HC Energie Karlovy Vary

Tipsport Hockey Cup odstartuje Energie v Litvínově

Minulý týden si energetici odbyli svou premiéru na ledě s Kladnem. Nyní přichází na řadu soupeř z nedalekého Litvínova, který má svůj první nástup na zaledněnou plochu teprve před sebou. I pro něj to tak bude příležitost vyzkoušet svůj nově poskládaný kádr, který prošel nemalými změnami. Utkání startuje v 17:30 a podrobnosti z něj můžete sledovat v online přenosu.

Nejvýznamnější změny v týmu

Jednou z největších ztrát pro Litvínov bude bezpochyby ukončení kariéry Roberta Reichela a Jiřího Šlégra. Robert Reichel tak svůj mateřský dres vysvlékl po šesti sezonách, který zde odehrál po návratu ze zámoří. V české nejvyšší soutěži nikdy nenastoupil za jiný klub. Jeho o měsíc starší kolega se namísto střídačky rozhodl usedat v poslanecké lavici. Oba se chlubili četnými zkušenostmi ze zámořských ledů, které budou litvínovským bezpochyby trochu chybět.

Jistou náhradou jim může být posila v podobě útočníka Kasparse Saulietise z běloruského Dynama Minsk. Z Dánska se pak zpět do české ligy vrací Roman Vopat, kterého fanoušek Energie nejlépe pamatuje z legendární bitky s Liborem Ustrnulem (video).

Ani sestava v Litvínově nebude ještě extraligová, tvrdí Baďouček

Václav Baďouček

I když je hokejová sezona teprve na začátku a extraliga otevře své brány až 17. září, už se hrají soutěžní utkání. „Jsme pořád v přípravném období. To znamená, že i do zápasu v Litvínově nastoupíme v sestavě, která ještě nebude ta extraligová. Tak jako tomu bylo na Kladně. Odpočívat bude i tentokrát kapitán Václav Skuhravý a s ním také Petr Kumstát,“ poznamenal na úvod trenér Václav Baďouček (na snímku).

Oproti zápasu s Kladnem k nějakým změnám přece jen dojde. „Můžu říci, že v brance bude chytat Lukáš Sáblík. I pro tentokrát chceme vyzkoušet určité herní varianty a chceme spolu na ledě vidět hrát určité dvojice a trojice hráčů, kteří by se podle nás mohli typově vyhovovat,“ pokračuje karlovarský asistent.

Karlovarští trenéři poskládají sestavu až před odjezdem na samotné utkání. „Všichni hráči jsou po zdravotní stránce v pořádku, takže máme čas. Po dopoledním tréninku se rozhodneme,“ přiznává asistent na karlovarské střídačce.

Během letní přestávky prošel Litvínov velikou obměnou hráčského kádru. Definitivní sbohem dali hokeji Jiří Šlégr a také dlouholetý kapitán Robert Reichel. „Jirka Šlégr asi taková ztráta pro ně nebude. Už na konci minulé sezony toho tolik nenahrál. Mužstvo se s jeho absencí dokázalo vypořádat. Důkazem toho je fakt, že se i bez něj probojovali do play off,“ polemizuje kouč Václav Baďouček. To ztráta Roberta Reichela bude citelnější. „Robert byl tahounem mužstva. Už jeho přítomnost zaručovala určitou kvalitu. Na druhou stranu ale Litvínov před sezonou posiloval a dokázal přivést i zkušené hráče.“

Odhadovat sílu úterního soupeře Energie je prozatím předčasné. „Nikdo jsme je neviděl hrát. Nedokážu odhadnout, jak na tom budou během extraligové sezony. Na veškeré tyto úvahy je zatím moc brzy,“ uzavírá karlovarský asistent Baďouček.

Související články