HC Energie Karlovy Vary

Lukáš Sáblík si poslední utkání užil, o dovolené jej čeká stavařina

V závěrečném utkání sezony se karlovarskému publiku po delší době představil Lukáš Sáblík. Brankářská dvojka Energie odchytala kompletních šedesát minut a připsala si své třetí čisté konto v sezoně. „Jsem moc rád, že nám tohle poslední utkání vyšlo. Nula je už pro mě taková perlička tak trochu navíc,“ přiznal aktuálně nejstarší hráč Energie po utkání.
Hokejisté karlovarské Energie uzavřeli letošní nevydařenou sezonu vítězství 3:0 nad Mladou Boleslaví, které si to rozdá s Chomutovem v baráži o bytí a nebytí v extralize. V samotném utkání víceméně o nic nešlo, přesto se přišly do ochozů KV Areny s energetiky rozloučit více jak tři tisícovky diváků a to byla, s ohledem k velikonočním svátkům, velice slušná návštěva.

Brankářská jednička Lukáš Mensator dostala po náročném programu volno, mezi tři tyče se od prvních minut postavil Lukáš Sáblík a hned si na své konto připsal nulu. „Je to skvělé. Pocity jsem ale neměl nejlepší, protože jsem pomalu dva měsíce nechytal. Navíc, jak se teď hrálo třikrát v týdnu, tak tréninky nebyly tak intenzivní a nebyl jsem tolik v zápřahu,“ přiznal určitou počáteční nejistotu.

Větší radost než z individuálního úspěchu měla karlovarská dvojka z povedené domácí rozlučky. „Jsem moc rád, že nám tohle poslední utkání vyšlo. Nula je už pro mě taková perlička tak trochu navíc.“

Za každou vychytanou nulu dávají brankaři do společné pokladny mužstva nějaké peníze a nejinak tomu bylo i v závěrečném utkání sezony. „Kolik to bude, tak to ještě nevím. Standardně jsme v sezoně dávali dva tisíce korun. Kolik budu muset dát teď, rozhodnou hráči v šatně. Nevím, jestli to bude míň nebo víc,“ vysvětlil s úsměvem starší z obou Lukášů.

Samotné utkání bylo trochu odlehčené. Nechyběl mu náboj a chuť vyhrát, ale místy bylo přece jen znát, že karty už jsou rozdány. Jistým účastníkem baráže je Mladá Boleslav. „Zápas jsme určitě nevypustili. Hráli jsme dobře, ale na druhou stranu jsme byli v klidu. Nebyli jsme ve stresu, tak jako celou sezonu, a neříkali jsme si, že teď už musíme. Tohle utkání v tomto směru bylo jiné,“ přiznal Lukáš Sáblík a připojil: „Skutečnost, že už je všechno rozhodnuto, byla na naší hře v posledních dvou zápasech znát. Vycházelo nám všechno, co se nám v základní části nedařilo. Myslím, že tenhle zápas jsme si užili.“

Hokejisté teď mají před sebou dovolenou. Každý ji bude trávit jinak a každý ji bude mít jinak dlouhou. „Mladší hráči se sejdou už první týden v květnu. My starší až okolo desátého. Ještě uvidíme, jak nás trenéři přesně rozdělí. Jinak zatím neplánuji cestu někam mimo republiku. Mám v Jihlavě rozestavěný barák, a tomu se budu věnovat. Pár dní bych chtěl odpočívat a určitě si udělám čas i na kamarády,“ popsal odchovanec jihlavské Dukly své nejbližší plány.

Lukáš Sáblík je momentálně nejstarším hráčem mužstva. Pokud se délka dovolené odvíjí od věku, pak by s trochou nadsázky mohl dostat více jak pět týdnů. „To určitě ne. Nebudu se doma flákat. Volno dostanu jako všichni ostatní,“ dodal s úsměvem.

Související články

Preview k zápasu | so 3.4.2010

Energetici zakončí sezonu duelem s Boleslaví