HC Energie Karlovy Vary

Petr Sailer: Bod navíc si Budějovice nezasloužily

Petr Sailer proti Budějovicím již v minulosti sice hrál, ale dnes to přece jen bylo o trochu jiné. Po jeho vyhazovu to v dnešním utkání bylo poprvé, co proti svému bývalému klubu nastoupil jako soupeř. Bylo to v něčem jiné? Jak se Petrovi hrálo? „Byl určitě zápas jako každý jiný. Je obrovská škoda, že jsme dnes nevybojovali víc bodů, protože bychom si to dnes zasloužili víc. Zahráli jsme kvalitní utkání, ale bohužel nám chybělo štěstíčko v koncovce. Přesto si myslím, že ten zápas byl dobrý a že jsme byli lepším týmem,“ těší Petra.
V Karlových Varech je zatím sice jen na hostování, ale jak se již nechal slyšet, do Budějovic se již vrátit nehodlá. Měl dnes tedy větší motivaci? „Určitě ne. V dnešní době to v klubech takto chodí. Já jsem na to ani nemyslel a spíš jsem se soustředil na hru. Pro nás je dobrý každý bod a vše se bude brát až po padesáti dvou kolech a dnešní bod může mít na konci cenu zlata,“ uvědomuje si bývalý kapitán Českých Budějovic.

Jak už to bývá zvykem, aby tým zvedl hráči motivaci a chuť hrát proti svému bývalému týmu, vypisují se tučné odměny za výkon. Bylo tomu tak i v tomto případě? „To je všude, když někdo hraje zápas proti týmu, ve kterém v minulosti působil. My tu jsme z Budějovic tři, takže tam nějaká ta částka byla,“ prozrazuje Petr informaci z kabiny.

Energie v prodloužení předvedla jeden z nejlepších výkonů v poslední době. Svého soupeře přehrála snad ve všech možných směrech, ale bohužel neskórovala. Mrzí energetiky, že se jim nepodařilo rozhodnout utkání již v této části hry? „My jsme měli také ke konci třetí třetiny vyložené šance, ale ani tam a ani v následné přesilové hře nám to tam nepadlo. Nájezdy jsou hodně o náhodě a štěstí, které nám dnes chybělo.“

Potřetí v letošní sezoně rozhodovaly zápas Energie až samostatné nájezdy. Na rozdíl od dvou předchozích utkání dnes odjeli z ledu poraženi. Když působil Petr Sailer v Karlových Varech naposledy, jel proti Budějovicím nájezd a neproměnil jej. Dnes si znovu netroufl? „Toto určují trenéři a jasně určili tři hráče, kteří se na samostatný nájezd postavili, takže jsem se do toho nijak neangažoval,“ usmívá se.

V úterý zavítají energetici na led pražské Sparty, která se letos hodně trápí. Dnes znovu prohrála, tentokrát s Vítkovicemi vysoko 5:2 a na poslední Kladno má v zásobě poslední dva body. Jak toto utkání vidí Petr? „Do každého utkání jdeme s cílem urvat jakýkoliv počet bodů. Zatím se nám to docela dařilo, až na utkání se Zlínem, kdy jsme měli trochu smůlu, ale bylo to tam hodně poznamenané zraněním Romana Proška. Jinak si myslím, že venku hrajeme dobře a na Spartu určitě jedeme pro nějaký bod,“ dodává na závěr rozhovoru.

Související články