HC Energie Karlovy Vary

Energie se díky nájezdu Pecha vrátila do hry a remizovala

HC Energie Karlovy Vary - HC Slovan Ústečtí Lvi 2:2 (0:0, 0:2, 2:0)
Karlovarští hokejisté již svou účast v letním Tipsport Cupu ukončili, proto si ve čtvrtek pozvali do KV Areny Lvy z Ústí nad Labem. Celé utkání se hrálo v klidném tempu a nakonec i po zásluze skončilo remízou. O tu se nejvíce zasloužil Lukáš Pech (na snímku), který dvěma přesnými zásahy ze třetí třetiny dotáhl domácí ztrátu. V následujícím týdnu míří Západočeši na prestižní turnaj do ruské Ufy.
Příprava na sezonu, přát., čt 26.8.2010
Karlovy Vary
Ústí n. L.
2:2
0:0, 0:2, 2:0
Branky a nahrávky: 42. Pech (Kumstát), 55. Pech z TS - 24. Janků (Pazourek), 28. Janků (Pazourek , Havlíček). Vyloučení: 3:5, bez využití Diváci: 1381. Průběh utkání: 0:0, 0:2, 2:2.
Karlovy Vary: Sáblík - Nosek, Čutta, Parýzek, Gřegoře, Sloboda, Boldyrev, Dobroň, Prošek - Kumstát, Pech, Hřebejk - Hruška, Dej, Košťál - Saarinen, Žmajev, Cyganov - Melenovský, Skuhravý, Sailer
Ústí n. L.: Francouz (Formánek) - Němeček, Pojkar, Vobořil, Boháč, Hořava, Gureň, Poživil, Holomek, Janků, Havlíček, Pazourek, Hovorka, Pajič, Šagát, Diviš, Hanzl, Kloz, Kanko, Mikulík, Rod.

Komentář k utkání

Před odjezdem do Ruska srovnali energetici své síly na domácím ledě proti prvoligovému Ústí nad Labem. Úvodní třetinu zahájili hráči pozvolna, do žádných tvrdších soubojů se nepouštěli. První nebezpečnější střelu tak mohli diváci shlédnout až v páté minutě, kdy Sailer přihrál před bránu volně postavenému Melenovskému, který z těsné blízkosti dorazil kotouč pouze do chytajícího Francouze.

Energie si sice dokázala vytvořit značně větší tlak, ale ani to ke vstřelení úvodní branky nestačilo. Po polovině třetiny Ústečtí málem doplatili na nedisciplinovanost, když v přesilové hře Saarinen zpoza branky přihrál volnému Žmajevovi, který trefil pouze Francouzovu lapačku.

Na druhé straně si ústečtí hráči dokázali vytvořit jedinou nebezpečnou střelu, kde byl hlavním aktérem Hořava, který se s kotoučem probojoval až před Sáblíka a snažil se dotlačit kotouč za brankovou čáru. Karlovarský brankář však byl ve správný čas na správném místě.

Ke konci třetiny se snažil ještě skórovat Melenovský, jehož dorážky Francouz uklidil do bezpečí až na třetí pokus. Do zaznění sirény se již žádný z týmu nesnažil se stavem cokoliv udělat, a tak začala druhá třetina stejně jako ta první.

Druhá třetina již měla o něco vyšší náboj, než tomu bylo v té předchozí. Uplynuly čtyři minuty a stav utkání se měnil. Pazourkovu přihrávku obdržel Pavel Janků, jehož střela z první propadla za Sáblíkova záda.

Ústecké vstřelená branka nabudila k vysokému tlaku, který po šesti minutách znovu využil znovu Pavel Janků. Ústecký útočník vystřelil ze stejného místa jako u svého prvního dnešního gólu. Při tomto gólu si však bude muset sáhnout do svědomí karlovarský brankář, protože i přes to, že autor obou dnešních branek do střely nedal žádný větší důraz, nestihl Sáblík zareagovat.

Hráči karlovarské Energie mohli doplatit ve třicáté třetí minutě na svou hrubou chybu, když zapomněli na Vobořila, který se s pukem ocitl nikým nehlídaný před Sáblíkem, ale Vobořilovu rychlou střelu chytil karlovarské gólman do hrudi.

Energetikům se nakonec přeci jen podařilo z inkasovaných branek otřepat a svého soupeře přehrát. Domácí však nehráli podle pravidel a díky dvou po sobě jdoucích vyloučení, svou šanci na úpravu skóre zničili.

Ta pravá chvíle přišla až po dvou minutách posledního dějství. Na ústeckou branku nejdříve vystřelil Kumstát, kotouč se však odrazil na hůl Lukáše Pecha po jehož střele se už zavlnily sítě za Francouzovými zády.

Od té doby již ústečtí hráči nestíhali. Vyrovnat mohl o pár minut později Košťál, ale Francouz stihl vytáhnout puk lapačkou. Dech se divákům zatajil pět minut před koncem, kdy Kumstát s Pechem v brankovišti pořádně zavařili hostující obraně. Ústecký brankář, který nestíhal hlídat puk zfauloval Pecha a hlavní sudí nařídil trestné střílení.

Podle nových pravidel se na trestné střílení musel postavit právě Lukáš Pech. Karlovarský útočník se k bráně zrovna neřítil a při zakončení se, spíše než pro kličku, rozhodl pro střelu, kterou Francouz nestihl vykrýt. Bylo vyrovnáno.

Do konce zápasu se již žádnému z obou týmů vsítit branku nepodařilo a po zapískání se rozhodčí rozhodli, že se prodlužovat nebude. Zápas tak skončil nerozhodným výsledkem 2:2.

Ohlasy trenérů

Antonín Stavjaňa (HC Energie Karlovy Vary): Myslím si, že hráči podlehli v první třetině dojmu, že soupeř je jenom první liga a málem se opakoval Chomutov. Hodně jsme se trápili. Ve druhé nám Ústí trochu uteklo, ale my jsme si také vypracovali řadu šancí. Hodně puků se odráželo a poskakovalo okolo branky. Jsem moc rád, že se to ve třetí třetině trochu otočilo. Potřebovali bychom aby nám pořádně do hry naskočili někteří hráči. Hodně se trápil Venca Skuhravý a také Žmaev. Není to co bychom očekávali. Doufám, že se oba tito hráči do toho dostanou na turnaji v Rusku. Těch přípravných zápasů nebylo až tolik, takže se nám turnaj v Ufě hodí. Kdybychom věděli, jak budou někteří kluci na ledě vypadat, tak bychom si domluvili zápasů více.

Fotogalerie

Související články