HC Energie Karlovy Vary

Sáblík: Nikdy jsem v Rusku nebyl, nedokážu říct, co mě tam čeká

Na týden zaujal brankář Energie Lukáš Sáblík post jedničky v týmu a celkem se mu dařilo. Na své konto si připsal vítězství nad Plzní a remízu s Ústím nad Labem. Zítra ho ale čeká dlouhá cesta. Společně s celým mužstvem odlétá na turnaj do Ufy.

„Před zápasem s Plzní jsem čtrnáct dní nechytal, tak jsem se do tempa dostával hůře. Byla to taková loterie. Ale jsem rád, že to s tou Plzní vyšlo. No a s Ústím jsem se cítil už daleko lépe. Byl jsem si jistější,“ poznamenal na úvod.

V úterý v dopoledních hodinách tým usedne do letadla a čeká ho hodně dlouhý let. „Osobně nevím, co si mám představit. Absolutně nevím, co mě tam čeká. Nikdy jsem v Rusku nebyl. Ale vím, jaký budeme mít program. Po příletu budeme mít večer krátký trénink. Ve středu také a od čtvrtka do soboty hrajeme zápasy. Sám jsem plný očekávání, jak to tam bude vypadat. Nedělám si žádné představy,“ pokračuje Lukáš Sáblík.

Turnaj v Ufě je pro velikou většinu hráčů jedna velká neznámá. „Nechám se překvapit, jaké to tam bude. Nicméně doufám, že se nám tam podaří uhrát dobrý výsledek. Budeme hrát na mezinárodní scéně, tak jako jsme hráli v Davosu. Myslím si, že pro nás všechny to bude veliký přínos. Doufám, že se nebudeme vracet se svěšenými hlavami,“ přeje si karlovarský gólman.

Jak Ufa, tak Traktor Čeljabinsk jsou velice kvalitní soupeři. „Máme zmapováno, že v Rusku mají širší kluziště, takže se bude hodně bruslit a hra bude hodně rychlá. Přeju si, aby tam byl trochu lepší led než v KV Areně. Tady se s tím trochu trápíme,“ poznamenal Lukáš Sáblík na závěr.