HC Energie Karlovy Vary

Dorost porazil Slavii v prodloužení, junioři předvedli obrat

St.dorost: HC Energie - HC Slavia Praha 3:2pp (2:0, 0:2, 0:0 - 1:0)
Junioři: HC Slezan Opava - HC Energie 3:4 (0:0, 3:1, 0:3)
Starší dorostenci Energie porazili v pátečním odpoledním zápase hokejisty pražské Slavie. Po úvodní třetině vedli 2:0, slávisté však v průběhu 2. třetiny vyrovnali a hnali se za otočením výsledku. Štěstí a hlavně bojovnost energetiků dovedla zápas k remíze, kterou v prodloužení rozhodl Šimon Bečka (na fotce). Velkou vůli po vítězství předvedli i junioři. V Opavě po 40 minutách prohrávali o dvě branky, přesto nakonec získali tři body, když vítěznou trefu 20 vteřin před koncem vsítil Martin Rohan.
Extraliga staršího dorostu, 17. kolo, pá 22.10.2010
Karlovy Vary
Slavia
3:2p
2:0, 0:2, 0:0 - 1:0
Branky a nahrávky: 5. Troška (Svoboda, Bečka), 18. Lukáš Vrána (Táborský), 62. Bečka (Csamango, Troška) - 28. Moravec (Mertl, Hlinka), 30. Tomek (Mertl, Ryzák). Rozhodčí: Neumann - Kopáč, Vaněk. Vyloučení: 4:8, navíc Kotyra (SLA) 10 min OT. Využití: 1:1. Střely na branku: 37:28. Diváci: 50.
Karlovy Vary: Fečo (Rauscher) - Urbančok, Matyáš, Lintemer, Vilhelm, Čoudek, Sturma, Gombár, Troška - Táborský, Svoboda, Winkler, Bečka, Zikmund, Gorčík, Csamango, Vrána Jakub, Hroch, Vrána Lukáš, Kubáč
Slavia: Uhlík (Mouček) - Ryzák, Knot, Hložek, Löbl, Růžička, Hejna - Hertl, Jedlička, Török, Nádvorník, Nejezchleb, Kotyra, Tomek, Vacek, Hlinka, Moravec

Komentář k utkání

Zápas se ve své první třetině odehrával především v režii domácích. Energie i díky dvojitému vyloučení dostala Slávisty pod tlak, který korunoval úvodním gólem David Troška. Hosté působili v útoku toporně, ojedinělé střely si obrana domácích pohlídala. Při přesilovce Slávie málem hosté dokonce inkasovali. První část zápasu probíhala zejména v obranné třetině hostí. Druhý gól přidala Energie zaslouženě před koncem třetiny díky Lukáši Vránovi.

Druhá třetina začala náporem Slávistů, kteří nastoupil jako vyměnění. Hra se vyrovnala a oba týmy předváděly vyrovnanou hru do půli třetiny, kdy Slávie během dvou minut srovnala skóre. Jen silou obranné vůle energetici odolali tlaku hostů, navíc jim i pomohla tyč Fečovy branky, která zazvonila po střele slávisty Töröka. V závěru druhého dějství se pokoušeli Karlovarští změnit skóre ve svůj prospěch, ale nevedlo se jim.

Třetí třetina byla nejvyrovnanější, oba týmy pozorně bránily. Útočné akce postrádaly chytrost, tu nahrazovali hráči tvrdostí a zarputilostí.

V druhé minutě prodloužení nadvakrát prostřelil z úhlu brankáře Uhlíka domácí Šimon Bečka, čímž zajistil energetikům dva body.

Ohlasy trenérů

Václav Eismann (HC Energie Karlovy Vary): Musím kluky pochválit za bojovnost, zvlášť když jsme postrádali opory Zadražila s Tomečkem. Museli jsme se vyrovnat s výškovou převahou soupeře a jsme rádi za dva body, kluci se o ně dokázali poprat. Hlavně mě potěšil způsob, jakým Šimon Bečka rozhodnul utkání.

Miloš Pecka (HC Slavia Praha): Mysleli jsme, že získáme víc než bod. Nepodařil se nám vstup do utkání, první třetinu jsme prohráli 2:0, v druhé jsme se zvedli, vyrovnali, škoda jen té tyče. V poslední třetině byly šance na obou stranách. Prodloužení rozhodla naše hrubka ve středním pásmu. Jsem zklamaný a naštvaný, protože to je čtvrté prohrané prodloužení.

Fotogalerie