HC Energie Karlovy Vary

Třetí pozdrav z Ufy: První prohra a příprava na společné tréninky

Jen dva dny po prvním vítězství na ruské misi sehráli mladí energetici další přípravné utkání. Tentokrát již opět přímo v Ufě vyzvali Karlovaráci místní výběr. Domácí tentokrát neponechali nic náhodě a zvítězili 5:1. Západočechy dnes čekají především společné tréninky s jejich ruskými vrstevníky na ledě i v tělocvičně. Do programu také přibyla návštěva pátého semifinále KHL. Další zajímavosti přináší ve své zprávě vedoucí výpravy Jiří Ryžuk (na menším snímku). Ve fotogalerii naleznete několik nových fotografií.
Vážení příznivci mládeže HC Energie,

posíláme všem, kteří se o právě probíhající soustředění našeho družstva "95/96" zajímají, třetí zprávu z Ufy!

Včera, 6.4. jsme v "Ledovém dvorci" v Ufě, tedy v centru našeho kempu, sehráli v pořadí druhé přátelské utkání. Naším soupeřem bylo družstvo místního klubu SALAVAT JULAJEV UFA 96, které bylo posílené o dva útočníky z družstva staršího ročníku 95. S tímto soupeřem jsme koncem ledna tohoto roku sehráli dvě vítězná utkání při jejich soustředění u nás doma v Karlových Varech.

Při zahajovacím ceremoniálu se opět hrály hymny (česká, ruská a baškirská). Navíc byl utkání přítomen štáb baškirské televizní stanice BCT. Sestřih z utkání, včetně rozhovorů s hráči a trenéry, pak bylo možné shlédnout v přestávce večerního utkání KHL. Asi i pod dojmem lednových vítězství, jsme do utkání nastoupili nesoustředěně a nevyužili jsme mnoho našich příležitostí.

Kromě slabé koncovky nám navíc chyběl i kvalitní pohyb, což soupeř využil k vedení 1:0. I po zlepšeném nasazení ve 2. třetině, jsme na rozdíl od soupeře, žádnou z mnoha dalších příležitostí nevyužili a šli do druhé přestávky za stavu 0:2. Poslední třetina už byla poznemenaná naší křečovitou snahou o obrat v utkání.

Po celkem zbytečných vyloučeních jsme pak při dvojnásobném a hned i při standardním oslabení dvakrát inkasovali. Až za nepříznivého stavu 0:4 jsme konečně využili přesilovou hru a korigovali na 1:4. Dvě minuty před koncem a při vyloučení soupeře, jsme pak při naší power-play (6-4) ještě inkasovali do prázdné branky.

Finální skóre 1:5 určitě neodpovídá možnostem našeho týmu. Všichni věříme, že se mužstvo z prohry poučí a do dalších utkání nastoupí soustředěně a s maximálním nasazením již od první minuty.

Do konce soustředění nás v Ufě, kromě dvou dalších utkání (8.4. v Ledovém dvorci s týmem "Ufa-95"a 10.4. v Ufa-areně s výběrem "Ufa-95/96"), čekají dnešní společné tréninky (na ledě i v tělocvičně) s místními družstvy. Navíc zhlédneme ve velké hale ještě dvě atraktivní utkání: 8.4. páté semifinále KHL (stav série SALAVAT JULAJEV vers. AK BARS KAZAŇ je nyní 1-3) a 9.4. druhé semifinále juniorů v tzv. MHL (mládežnická hokejová liga kopírující dospělou KHL) při kterém proti sobě nastoupí TOLPAR UFA a NOVOKUZNĚČTÍ MEDVĚDI.

O pestrý program tedy máme až do konce pobytu postaráno a těšíme se na něj!

Pozdravy z daleké Baškirie domů do Karlových Varů posílá za tým HC ENERGIE 95/96

Jiří Ryžuk, vedoucí výpravy