HC Energie Karlovy Vary

Před odjezdem do Ruska prověří energetiky ústečtí Lvi

Po ukončení působení v Tipsport hockey cupu mají energetici na programu další turnaj, ve kterém zavítají do ruských vod. Ještě před přesunem na východ však na karlovarskou Energii čeká menší prověrka v podobě přátelského střetnutí s prvoligovým Ústím. Slovan patří v první lize mezi elitu a jeho loňská účast v bojích o baráž to jen dokazuje. Na konfrontaci těchto dvou klubů platí permanentní vstupenky, jednotlivé vstupenky pak stojí 60 Kč a lze je zakoupit na internetu či v tradičních předprodejích. Nezapomeňte, že vstupenkou zakoupenou a zaplacenou na internetu si můžete sami vytisknout na jakékoliv domácí tiskárně!

Proměnlivá příprava

Při pohledu na přípravná utkání Slovanu zaujme jeden fakt. Ústí totiž všechna utkání s celky ze své ligy vyhrálo, ale při konfrontaci s extraligovým či zahraničním týmem v drtivé většině tvrdě vyhořelo. S prvoligovým celkem měl Slovan tu čest ve třech případech a vždy vzešel jako vítěz. S vyhrál Vchlabím 6:3, s Hradcem Králové 5:1 a s Kadaní v těsném poměru 2:1. Zbytek zápasů jsou ale všechno porážky. Dvakrát padlo Ústí s Kladnem, jednu prohru si připsalo na ledě Liberce a Mladé Boleslavi a v přátelském utkání na vlastním ledě proti německému Wolfsburgu padli Lvi vysoko 3:7.

Tým přijede do KV Areny pod vedením hlavního kouče Petra Rosola. V brance by se poté s největší pravděpodobností měl objevit Zdeněk Orct, který po mnohaletém působení v Litvínově a poté v Kladně zakotvil ve Slovanu. Poslední vzájemný zápas oba týmy sehrály v loňské přípravě a energetici díky drtivému finiši Lvů v závěru třetiny padli v konečném poměru 2:4.

Poslední vzájemný zápas

Pohár (6.8. 2009) HC Slovan Ústečtí Lvi - HC Energie Karlovy Vary 4:2

Sestavy z posledního utkání

HC Energie Karlovy Vary: Sáblík - Dobroň, Kokko, Parýzek, Sloboda, Nosek, Gřegořek, Čutta, Hruška - Melenovský, Boldyrev, Hřebejk, Žmajev, Dej, Košťál, Skuhravý, Pech, Cyganov, Sailer, Zaťovič.

HC Slovan Ústečtí Lvi: Orct - Němeček, Pojkar, Klobouček, Zeman, Hořava, Gureň, Poživil, Holomek - Havlíček, Alinč, Pazourek - Hovorka, Pajič, Šagát - Diviš, Hanzl, Čurilla - Kanko, Mikulík, Rod.


V hokeji nelétají pouze puky. Zvládnou i přesto Karlovarští přátelskou prověrku se Slovanem?

Související články