HC Energie Karlovy Vary

Nezastavitelná Energie se řítí do Zlína

Energetici konečně nasedli na ten správný vlak, a míří tak přímým spojem vzhůru extraligovou tabulkou! Nyní se jim postaví do cesty berani ze Zlína, kteří se zatím courají na spodních příčkách tabulky. Smete je karlovarský rychlík z cesty, nebo Zlínští zatáhnou za nouzovou brzdu? Sledujte v pátek od půl šesté večer duel 11. kola extraligy, kdy se energetici postaví svěřencům Zdeňka Venery.
Kde sledovat utkání: Online přenos | SMS servis

Informace ze Zlína

Zlín odehrál základní část minulého extraligového ročníku úspěšně a zaslouženě skončil na druhém místě. To se ale nedá říci o play off, kde svěřenci Zdeňka Venery podlehli ve čtvrtfinále Slavii. Zlínští se tak museli spokojit s celkovou sedmou příčkou.

Přes léto zůstal zlínský kádr téměř beze změn a jediným transferem byl příchod útočníka Tomáše Sýkory z Mladé Boleslavi.

Výkony Zlína zatím rozpačité

Letní příprava Zlína nedopadla vůbec dobře. Tu zakončili Ševci s bilancí pěti vítězství a osmi proher. Za zmínku stojí snad jen remíza 3:3 se Spartakem Moskva, či výhra 7:2 nad slovenským Zvolenem.

Po nepovedené přípravě trápení Moravanů pokračuje i v extralize. Z úvodních pěti utkání nasbírali jen 3 body. Následně v sedmém kole nadělili Litvínovu desítku, ale jinak nejsou jejich výkony nikterak přesvědčivé. Po jedenácti odehraných utkáních tak čítá bodové konto Zlína pouze 12 bodů a patří mu 11. místo v tabulce. S tím se ale Zlínští nechtějí smířit a vedení klubu před pátečním duelem přineslo změny.

Na tříměsíční hostování míří z Chomutova na jih Moravy bývalý bek Energie Jakub Grof. Další posilou tápajícího Zlína je gólman Tomáš Duba, dvojnásobný mistr světa juniorů a vítěz extraligy s pražskou Spartou z roku 2007. Ten do Zlína zamířil na hostování z Třince. Poslední změnou jsou předzápasová soustředění pro hráče i realizační tým, která platí pro následující tři domácí utkání Zlína.

Nosek: Mozkem přesilovky Zlína je Leška

David Nosek ještě v minulé sezoně působil ve Zlíně. Energii se nedařilo, a tak vyměnila útočníka Jaroslava Kristka právě za Davida Noska. „Zlín bude hodně nepříjemný už proto, že se jim začátek nepovedl,“ odhaduje exzlínský obránce.

Jaký bude podle vás Zlín soupeř?
Podle mého se budou snažit nás na začátku zlomit. Budou si chtít udržet body doma. Takže budou velice nepříjemní.

Sice se Beranům zatím nevede tak, jak by chtěli, ale dokázali dát doma Litvínovu deset branek…
To je jeden z důkazů toho, že doma jsou velice silní. Daří se jim přesilovky a umí dostat soupeře pod tlak.

V obraně při přesilových hrách nastupuje Hamrlík. Vy jste s ním hrával. Jaký je to hráč?
Podle mého je nejdůležitějším článkem zlínské přesilovky Petr Leška, který to celé řídí. Hraje to hodně s Martinem Hamrlíkem, to je pravda, ale když se hráči hodně soustředí na ně dva, tak umí najít někoho dalšího. Přihraje na druhou stranu a ubránit jejich přesilovku je velice těžké.

Jaký je tedy recept na přesilovky Beranů?
Nemůžeme se soustředit jenom na ně dva. Musíme se snažit je pokrýt všechny.

