HC Energie Karlovy Vary

Bitva s Benzinou skončila fotbalovým vítězstvím Energie

Pohár: HC BENZINA Litvínov - HC Energie 0:1 (0:0, 0:0, 0:1)
Ze čtveřice soupeřů v tabulce odstartovala Energie svojí letošní účast v Tipsport Hockey Cupu střetnutím s Litvínovem na Zimním stadionu Ivana Hlinky. Zápas to byl od samého počátku vyrovnaný a šance se dařilo tvořit pouze za přispění početní výhody. Tento stav trval přesně čtyřicetčtyři minut. V tomto čase totiž prokázal slovenský mladíček v barvách Energie Rastislav Dej (na snímku) svojí hbitost a pohotově dorazil kotouč po závaru za záda lítvínovského brankáře Hübla. Energie si tak do turnajové tabulky připisuje první a hned tříbodové vítězství.
Příprava na sezonu, TsC1, út 10.8.2010, Zimní stadion Ivana Hlinky
Litvínov
Karlovy Vary
0:1
0:0, 0:0, 0:1
Branky a nahrávky: 44. Dej (Saarinen) . Rozhodčí: Turčan. Vyloučení: 6:4. Bez využití Diváci: 850 . Střely na branku: 24:36. Průběh utkání: 0:1.
Litvínov: Hübl - Kroupa, Hora, Černošek, Gula, Kubát, Tomko, Jareš, Kubinčák, Gerhát, Jánský, Bojer, Bíza, Černý, Jenáček, Vopat, Kafan, Maxa, Faith, Majdan, Kousalík.
Karlovy Vary: Sáblík - Nosek, Gregořek, Parýzek, Hájek, Prošek, Mucha, Dobroň, Kokko, Cyganov, Pech, Hruška, Skladaný, Hřebejk, Hluchý, Zucker, Kuběna, Zaťovič, Saarinen, Dej, Košťál.

Komentář k utkání

Jako první v utkání udeřili hosté, ale ani kanonýr Hruška nedotlačil pokus spoluhráčů za brankáře Hübla. Minutu na to už zahrozili "chemici". Kafan po přesném pasu nastřelil tyčku. Další šance přišla až s vyloučením karlovarského Zaťoviče. Hora trefil stejně jako jeho spoluhráč tyčku. Energetici se však v oslabení ubránili a v 11. minutě si také zahráli početní výhodu po faulu Kousalíka. Hosté tlačili, ale ani Dobroňova dělovka od modré a Pechova technická střela brankou neskončily. Rozhodčí tresty nešetřili a obě mužstva si v krátké době znovu vyzkoušela hru o hráče navíc, ale ani to k brance nevedlo. Další větší šance hostující Energie přišla s dalším vyloučením domácího hráče. Finská posila Kokko a Dobroň se dostali ke střelám od modré, ale ani jednu dělovku Hübl za svá záda nepustil, byť musel Dobroňovu střelu vyrážet holí.

Hned zkraje druhého dějství znovu zahrozila zahraniční posila Varů. Finský Kokko zkusil střelu zápěstím, domácímu brankáři puk z lapačky vypadl, ale bohužel pro hosty jej stihl opět včas zpacifikovat. Dvouminutovými tresty se nešetřilo ani v této dvacetiminutovce a už ve 24. minutě odjížděl na trestnou Hluchý za vražení. Velké horko začalo být až v druhé polovině třetiny. Vopat dostal dvě minuty za podražení a Hruška měl po závaru před sebou odkrytou klec. Jeho dorážku však na poslední chvíli znemožnil hbitý beton brankáře Hübla. V posledních minutách hry diktovala tempo hostující Energie, ale ani nápřah Kuběny ve slibné šanci branku opět nepřinesl. Tlak hostů narušilo až oslabení dvě minuty před koncem, ale ani početní výhoda skóre nezměnila.

Poslední třetina začala v podobném duchu jako ty předchozí, avšak netrvalo to dlouho. Ve 44. minutě se jako první v zápase prosadili hosté. Po závaru brankářem Litvínova se k odraženému puku dostal Rastislav Dej a nekompromisně dorazil puk za Hübla. Následné akce se zcela očekávaně odehrávaly spíše v hostující třetině, Litvínov se hnal za vyrovnáním. Branky se ale nedočkal, a tak si šel ve 47. minutě sednout Hora za přílišnou agresi. Marnou snahu předváděl lítvínovský celek až do konce, a tak hokejisté Energie uhájili těsný náskok až do konce a v turnaji si jako první připisují tři body.

Související články