HC Energie Karlovy Vary

Na ledě KV Areny se prohání nová posila karlovarské Energie

Kdo se jen trochu zajímá o hokejové dění v lázeňské metropoli, tak mu jméno David Hruška nemůže být neznámé. Sokolovský rodák, žijící v Karlových Varech, po více jak deseti letech opět oblékne dres západočeského klubu. Naposledy David Hruška hrál v tehdejší Becherovce v sezoně 2000–01. Celkem nastřílel za dva roky 37 branek a bojoval i v baráži proti Chomutovu.

Davide, jste poslední novou akvizicí Energie. Jak jste se dostal do týmu Karlových Varů a jak probíhala jednání?
Jednání byla velice rychlá. V pondělí po tréninku si mě zavolal generální manažer Chomutova pan Veverka a řekl mi, že se v úterý ráno mám hlásit na tréninku Energie. Už předtím jsem nějaké zprávy měl, ale ještě nic oficiálního mi nikdo neřekl. Až v pondělí.

Jste rodilý Sokolovák a žijete v Karlových Varech. Jak jste tuto zprávu přijal?
Já jsem samozřejmě moc rád, že můžu po nějaké době opět hrát v extralize. To, že bydlím v Karlových Varech, je samozřejmě veliké plus.

Jaké máte momentálně osobní hokejové cíle a přání?
To je jednoduché. Cíl je ten, že chci být pro mužstvo přínosem, a přáním je to, že bych byl velice rád, kdyby se nám povedlo chytit začátek sezony a pohybovali bychom se v horních patrech tabulky. V lednu se vracím do Chomutova. Tam máme určitý cíl a ten bych chtěl dotáhnout do postupového konce.

Přicházíte s pověstí střelce. Váš úkol tak bude jednoduchý. Střílet branky...
Určitě se to ode mne očekává, ale já si myslím, že je jedno, kdo branky střílí. Důležité je, aby se dařilo týmu. Už před časem jsem řekl, že se za žádnou korunou střelců nehoním. Dvakrát jsem ji získal a teď je pro mě důležitější to, aby se dařilo týmu jako celku.

Momentálně jste jedním z těch nejstarších a nejzkušenějších hráčů. Dostal jste od trenérů už nějaké úkoly?
Žádné jsem nedostal. Každý z kluků víc moc dobře, co má hrát, a já tady nejsem od toho, abych někoho úkoloval a někomu něco říkal. Já se především soustředím sám na sebe a svůj výkon.

Neměl jsem na mysli úkoly, ale zkušenosti mladším hráčům...
Nevím, jestli je v týmu někdo, kdo mě nějakým způsobem sledoval nebo sleduje. Je pravdou, že nějaké zkušenosti mám a můžu je někomu předat, ale jak už jsem řekl, od nikoho jsem žádné úkoly nedostal.

Vy jedete s týmem do Kladna a po hodně dlouhé době znovu obléknete karlovarský dres. S jakými myšlenkami půjdete do zápasu?
Je to přátelské utkání. To znamená, že do toho půjdu bez nějakých rozpaků. Půjde sice o první utkání sezony, ale bude to normální zápas. Nic zvláštního to pro mě nebude. Prostě další z mnoha utkání.

Takže se vám nehoní hlavou myšlenky, že budete hrát za město, ve kterém žijete...
To ne. Už je to opravdu hodně dlouho, co jsem v Karlových Varech hrál. Deset let je dlouhá doba. Na něco takového nemyslím a opravdu to beru jako normální zápas.