HC Energie Karlovy Vary

Chci mužstvu pomoci, říká navrátilec do sestavy Skladaný

František Skladaný (na fotografii) dnes nastupoval ve čtvrté lajně společně se Zaťovičem a Saarinenem. A dařilo se jim. Byl u první branky a svému soupeři několikrát pořádně zavařil. „Snažili jsme se udělat v zápase maximum. Hráli jsme ve čtvrté lajně a čekalo se od nás hlavně to, že neinkasujeme žádnou branku. V kabině jsme si potom s klukama řekli, že v sobě trošku šikovnosti máme, tak do toho musíme jít naplno, a když už se dostaneme dopředu, tak se nesmíme bát jít do té brány, což nám dneska vyšlo,“ říká v našem rozhovoru navrátilec do sestavy.
Ještě nedávno si František Skladaný hledal nové angažmá. Po čtyřech letech byl donucet hledat si nový tým, avšak ještě před startem extraligy ho Karlovy Vary povolaly zpět. Jaké z toho má samotný hráč pocity? „Já mám platný kontrakt do konce dubna a musím se řídit pokyny svého zaměstnavatele. Jsem velmi zklamaný z toho, že mě pustili pryč, ale pak za mnou přišli s žádostí, zda bych se k nim nevrátil. Chci tomuto mužstvu pomoci, tak jsem se vrátil,“ objasňuje.

Na kontraktu ve Slovensku se nedohodl a jelikož hrozilo, že jeho služeb využije jiný extraligový klub, povolaly ho Karlovy Vary zpátky. Nějaký čas byl bez týmu, jak v této době trénoval? „Snažil jsme se udržet v kondici, abych mohl ihned naskočit, až budu nějaký tým mít. Pendloval jsem mezi Energií a slovenským Martinem. V obou týmech jsem trénoval s juniory,“ přibližuje svůj tréninkový plán.

Energii se v loni na domácím ledě příliš nedařilo. Hráči byli z očekávání nervózní a příliš zápasů se jim nepovedlo. Každý doufal, že letos smůlu prolomí, ale zatím se to nedaří. V prvním domácím utkání Tipsport Extraligy podlehli energetici svému soupeři z Liberce. Nebojí se, že jejich smůla bude pokračovat i v další sezoně? „Tohle je jen na nás. Nemůžeme se vymlouvat na arénu, ani na led. Musíme to uhrát my hráči, protože hrajeme doma, a to by mělo být naší výhodou a ne nevýhodou. Musíme najít nějaký recept na to, abychom doma vyhrávali.“

V čem tedy hledat příčinu dnešní porážky? „V závěru zápasu to již bylo lepší. Ukázalo se, že pokud budeme najíždět na bránu, tak gól můžeme dát. Dnes jsme viděli, že branky se mohou dát z jakékoliv pozice, protože překvapivých střel měli hosté daleko více než my. Co se týče té gólové stránky, tak měli více štěstí.“

V pátek mají energetici na programu soupeře z Vítkovic. Mají tedy pět dní na přípravu, aby konečně vyhráli. S čím na svého soupeře vyrukují? „Tohle bude záležet na trenérovi. Máme celý týden na to, abychom se na Vítkovice technicky připravili, ale tu taktiku nám musí vštípit trenér. Určitě musíme vycházet z dobře založené obrany a víc to posílat na bránu. Ty překvapivé střely se většinou odrážejí a já si myslím, že máme dost dobré hráče na to, aby ty dorážky nasměrovali ke gólu,“ dodává Skladaný závěr rozhovoru.

Související články