HC Energie Karlovy Vary

Soutěže mládeže nabírají na tempu

Souběžně s extraligou seniorského hokeje nabírají na tempu i ligy mladších kategorií. Svou premiéru v novém ročníku si již odbyli i junioři, kterým však start příliš nevyšel. Po porážce ve Zlíně prohráli i v Olomouci, ačkoli zde i díky brance Aleše Půlpána po první třetině vedli. Ostatní kategorie se již rozjely a karlovarští mladíci se rozhodně nemají za co stydět. Jako malou ochutnávku můžeme napřed prozdradit například drtivou výhru šesté třídy na ledě Děčína. Více uvnitř článku.

Extraliga juniorů

1. kolo

PSG Zlín - HC Energie K. Vary 2:0 (1:0, 0:0, 1:0)
Hosté i přes porážku podali na ledě Zlína ve svém premiérovém zápase sezony velmi dobrý výkon, kterému bohužel chybělo to podstatné, a to bylo proměňování gólových příležitostí.

2. kolo

HC Olomouc - HC Energie K. Vary 4:3sn (0:2, 1:0, 2:1 – 1:0)
Branka: 23. Machala (Heža), 53. Heža (Machala), 57. Heža (Sedlář), rozh. nájezd Haas – 5. Vaněk (Rohan), 20. Půlpán (Šik), 59. Hudák (Rohan, Tomeček).
Koncentrovanou hrou v první třetině se karlovarští dostali do dvoubrankového vedení. Od počátku 2. třetiny však výrazně polevili a výsledkem tohoto polevení byla v 57. minutě branka domácích na 3:2, kterou dokonali obrat v utkání. Karlovarští šáhli po faulu domácích v obranném pásmu v závěru k power-play. Po oddechovém čase a poradě nabídnutou výhodu využili a srovnali. V samostatných nájezdech ale neuspěli. Více než ztráta bodů z dobře rozehraného zápasu více mrzí zranění kolena brankáře Hrušky, ke kterému došlo 10 minut před koncem zápasu. První náznaky ukazují, že by mohlo jít o vážnější zranění s delším léčením.

Extraliga staršího dorostu

3. kolo

HC Energie - HC Slavia Praha 3:2 pp (2:0, 0:1, 0:1 - 1:0)
Branka: 2. Tomeček (Zadražil, Vrána), 15. Koblasa (Zadražil), 62.Koblasa (Gombár) - 21.Tomek (Moravec), 60.Ryzák. (Kotyra, Tomek)
Energetici podali velmi dobrý výkon v organizaci hry v obranné fázi, čímž se hosté po celý zápas dostali do minima šancí. Za ziskem "pouze" dvou bodů stojí nedostatečná produktivita karlovarských hráčů, kteří nedokázali využít řadu výborných příležitostí. Přesto dvoubodové vítězství nad loňským mistrem je velmi cenné.

4. kolo

HC Sparta Praha - HC Energie 6:3 (2:3,1:0,3:0)
Branka: 15. Šimon (Hampl), 16. Müller (Doležal), 31. Doležal (Hudec), 50. Brzobohatý (Müller), 56. Procházka (Vacek), 58. Volek (Matějček, Kliment) - 4. Vrána (Lintemer), 8. Svoboda (Troška, Gombár), 20. Winkler (Táborský).
První třetina dynamicky hraného utkání patřila Spartě, přesto šli do vedení hosté, kteří ve druhé části vyrovnali obraz hry, avšak domácí srovnali to nejdůležitější, stav zápasu. Závěrečná část byla ve stylu "kdo s koho", kdy se šance střídaly před oběma brankami. Bohužel pro karlovarské efektivita v koncovce byla na straně pražského týmu.

Extraliga mladšího dorostu

2. kolo

HC Meteor Třemošná - HC Energie K. Vary 2:8 (1:3, 1:3,0:2)
Branka: Zikmund 3, Řezníček, 2, Veverka, Priškin, Hroch
Asistence: Šafář 2, Gorčík 2, Hroch 2, Michálek, Priškin, Opatrný, Petrov
Hosté měli utkání od začátku pevně ve svých rukách, od začátku až do konce udávali tempo hry a nepřipustili žádnou pochybnost o vítězi.