Jakou hrou se budete prezentovat? Máte sérii šesti vítězných zápasů a určitě v ní chcete pokračovat…
Určitě se budeme snažit něco uhrát. To je jasné. Co se týče taktiky, tak ji moc měnit nebudeme. Budeme hrát stále to, co hrajeme venku. To znamená, že budeme hrát poctivě v obraně a vyrážet do brejků.

Poslední kolo

HC Energie Karlovy Vary – HC BENZINA Litvínov 6:3 (2:1, 2:2, 2:0)
Branky a nahrávky: 13. Cyganov (Hřebejk, Skladaný), 20. Skladaný (Skuhravý), 27. Pech (Hřebejk, Sailer), 31. Hruška (Sailer), 43. Kokko (Hruška D., Skuhravý), 60. Skuhravý (Kumstát, Sloboda) - 17. Jánský (Hübl V.), 27. Majdan (Rindoš, Gula), 33. Švarný (Lukeš)

HC Vítkovice Steel – PSG Zlín 5:2 (1:0, 1:2, 3:0)
Branky a nahrávky: 8. min Svačina (Huna, Burger), 28. Huna (Ujčík, Burger), 50. Huna (Káňa), 53. Malík (Burger), 56. Vrána (Pohl, Trnka) - 37. Vlach (Rachůnek), 40. Köhler (Balaštík, Leška)

Statistiky

HC Energie Karlovy Vary
Utkání v extralize9 - 4 - 2 - 0 - 3 – 31:24 - 16 b
Průběžné umístění6. místo
Nejproduktivnější hráčDavid Hruška - 11 bodů (6+5)
Nejlepší střelecDavid Hruška - 6 branek
Nejlepší nahrávačPetr Kumstát - 6 asistencí
Nejlepší v +/-Kumstát, Košťál +3 body
Nejtrestanější hráčKarol Sloboda - 14 TM
BrankářiLukáš Mensator 92.61 %, 2.16 g/z
Lukáš Sáblík 89.16 %, 4.06 g/z
Úspěšnost přesilovek25.42 %

PSG Zlín
Utkání v extralize11 - 2 - 2 - 2 - 5 - 33:35 - 12 b
Průběžné umístění11. místo
Nejproduktivnější hráčPetr Leška - 15 bodů (7+8)
Nejlepší střelecPetr Leška – 7 branek
Nejlepší nahrávačPetr Leška - 8 asistencí
Nejlepší v +/-Jan Švrcek +5 bodů
Nejtrestanější hráčJan Švrcek - 16 TM
BrankářiJakub Sedláček 91.10 %, 3.01 g/z
Tomáš Štůrala 86.21 %, 3.12 g/z
Úspěšnost přesilovek14.04 %

Vzájemné zápasy 2009/2010

05. kolo PSG Zlín - HC Energie Karlovy Vary 4:1
18. kolo HC Energie Karlovy Vary - PSG Zlín 3:4 sn.
31. kolo PSG Zlín - HC Energie Karlovy Vary 3:2
44. kolo HC Energie Karlovy Vary - PSG Zlín 0:5

Sestavy z posledního utkání

HC Energie Karlovy Vary: Mensator - Nosek, Čutta, Skuhravý, Košťál, Kumstát - Sloboda, Gřegořek, Zaťovič, Pech, Hruška - Kokko, Parýzek, Melenovský, Dej, Sailer - Dobroň, Prošek, Cyganov, Hřebejk, Skladaný

PSG Zlín: Sedláček - Hamrlík, Linhart, Švrček, Galvas, Míka, Řezníček - Balaštík, Leška, Köhler - Důras, T. Sýkora, Rachůnek - J. Ondráček, Balán, Sivák - Holík, Roman Vlach, F. Čech. Trenéři: Venera a Rostislav Vlach.


Zvítězí Energie i po sedmé v řadě ?

Související články

Reportáž | pá 15.10.2010

Vítěznou šňůru přetrhl až Zlín