HC Energie Karlovy Vary

Typické pohárové utkání, hodnotí David Hruška svůj premiérový zápas

Dnešním utkáním Energie odstartovala v pořadí čtvrtý ročník Tipsport Hockey Cupu a hned vítězně. Jedním z hráčů, kterým se dnes dařilo byl David Hruška, který přišel do týmu nedávno. V duelu s Litvínovem odehrál v zeleném dresu své premiérové utkání za karlovarskou Energii. Stihl se s týmem již sehrát? „Dnes se ty pětky strašně točily, takže na sehrání nebyl vůbec žádný čas. Já to beru jako jakékoliv jiné přátelské utkání, takže bych z toho nějakou vědu nedělal. Tohle jsou ta první utkání, potom už to půjde samo,“ věří třiatřicetiletý útočník. Jaké jsou jeho první dojmy z působení v západočeském klubu? „Já jsem samozřejmě moc rád, že mohu hrát extraligu, je to určitě jiné než první liga. Jsem spokojený, protože jsme vyhráli.“ uvedl těsně po vítězném utkání s Litvínovem.
Každého nového hráče čekají s přestupem změny. Musí si zvykat nejen na nový tým, ale také na nové město, styl hry i na své nadřízené. Najde se v Energii někdo, koho znal třeba z dřívějška? Pomohl mu někdo při tom zapadnutí do nového týmu? „Z tohoto týmu si pamatuji Honzu Košťála, Romana Proška a vedoucí, když jsem ještě působil ve Varech. Jinak ty kluky znám z působení v extralize nebo podobně. Vyloženě, že by mi nějaký jedinec pomohl, tak to si myslím, že ne, pomohli mi všichni. “

Pří příchodu Davida do Karlových Varů se nechal chomutovský manažer Jaroslav Veverka slyšet, že toto angažování má Hruška za odměnu, za tvrdou dřinu, kterou v týmu odvedl. Bere to však chomutovský hráč stejně? Nebo by zůstal raději u svého týmu a pomohl mu v první lize? „My jsme s Chomutovem měli za vysněný cíl postoupit do extraligy, ale bohužel to nevyšlo. Když jsem loni opouštěl extraligu, tak jsem se netajil tím, že se tam chci vrátit. V době, kdy přišla nabídka hrát od začátku sezony v Karlových Varech, tak jsem byl rád, protože ve Varech i bydlím. Jsem rád, že tu jsem a že mohu klukům pomoci chytit ten začátek za dobrý konec, aby na tom byli co nejlépe a já abych se mohl vrátit v klidu do Chomutova a konečně získat tu extraligu,“ slibuje si David.

Tipsport Hockey Cup se hraje již čtvrtou sezonu. Z každé skupiny postupuje jediný tým do semifinále, což se Energii zatím dvakrát povedlo. V prvním ročníku dokonce bojovala o první místo společně s Pardubicemi, které nakonec zvítězily. Jaké cíle mají Karlovy Vary do letošního ročníku? „Já bych se v této soutěži moc o cílech nebavil, já osobně to beru jako přípravu a myslím si, že tyhle zápasy, když se prohrají nebo vyhrají, tak na tom moc nezáleží. Měli bychom však jedině postoupit.“

Hruškovi se v jeho premiérovém zápasu dařilo. Dokázal si vytvořit několik šancí, kterými ohrozil litvínovského brankáře, ale branku se mu vsítit nepodařilo. „Tohle je otázka štěstí jestli do té brány spadne nebo nespadne. Jsem rád, že jsme vyhráli. Nějaké šance tam byly, ale nezáleží na tom, jestli jsem ten gól dal nebo ne, hlavní je, že jsme zvítězili,“ pohlíží na svůj výkon optimisticky.

Ze šedesáti minut hry dnes padla jediná branka, kterou Energie zvítězila. V tomto utkání zřejmě málokdo tušil, že zápas skončí fotbalovým výsledkem. Jak by nová posila zhodnotila dnešní zápas? „Typické pohárové utkání. Venku bylo teplo, takže led nebyl nic moc. Myslím si ale, že ten zápas měl trošku nasazení, dobře jsme bruslili, byl tam i fyzický kontakt. Šlo vidět, že kluci dobře trénovali, byl to prostě dobrý zápas,“ stručně shrne utkání.

Dalším soupeřem v Tipsport Hockey Cupu je v úterý 17. srpna právě Chomutov. Nastoupí proti němu i David? „Já už teď vím, že hrát nebudu. Včera jsem se dozvěděl, že si Chomutov nepřál, abych v tom zápase nastoupil a já to respektuji,“ dodává na závěr.

Související články