HC Energie Karlovy Vary

Mladší dorost triumfoval na turnaji v Letňanech

Jakoby se inspirovali svými staršími kolegy. Zatímco starší dorost válel v konkurenci špičkových ruských mužstev na turnaji v Ufě a nakonec veze do Karlových Varů stříbro, mladší dorostenci dovedli své víkendové snažení ke zlaté radosti. V konkurenci dalších čtyř týmů ztratili na turnaji v pražských Letňanech body z prohru v prodloužení jen s domácím borci, což v konečné tabulce stačilo na první příčku. Několik snímků z jejich povedeného vystoupení naleznete v galerii.

První utkání na turnaji sehráli energetici s Třemošnou a už podle výsledku 7:1 je zřejmé, že šlo jen o zahřívací kolo před mnohem náročnějšími zápasy. Jak naznačuje hlavní trenér mladšího dorostu Miroslav Táborský, duel s domácími Letňany už byl opravdovou bitvou. „V zápase jsme prohrávali 0:2 a poté 1:3. Pak se nám skóre podařilo otočit na 5:3. Kluci pak bohužel v euforii chtěli pořád útočit, ačkoli pokyny dostali jiné. Po našich hrubých chybách se soupeři podařilo vyrovnat. Nerozhodně dopadlo i prodloužení a základní nájezdy. K rozhodnutí ve prospěch domácích pak došlo až v druhé sérii nájezdů na náhlou smrt, tam jsme přišli o dva body.“ První hrací den tedy energetikům přinesl čtyři body.

Ve vyprávění o účasti svých svěřenců na turnaji v Praze pokračuje Miroslav Táborský druhým dnem, který energetici načali duelem s Mladou Boleslaví. „Opět jsme v zápase prohrávali, ale povedlo se nám výsledek otočit, když vítěznou branku jsme vstřelili 7 vteřin před koncem. Vyhráli jsme tedy 4:3. Porubu jsme pak přehráli celkem jednoznačně 6:2,“ vzpomíná na utkání uplynulého víkendu trenér mladšího dorostu. Po posledním zápasu už Karlovarským nezbývalo než čekat na výsledek posledního utkání. A protože se v něm Porubě podařilo sebrat Letňanům dva body, mohli Západočeši slavit.

A v jakém složení mladší dorostenci v Praze nastoupili? „Chtěl jsem tam hrát v sestavě, se kterou už nastoupíme do sezony. Pět hráčů ale jelo se starším dorostem do Ufy, a příležitost tak dostali někteří hráči širšího kádru. Myslel jsem, že nás to hodně oslabí, ale byl jsem příjemně překvapený. Kluci se prali o triko,“ libuje si Miroslav Táborský a na závěr dodává několik individuálních pochval. „Pochvalu za bojovnost zaslouží celý tým. Výrazněji na sebe ukázali ale především Sebastian Gorčík, Ladislav Zikmund, Radim Řezníček, Vilém Opatrný a Alexandr Molnár. Slušné výkony podali i oba gólmani Jakub Frček a Jan Nguyen.“

Ligová sezona startuje mladším dorostencům už v neděli 5. září, kdy doma hostí Písek.