HC Energie Karlovy Vary

Juniorka zvládla generálku na výbornou

Do startu juniorské Noen extraligy chybí týden. Na generálku si svěřenci trenérů Karla Mlejnka a Jaromíra Kverky pozvali tým Plzně a po šedesáti minutách hry se nakonec radovali z vítězství poměrem 4:1. Několik obrázků z utkání naleznete ve fotogalerii.
Příprava: HC Energie – HC Plzeň 1929 4:1
Třetiny: 0:0, 3:1, 1:0. Branky: Kverka, Půlpán, Beran a Kentoš. Nahrávky: M. Vachovec, Schusser, Vaněk, Koblasa, Šik a M. Rohan. Vyloučení: 8:7. Využití: 1:1. Rozhodčí: Florian, Sentenský a Belko.

První třetina byla velmi vyrovnaná. Ve druhé části utkání začala Energie hrát trochu jinak. Zatlačila Plzeň do obrany a ve 28. minutě přišla odměna. Po přesilové hře se prosadil Jaromír Kverka a dopravil puk za záda Makaroviče. Na 35. minuty předvedl skvělý tah na branku Aleš Půlpán a potvrdil vedení Energie. Plzeň byla otřesena a hned dostala ještě jeden gól. Prosadil se Matěj Beran. Na konci třetiny Plzeň snížila v přesilovce.

V posledním dějství se Indiáni nevzchopili natolik, aby zápas zvrátili. Nakonec měli více šancí domácí a v závěru zápasu předvedla Energie Plzeňákům dostatečný důraz při zakončení. Po přihrávce Šika se prosadil Josef Kentoš.