HC Energie Karlovy Vary

Poslední pozdrav z Ufy: Cenné vítězství na závěr a vyprodaný stadion na utkání místní mládeže

Karlovarští mladíci završili své soustředění v Ufě nejlepším možným způsobem. V duelu s nejsilnějším soupeřem (výběr Ufy ročníků 1995 a 1996) mohli po výsledku 5:4 oslavit cenné vítězství. Mimo to zavítala západočeská výprava i na semifinálové utkání juniorské nejvyšší soutěže. Vyprodaná aréna na tomto mládežnickém utkání byla dalším velkým zážitkem pro všechny přítomné. Podrobnosti o závěru soustředění posílá v článku přímo z Ufy vedoucí výpravy Jiří Ryžuk.
Vážení příznivci mládeže HC Energie,

posíláme všem, kteří se o právě probíhající soustředění našeho družstva "95/96" zajímají, pátou závěrečnou zprávu z Ufy !

Na úvod této zprávy něco o průběhu posledních dvou dní našeho kempu:
Včerejšek, tedy pátek 9.4., jsme nejprve zahájili tréninkovým dopolednem. V tréninkovém centru "Ledovyj Dvorec" jsme trénovali 60 minut na ledě, dalších 60 minut pak v tělocvičně. Regenerace následně proběhla ve velké sauně juniorského družstva Tolpar. Po obědě kluci využili delší čas na odpočinek ve svých hotelových pokojích hlavně ke spánku.

V podvečer jsme podle plánu odjeli do UFA-Areny, která byla na druhé semifinále juniorů v MHL až na málo míst zcela zaplněná. Přišlo nakonec bezmála 8000 diváků. Pro nás, kteří jsme v českém mládežnickém hokeji zvyklí na maximálně několik desítek přihlížejících rodičů, se jednalo o naprosto nevídanou diváckou kulisu! Fanoušci opět vytvořili skvělou atmosféru včetně mexických vln. TOLPAR UFA své druhé utkání této série s NOVOKUZNĚCKÝMI MEDVĚDY prohrál 1:2 po samostatných nájezdech. Celou třetí třetinu, prodloužení i nájezdy jsme již sledovali z oken VIP-restaurace, kde jsme včera večeřeli.

Dnes, v sobotu 10.4., jsme pak v rámci optimální přípravy na závěrečné utkání s domácím výběrem 95/96 posunuli snídani až na 9:00. Dopoledne jsme byli pouze na 45 minut v tělocvičně. Tam probíhaly pouze různé hry bez většího zatížení. Po obědě v jídelně tréninkového centra za námi přišel pan Oleg Vasiljev, ředitel mládežnické hokejové školy klubu HK SALAVAT JULAJEV. Poděkoval nám za naši návštěvu i vzorné vystupování a každému z účastníků soustředění osobně předal zápasový dres a čepici se znakem zdejšího klubu.

My jsme na oplátku předali celým mužstvem podepsané dresy HC Energie. V rámci této slavnostní chvíle jsme zároveň poděkovali i personálu klubové jídelny, kde o nás opravdu vzorně pečovali. Po kratším odpočinku na hotelu nás pak od 16:00 čekalo závěrečné, v pořadí již čtvrté, přátelské utkání. Naším soupeřem byl výběr z družstev SALAVAT JULAJEV UFA 95 a 96. Tedy nejsilnější soupeř, se kterým jsme se zde utkali.

Kluci hráli od začátku velmi soustředěně a s maximálním nasazením. Navíc nám tentokrát nechyběla ani přesnost a pohotovost v koncovce. Vybojované vítězství v dramatickém závěrečném utkání, s konečným výsledkem 5:4 (po třetinách 0:1, 3:1, 2:2), pak bylo nejlepší možnou tečkou i odměnu pro všechny na závěr celé akce.

Celé mužstvo jsme po utkání pochválili nejen za dnešní vynikající výkon v utkání, ale i za velmi dobrou reprezentaci našeho klubu i naší země po celou dobu soustředění.

Kromě mnoha nezapomenutelných zážitků, které si všichni z pohostinné Baškirie odvážíme, si zde mužstvo budoucího mladšího dorostu HC Energie také položilo základy pro příští sezónu.

Zítra, v neděli 11.4., odlétáme z Ufy již v 6:35 ráno (je zde o 4 hodiny více než u nás doma) a plánovaný přílet na letiště Praha-Ruzyně (terminál 1) máme v 9:25 (středoevropského letního času). V Moskvě je opět mezipřistání s cca. 2 hodinovou přestávkou mezi lety. Z Prahy by nás měl autobus přivézt ke KV-Areně někdy kolem 12:00.

Náš zpravodajský seriál je tedy u konce. Můžeme konstatovat, že jsme zde měli náročný a zároveň i mimořádně krásný čas. Velmi povedené soustředění na závěr sezóny 2009/2010 je za námi. Loučíme se s Ufou a všichni se již moc a moc těšíme domů!

Záverečný pozdrav před odletem z daleké Baškirie a návratem domů do Karlových Varů posílá za tým HC ENERGIE 95/96

Jiří Ryžuk, vedoucí výpravy