HC Energie Karlovy Vary

Junioři porazili Kladno, Habal vychytal nulu

Junioři: HC Energie - HC Vagnerplast Kladno 2:0 (0:0, 1:0, 1:0)
Junioři Karlových Varů doma vyhráli 2:0 nad Kladnem, hlavně díky proměněným šancím v přesilovkách a kvalitní obraně. Klíčovým hráčem byl útočník Jozef Kentoš (na snímku), který dal gól a na jeden přihrál. Vychytanou nulou se blýskl i gólman Vladislav Habal.
Noen Extraliga Juniorů, 25. kolo, po 20.9.2010, KV Arena
Karlovy Vary
Kladno
2:0
0:0, 1:0, 1:0
Branky a nahrávky: 23.Záhora (Kentoš, Rohan), 45.Kentoš (Rohan) Vyloučení: 4:12 Využití: 2:0 Diváci: 50 Průběh utkání: 2:0
Karlovy Vary: Habal (Endál) - Rohan, Šik, Tomeček, Schusser, Funk, Valeš, - Kverka, Vachovec, Koblasa, Půlpán, Hudák, Vaněk, Záhora, Daniška, Kentoš, Sýkora, Baar.
Kladno: Pucholt (Ilašenko) - Kužel, Kružík, David, Gutwald, Steigauf, Tomáš, Koranda, Jupa - Čurda, Strnad, Krpata, Hybner, Doskočil, Medřický, Máša, Bernat, Šrámek, Redlich, Drda, Obr.

Komentář k utkání

V prvních minutách úvodní třetiny byli aktivnější domácí a dostali hosty pod velký tlak. Několikrát to zkoušel Hudák, dobře střílel i Rohan, ale gólman Pucholt všechny střely zlikvidoval nebo mu pomohli obránci, kteří padali do střel a snažili se neinkasovat. Kladno poté dostalo šanci přesilovky pět na tři, během které si vytvořilo tlak, ale gól z toho nebyl. Hra se ale opticky vyrovnala. Výborně střílel Bernat, ale také brankář Habal ukázal své umění. Oba týmy hrály útočně, ale branka nepadla, hlavně díky skvělým výkonům obou mužů v maskách.

Druhou třetinu začali hosté aktivněji než tu první a i díky tomu byla hra vyrovnaná. Brzy ale Kladno dostalo gól. V přesilovce vypálil od modré Rohan, jeho střelu tečoval Kentoš a Daniel Záhora dorazil puk do brány. Kladenští se snažili odpovědět, dobře střílel Máša, do šance se tlačil i Redlich, ale ani jeden z nich neuspěl. A tak byl po dvou třetinách stav 1:0.

Třetí třetinu začali tlakem hráči Energie, hlavně díky čtyřem minutám hry v přesilovce, během kterých měl brankář Pucholt plné ruce práce se střelami Funka a Tomečka, které vyrazil mimo. Nestačil až na střelu Jozefa Kentoše, který měl dost prostoru k zakončení. Kladno se ještě snažilo zvráti zápas - ale Čurdova střela se neujala a i ostatní šance nedokázali hosté proměnit. V závěru zápasu bylo vidět hodně vyloučení a díky otevřenějším obranám i dost šancí, branka už ale nepadla a zápas tak skončil 2:0.

Ohlasy trenérů

Karel Mlejnek (HC Energie Karlovy Vary): Jsme strašně rádi za tři body. V naší hře je hodně chyb na kterých musíme pracovat. Jsme spokojení s třemi body, ale čeká nás dlouhá sezona.

Petr Tatíček (HC Vagnerplast Kladno): Pokud nedáme ve dvou zápasech za sebou branku, tak se vyhrávat nedá. To prostě nejde.