HC Energie Karlovy Vary

Nový kádr otestuje Energie jako první na ledě Kladna

Suchou přípravu mají hráči již definitivně za sebou a je na čase zúročit dřinu z posiloven. Skvělým nástrojem jsou pro všechny celky přípravné zápasy. Energetici budou mít možnost vypilovat svojí hru již tento čtvrtek, kdy zavítají na led kladenského Vagnerplastu. Kladenský tým mimo změny generálního sponzora zaznamenal i několik změn v kádru, stejně tak i Energie. Oba pozměněné celky se utkají na kladenském stadionu ve čtvrtek od 17:30 a jejich souboj přiblíží i náš online přenos.

Dodá nový sponzor kladenským druhý dech?

Hokejisté z Kladna se po sedmi letech vrací ke generálnímu sponzorovi Vagnerplast. Pro hokej v Kladně by to měla být vzpruha a pro oko diváka i zpestření. Hokejisté totiž budou kompletně měnit dresy, a tak upustí od tradičního buldoka na prsou. Ze vzájemných zápasů se oba týmy znají velice dobře, jelikož si oba dva „prodloužily“ sezonu o boje o udržení mezi elitou.

Co se týče změn v kádru, za všechny můžeme vyzdvihnout příchod nového brankáře do týmu. Lukáš Cikánek se bude nyní o práci hlídače kladenské svatyně dělit s Martinem Falterem. Ten zavítal do českých vod po dlouhých letech, jelikož předtím působil na Slovensku a naposledy v ruském Novgorodu. Vedení týmu prozatím neurčilo klubovou jedničku, proti Energii by se ale podle trenéra Vejvody měl do branky postavit právě Falter.

Baďouček: Opory zůstanou doma

Václav Baďouček

V dresu karlovarské Energie nastoupí především nováčci a hráči, kteří nemají místo v sestavě jisté. „Doma necháme ty zkušené, o kterých víme, že by měli být v základním kádru. Mám na mysli Skuhravého, Kumstáta, Melenovského a všechny tyhle kluky,“ poznamenal na úvod trenér Baďouček. Po více jak deseti letech oblékne dres Energie i útočník a poslední posila mužstva David Hruška. „David má pověst koncového hráče a my od něj očekáváme, že bude střílet branky. Proto v týmu je a samozřejmě na Kladně bude hrát,“ pokračoval trenér Baďouček.

Kromě Hrušky se fanouškům představí i oba Finové. „Jesse Saarinen i Petri Kokko nastoupí. Petri měl sice menší problémy s kolenem a na trénincích vynechával nějaké cvičení, ale to mu nebrání, aby na Kladně nenastoupil,“ slibuje karlovarský asistent. Západočeši mají v utkání jediný cíl. „Je to příprava a hráči se teprve dostávají do tempa. Naším přáním je, aby se nikdo nezranil. My, jako trenéři jsme si určili cíl vidět co nejvíce mladých a nových hráčů v akci. Dalším naším přáním je, a to nejen pro toto utkání, zapracovat do hry určité prvky,“ dodal na závěr asistent Antonína Stavjani.

Vzájemné zápasy 2009/2010

01. kolo HC Geus Okna Kladno - HC Energie Karlovy Vary 3:5
14. kolo HC Energie Karlovy Vary - HC Geus Okna Kladno 2:1
27. kolo HC Geus Okna Kladno - HC Energie Karlovy Vary 4:3 pp
40. kolo HC Energie Karlovy Vary - HC Geus Okna Kladno 1:0
OUT1 HC Energie Karlovy Vary - HC Geus Okna Kladno 1:2
OUT4 HC Geus Okna Kladno - HC Energie Karlovy Vary 5:1
OUT7 HC Energie Karlovy Vary - HC Geus Okna Kladno 4:3 pp
OUT10 HC Geus Okna Kladno - HC Energie Karlovy Vary 0:2

Související články