HC Energie Karlovy Vary

Málem jsme doplatili na své chyby, uvědomuje si Lukáš Pech

V utkání proti ústeckým lvům byl karlovarskou hvězdou utkání Lukáš Pech (na fotografii), který dvěma brankami srovnal nepříznivý stav na konečných 2:2. V letošní sezoně vsítil Lukáš svůj první gól, po kterém se výkonnostně zvedl o sto procent, dovolil si věci, které si do té doby nedovolil. Hrál prostě uvolněně a věřil si. „Hráči určitě na sebevědomí nepřidá, když nedá tři zápasy žádnou branku, takže mi to dnes opravdu pomohlo. Překvapivě mi tam vyšlo i to trestné střílení, za což jsem rád. Já se nájezdů nebojím, tak trošku si v nich věřím,“ svěřil své pocity bezprostředně po utkání.
Minulý týden energetici prohráli v Tipsport Hockey Cupu s prvoligovým Chomutovem. Včera své síly změřili proti dalšímu celku z první ligy, jímž je Ústí nad Labem. Po prvních dvou třetinách však prohrávali o dvě branky a nebýt Lukáše Pecha, který svými brankami stav srovnal na konečných 2:2, prohráli by znovu. „Před zápasem jsme si řekli pár slov o tom, co máme dělat a čeho se máme vyvarovat. To jsme neplnili v prvních dvou třetinách a málem jsme na to doplatili. Udělali jsme tam obrovskou chybu v oslabení, kdy jsme neuhlídali jejich hráče, který to dostal na volej, a inkasovali jsme gól. Špatně jsme rozebírali hráče, kteří se poté v brankovišti ocitali sami a před nimi kolikrát zela prázdná brána. Zezačátku se nám vůbec nehrálo dobře, ale nakonec jsme se zvládli ve třetí třetině výkonnostně zvednout a s tím zápasem něco udělat,“ hodnotí Lukáš utkání.

Nakonec se jim podařilo svého soupeře přehrát aspoň v posledním dějství. Jsou spokojeni, že se nakonec všichni hráči sehráli a nedovolili ústeckým hráčům vyhrát? „Já si myslím, že jo. Samozřejmě, že tam jsou ještě chyby, ale jsou to jen přípravná utkání a do začátku extraligy se to musíme odnaučit a začít hrát to, co se učíme na trénincích,“ uvědomuje si.

Pět minut před koncem utkání byl Lukáš při šanci v brankovišti zfaulován Francouzem, za což hlavní sudí odpískal pro Karlovy Vary trestné střílení. Dle nových pravidel se musel k nájezdu postavit právě Lukáš Pech a i přesto, že není zrovna často postavovaný na tuto část hry, tak svůj nájezd proměnil. „Já jsem nejdřív chtěl udělat kličku, ale když jsem viděl kvalitu toho ledu, tak jsem se rozhodl raději pro střelu.“ Troufne si i příště na nájezdy? „Pokud mě trenéři nominují, tak určitě,“ doufá karlovarský útočník.

Příští týden má karlovarská Energie na programu turnaj hraný v Rusku. Její soupeři budou Čeljabinsk, Chanty – Mansijsk a v neposlední řadě Ufa. Jak se karlovarští hráči na tento turnaj těší? „Je to pro nás nová zkušenost. Dvakrát za sebou jsme byli ve Švýcarsku a letos jedeme do Ruska, ve kterém jsme ještě nebyli. Prověříme naše síly s kvalitními mužstvy z KHL a já osobně se na to hrozně těším.“ Mají vytčený nějaký cíl, se kterým na turnaj pojedou? „Cíl je vždycky vyhrát. Já neznám hokejistu, který by chtěl prohrávat. My tam jedeme určitě uspět a neudělat tam ostudu. Hlavně si vyzkoušíme různé strategie, kombinace a hlavně přesilové hry. Jako každý tým ovšem chceme vyhrát,“ burcuje své mužstvo.

Související články