HC Energie Karlovy Vary

Chomutov nepustil Energii ani jednou do vedení a bere všechny body

Pohár: HC Energie - KLH Chomutov 3:6 (1:3, 2:1, 0:2)
Druhé pohárové utkání a pro energetiky hned další podkrušnohorské derby. Tentokrát ale nebylo o branky nouze. Bohužel se hned o tu první postaral hostující Procházka a s energetiky to šlo z kopce. Povedlo se jim ještě vyrovnat, ale na další dvě trefy v první třetině již odpovědět nedokázali. V průběhu zápasu se jim sice podařilo dvakrát snížit na jednobrankový rozdíl, ale hosté si výhru brankou v samém závěru pohlídali. Posledním úspěšným střelcem za domácí byl Martin Zaťovič (na snímku), který snižoval na 3:4.
Příprava na sezonu, TsC2, út 17.8.2010, KV Arena
Karlovy Vary
Chomutov
3:6
1:3, 2:1, 0:2
Branky a nahrávky: 12. Hřebejk (Žmajev), 27. Nosek (Skuhravý), 38. Zaťovič (Zucker) - 11. Procházka (Jíra), 16. Ton (Radulay), 17. Duda (Kůs, Havíř), 32. Radulay (Fiala), 43. Skořepa (Mudroch), 60. Seman (Duda). Rozhodčí:Svoboda - Pešek, Jelínek. Vyloučení: 6:5 . Bez využití V oslabení: 0:1 . Diváci: 2670. Průběh utkání:0:1, 1:1, 1:3, 2:3, 2:4, 3:6.
Karlovy Vary: Mensator (Sáblík) - Dobroň, Boldyrev, Melenovský, Žmajev, Hřebejk - Parýzek, Kokko, Saarinen, Dej, Košťál - Nosek, Gřegořek, Kumstát, Skuhravý, Sailer - Hájek, Mucha, Zucker, Kuběna, Zaťovič.
Chomutov: Hanuljak (Hylák) - Mazanec, Mudroch, Benda, Havíř, Walter, Grof, Bombic, Pavlas - Ton, Selingr, Procházka, Seman, Freiberg, Skořepa, Kraft, Kůs, Radulay, Fiala, Jíra, Duda.

Komentář k utkání

V letošním prvním utkání na domácím ledě se Energie nepředstavila zrovna v nejlepším světle. Již v první minutě se za hákování nechal vyloučit Nosek, ale svou první přesilovou hru Chomutov nevyužil zrovna nejlépe. Z nabídnuté šance byl nervózní a nedokázal svého soupeře dosti potrápit.

V první půli úvodního dějství byli jednoznačně lepší domácí hráči. Ve čtvrté minutě se dostali do přečíslení Skuhravý s Kumstátem. Prvně jmenovaný se snažil Hanuljaka překonat střelou z prostoru v levém kruhu, ale vystřelil nad brankovou konstrukci. Otevřít skóre mohl o dvě minuty později Kuběna, který před bránou ve vzduchu tečoval odražený kotouč, který však chomutovský brankář chytil.

Očekávaná chvíle přišla až v jedenácté minutě, kdy Milan Procházka z otočky vystřelil bekhendem na bránu a překonal Mensatora. Energetici však nezaháleli a na inkasovaný gól našli rychlou odpověď. Vyrovnávací branku o minutu později vsítil Štěpán Hřebejk, ke kterému se dostal odražený kotouč.

Jenže Chomutovští byli ve svém živlu. V šestnácté minutě Radulay vybojoval před bránou puk, přihrál najíždějícímu Karlu Tonovi, který přesnou tečí vykryl prostor v pravém rohu karlovarské klece. Další tvrdou ránu domácím zasadil Chomutov o půl minuty později. Kůs přihrál na okraj pravého kruhu Radku Dudovi, který i přes velkou vzdálenost od brány vystřelil, na tuto ránu karlovarský brankář nestačil reagovat.

V úvodu druhé třetiny dokázal chomutovské obraně ujet Hřebejk, ale svou střelu zvedl příliš vysoko. Zápas dostal náboj až ve dvacáté sedmé minutě, kdy Energie uzamkla svého soupeře v pásmu. Dlouho však diváci nečekali. Skuhravý zpoza brány vyslal přihrávku do mezikruží, kde již čekal David Nosek, který přesně mířenou tečí snížil stav utkání na 2:3.

Chomutovští však nehodlali svůj zápas vzdát. Kraft využil Kokkovy chyby a volný kotouč přihrál Tiborovi Radulayovi do mezikruží, odkud zvýšil stav na 2:4 pro Chomutov. Celých šest minut trvalo domácím hráčům, než se z branky oklepali a dokázali najít patřičnou odpověď. Obstaral jí Zucker, který přihrál do jízdy Martinu Zaťovičovi. Tímto gólem zajistil svému týmu snížení stavu na jednu kontaktní branku.

Před koncem třetiny mohl vyrovnat Košťál, který se společně s Dejem dostal do přečíslení, ale brankář střelu vyrazil. Skóre tak zůstalo do přestávky nezměněno a zápas se přehoupl do posledního dějství, ve kterém mohl na začátku vyrovnat opět Jan Košťál. Ten přihrál nikým nehlídanému Sailerovi, po jehož střele zůstal kotouč ležet volně na brankové čáře, ale ani jeden ze dvou zmíněných se k němu již neprobojoval.

Chomutovští hráči sázeli na protiútoky, které se jim vyplácely. Hosté byli jako u vytržení, skoro vše co vyslali na bránu se proměnilo v gól. Pátý tak přidali ve čtyřicáté druhé minutě, kdy Zdeněk Skořepa vystřelil z mezikruží a překvapený Mensator se nestihl po jeho střele ani ohlédnout.

Chomutovští si svůj náskok už utéct nenechali. I přes velkou snahu domácí nedokázali skvěle chytajícího Hanuljaka překonat. Domácí tak zkusili aspoň štěstí při power play, ale vznikla z toho šestá branka nabuzeného Chomutova, kterou do prázdné brány poslal Filip Seman.

Ohlasy trenérů

Antonín Stavjaňa (HC Eergie): Zatím jsme odehráli tři utkání, takže je na hodnocení a dělání nějakých závěrů příliš brzo. Nicméně zatím se nám velice dobře jeví obraná dvojice Kokko – Parýzek. Na druhou stranu budeme muset rozdělit dvojici Nosek – Geřegořek, protože oba hrají hodně technicky a chybí jim důraz. Na Slavii se do sestavy určitě vrátí Jakub Čutta a David Hruška. Vyzkoušíme opět další varianty rozestavení.

Fotogalerie

Související články

Ohlasy k zápasu | út 17.8.2010

Martin Zaťovič: Dnes jsme byli moc rozlítaní