem tomu také napovídala. Vyrovnaný stav po první třetině nastínil, že boj bude velmi vyrovnaný. Pak ale přišla minuta, ve které otevřel skóre Václav Skuhravý a hned na to jej následoval Milan Hluchý. „Velkou pochvalu si zaslouží jak gólman, tak i ostatní hráči,“ usmíval se po zápase kapitán týmu.
Máte za sebou čtyři úspěšná utkání. Jaké byly pocity před dnešním výjezdem?
Šli jsme do zápasu s tím, že jsme vyhráli tři utkání v řadě a vrátila se nám trošku taková ta herní pohoda. Předtím jsme hráli tak nějak zmateně, nedovedli jsme si pořádně nahrát. Teď se nám to zlepšilo a myslím, že to dneska bylo i vidět.

Kdybyste měl dnešní zápas zhodnotit vlastními slovy, co by zaznělo?
Od začátku to bylo velmi vyrovnané. V první třetině bylo několik vyloučení, která se nám podařilo ubránit a první třetinu jsme udrželi 0:0. Druhá část vypadala podobně. Jen se nám tam podařilo dát dva slepené góly během jedné minuty a pak už jsme si výsledek jen hlídali.

V pětadvacáté minutě jste otevřel skóre zápasu. Dokázal byste Vaší branku popsat?
Naskočil jsem ze střídačky, dostal jsem přihrávku k mantinelu ve třetině a jen jsem vystřelil na bránu. Ani jsem přes hráče neviděl, kam ten puk letí. Jen jsem pak viděl rozhodčího, jak ukazuje do branky, tak jsem se začal radovat.

Našel byste v zápase nějaké chyby?
Tak určitě v každém zápase se najdou chyby, ale když se vyhrává, tak se na ně rychle zapomíná a nijak už se nepřipomínají.

Hned v první minutě přišlo vaše první oslabení. Nerozhodilo to tým?
Neřekl bych, že rozhodilo. Rozhodilo by nás to ve chvíli, kdybychom v oslabení dostali gól. Podařilo se nám to ale ubránit, tak jsme zůstali v klidu.

Z posledního utkání v Kladně jste odjeli s pěti brankami. Přišly nějaké rady od trenérů?
Posledně jsme tu začali také dobře, dostali jsme se dokonce do vedení, ale stav se pak srovnal a Kladno se dostalo do vedení. Nám už se poté nepodařilo se z toho dostat. Nemůžeme se ale moc zabývat tím, kolik branek jsme dostali. Museli jsme to brát jako prohru, ať už s rozdílem jedné nebo čtyř branek. Proto speciální rady asi ne.

Našlo by se v zápase něco nebo někdo, kdo by zasloužil pochvalu?
Určitě Lukáš Mensator, který vychytal nulu. Jinak samozřejmě celý tým, který se podílel na výhře.

Čeká vás Brno, poslední zápas na ledě hostů. Jak se na něj chystáte?
Jak už jsem říkal, vyhráli jsme čtyři zápasy v řadě a jsme v jakési herní pohodě. V Brně se samozřejmě budeme snažit udělat výsledek a přivézt nějaký bod.

Související články