3. kolo

HC Energie K. Vary - HC Letňany Praha 6:4 (3:0, 1:1, 2:3)
Branka: Zikmund 2, Vrána 2, Veverka, Jirušek
Asistence: Jirušek 2, Zikmund, Vrána, Michálek, Molnár, Šafář, Řezníček
Vstup do utkání se domácím povedl a první třetinu zcela ovládli. Zhruba od 10. minuty druhé třetiny hodně ubrali na svém nasazení, čímž pomohli soupeři dostat se do tempa a dovolit mu po hrubých osobních chybách snížit náskok. V závěru zápasu hosté snížili, čímž domácí hodně znervóznili, ale vítězství a zisk tří bodů si nakonec uhájili.

4. kolo

HC Litvínov - HC Energie K. Vary 3:8 (2:2, 1:3, 0:3)
Branka: Hroch 3, Jirušek, Petrov, Vrána, Zikmund, Priškin
Asistence: Jirušek 2, Vrána, Hroch, Opatrný, Řezníček, Šafář, Priškin, Petrov, Gorčík, Molnár
Ve čtvrtém kole na sebe narazily zatím neporažené týmy. První třetina byla nečekaně vyhrocená se spoustou vylučování a hosty stála hodně sil. Zásluhou přesilových her se domácí drželi v tempu. Po první přestávce, ve které trenér upozornil hráče, že neukázněný výkon k vítězství nevede, se hra Energie zlepšila a s přibývajícím časem Litvínov nestačil reagovat na zlepšený pohyb hostů. Navíc se karlovarským dařili i přesilové hry, ve kterých vstřelili 4 branky a zcela zaslouženě si odvezli 3 body.

Za čtyři kola mají mladí Energetici plný počet 12.bodů při skóre 31:9.

Žákovská liga starších žáků

2. kolo - 8. třída

HC Energie K. Vary-HC Děčín 11:0 (4:0,4:0,3:0)
Branky: Janata 4, Čejka2, Hauzr 2, Vildumetz, Šesták, Salajka
Asistence: Svoboda 5, Janata 2, Čejka 2, Trapl 2, Trofinov, Vildumetz, Chládek, Beer, Vodička
Karlovarští měli převahu po celé utkání, ale v úvodu duelu nedokázali své šance proměňovat. Povedlo se jim to „až“ v 16. minutě a do konce třetiny stačili přidat další tři góly. S přibývajícím časem hosté stále více herně nestačili a nedokázali bránit útoky domácích.

3. kolo - 8. třída

HC Litvínov - HC Energie K. Vary 1:7 (0:1,0:3,1:3)
Branky: Trofimov 2, Salajka 2, Baxa, Svoboda, Čejka
Asistence: Trapl, Salajka, Hauzr, Janata
Mladí energetici sehráli povedené utkání, ve kterém se jim herně dařilo a obrátila se k nim i hokejová štěstěna. Výhra nad velmi silným soupeřem je velice cenná.

1. kolo - 7. třída

HC Energie K. Vary - HC Děčín 6:2 (2:0,4:2,0:0)
Branky: Rozhon, Václav, Zeman, Nídl, Šála, Smolka
Asistence: Smolka 2, Kunc 2, Rozhon, Zeman, Šála, Pajk, Salva, Hanák
Nejlepší hru v zápase předvedli domácí v prvních dvou třetinách, ve kterých si zajistili bezpečný náskok, který sice v závěrečné třetině nenavýšili, ale pozornou hrou v obraně nedovolili soupeři výsledek zdramatizovat.

2. kolo - 7. třída

HC Litvínov - HC Energie K. Vary 11:1 (3:0,4:1.4:0)
Branky: Šála
Asistence: Nídl
V souboji dvou vedoucích týmů soutěže se karlovarští přesvědčili, že v oslabení se zápasy nedají vyhrávat a doplatili na častá vyloučení. Díky nim se karlovarští špatně dostávali do tempa a to rozhodlo.

Žákovská liga mladších žáků

2. kolo - 6. třída

HC Děčín - HC Energie K. Vary 1:16 ( 0:4, 1:5, 0:7)
Branky: Prošek a Tocik 3, Šik, Šetek a Parshakov 2, Chmiel, Habr, Přibyl, Hoang
Asistence: Maloušek 4, Parshakov 3, Habr, Bernáth a Prošek 2, Chmiel, Hoang, Šetek
Hráči Energie jasně dominovali a jejich převaha se každou třetinou zvýrazňovala. Nejvíce v závěrečné třetině.

