HC Energie Karlovy Vary

Hruška láteřil nad hrou v oslabení, chce se stát elitním kanonýrem

Krásný zápas s hořkou pachutí na konci. Takový byl vstup energetiků do extraligové sezony 2010/11. I díky dvěma trefám Petra Gřegořka a Davida Hrušky se jim podařilo zvrátit rychlé vedení Indiánů, dvě inkasované branky v oslabení však v závěru zhatili šanci na bodový zisk. „Když v Plzni vstřelíme pět gólů, měli bychom zápas vyhrát,“ povzdechl si jeden z dvougólových střelců David Hruška.

Davide, začátek utkání vám vůbec nevyšel. Nedopadla na vás trochu bouřlivá atmosféra v hale?
Začali jsme trošku nervózně a dostali dva rychlé góly. Pak se to ale od desáté minuty zlepšilo, začali jsme hrát a snížili na 2:1. Pak už do 58. minuty jsme hráli na jasné vítězství, bohužel přišla vyloučení a dostali jsme hloupé góly.

Nepřekvapilo vás, jak hodně bylo utkání otevřené?
Především si myslím, že když v Plzni dáme pět gólů, tak bychom zápas měli vyhrát. Bohužel jsme nehráli dobře dozadu a dostali hodně gólů v oslabení. Na hru v oslabení se teď budeme muset víc zaměřit.

Vraťme se k situacím, ve kterých jste skóroval…
Moje první branka šla mezi nohy. Ta druhá možná vypadala jednoduše, ale tak lehké to nebylo. Musel jsem nejprve udělat kličku, abych se vyhnul brankáři. Pak už tam byla jen prázdná branka.

Vyhrál jste kanadské bodování týmu v přípravě a teď hned dvě branky v prvním kole. Cítíte herní pohodu?
V přípravě jsem to tak nebral, většina gólů podle mě vyplynula ze hry. Dnes jsem samozřejmě rád, že mi to tam hned ze začátku začalo padat. Starty v extralize mívám ale vždycky dobré a hlavní je, aby mi to vydrželo dál. Dva góly jsou sice hezké, ale jsem zklamaný. Sahali jsme po třech bodech, a přesto jsme zápas prohráli.

Nastupujete s Rasťou Dejem a Honzou Košťálem. Jak se vám s nimi hraje?
Hraju s nimi měsíc a musím říct, že jsou to rychlí a šikovní hráči. Takže se mi s nimi hraje dobře. Honzu si pamatuju ještě z doby, kdy jsem ve Varech hrával poprvé. Vždycky ale říkám, že když si hráči dokážou vyhovět, tak může hrát každý s každým.

Zdálo by se, že jako hostující hráč nemusíte výsledkům přikládat takovou váhu. Po působení v Chomutově ale možná chcete ukázat, že i extraligovému mužstvu máte stále co nabídnout. Je to vaše motivace?
V první lize jsem odehrál prakticky jen čtrnáct utkání, pak už začalo play off, které je podle mého srovnatelné se zápasy extraligy. Přes finále jsme došli až do baráže, a to už je vlastně extraliga. Hlavní motivaci mám tedy jinou. Po dnešku mi chybí nějakých patnáct nebo šestnáct gólů do dvou set padesáti. Rád bych se dostal do klubu ligových kanonýrů, to je můj cíl.

Související články

Preview k zápasu | st 15.9.2010

Energetiky čeká na úvod západočeské derby