3. kolo - 6. třída

HC Energie K. Vary - HC Litvínov 4:4 (1:0,2:1,1:3)
Branky: Šik, Parshakov, Maloušek a Tocik
Asistence: Tocik, Kellner
Domácí ve třetí třetině vedli už 4:1, ale neodolali závěrečnému náporu hostů, kteří zlepšeným výkonem nakonec v závěru stihli ještě vyrovnat.

5. kolo - 6. třída

HC Kladno - HC Energie K. Vary 2:10 (0:1, 0:2, 2:7)
Branky: Parshakov a Tocik po 3, Maloušek 2, prošek a Šetek
Asistence: Parshakov 3, Maloušek, Tocik, Šetek a Přibyl
Kladenští drželi přijatelný výsledek více než polovinu utkání. Po té se hráčům Energie podařilo zlomit jejich houževnatou obranu a v závěrečné třetině jasně dominovali.

6. kolo - 6. třída

HC Energie K. Vary - HC Ústí n. Labem 7:3 ( 4:1, 0:1, 3:1)
Branky: Maloušek a Šik 2, Habr, Parshakov, Prošek
Asistence: Parshakov, Tocik, Šik, Bernáth, Prošek
Výtečný vstup do zápasu měli domácí a po 10 minutách vedli už 4:1! Za stálé herní převahy, i přes střelecky nevydařenou prostřední část, si karlovarští vytvářeli šance, které ve třetí třetině začali proměňovat a získali přesvědčivé vítězství nad kvalitním soupeřem.

2. kolo - 5. třída

HC Děčín - HC Energie K. Vary 2:12 ( 1:3, 1:2, 0:7)
Branky: Doubek 3, Novotný a Jílek 2, Čechlovský, Jiskra, Rozhon, Šťastný a Pašek
Asistence: Kořán a Pašek 2, Vávra, Ptáček, Cankov, Rozhon, Zázvorka a Jílek
I přes značný tlak se karlovarským hráčům po dvě třetiny nedařilo náležitě střelecky prosadit. Až ve 3. třetině se střelci "chytili" a postarali se o jasnou výhru.

3. kolo - 5. třída

HC Energie K. Vary - HC Litvínov 4:4 (0:3,4:0,0:1)
Branky: Zrnová, Jílek, Ptáček, Rozhon
Asistence: Cankov 2, Ptáček, Novotný
Severočechům se úvod utkání vydařil, když z minima vytěžili maximum. Od druhé třetiny se převaha domácích projevila i brankově a výsledek utkání otočili. Litvínovským se nakonec šťastně podařilo vyrovnat a utkání skončilo remízou.

4. kolo - 5. třída

HC Kladno - HC Energie K. Vary 2:7 (0:3, 1:3, 1:1)
Branky: Zázvorka 2, Doubek, Matoušková, Cankov, Čechlovský a Rozhon
Asistence: Kořán, Zrnová, Ptáček, Cankov, Matoušková a Zázvorka
Západočeši si z Kladna zaslouženě odvezli vítězství. Od začátku byli mírně lepší a hlavně byli úspěšnější v proměňování gólových šancí.

5. kolo - 5. třída

HC Energie K. Vary - HC Ústí n. Labem 5:3 (1:1, 1:0, 3:2)
Branky: Cankoc 2, Šťastný, Rozhon, Doubek
Asistence: Zázvorka, Šťastný, Jiskra
Ačkoli měli domácí po celé utkání převahu, o výsledku se rozhodlo až v závěrečné třetině, ve které Západočeši utekli hostům ve skóre o čtyři branky. Ti v závěru výsledek už jen korigovali.

Západočeský přebor elévů

1. kolo - 4. třída

HC Energie K. Vary - HC Rokycany 4:6
Branky: Zdeněk 2, Hadáček, Kanči
Domácí měli velmi špatné první dvě třetiny utkání a to rozhodlo. Přestože se ve třetí hodně zlepšili a měli enormní snahu náskok hostů stáhnout, nakonec se jim nepodařilo a zaslouženě prohráli.

3. kolo - 4. třída

HC Energie K. Vary – HC Domažlice 7:4

3. třída - minihokej

HC Energie K. Vary – HC Domažlice 12:3, 11:3