HC Energie Karlovy Vary

Dva roky Energii neporazily. V pátek to Pardubice zkusí znovu!

Energie na Pardubice umí. V minulých osmi utkáních perníkářům nechala pouze pět bodů. Posledním datem výhry Pardubic proti Karlovým Varům je 12.10.2008, ve kterém Východočeši zvítězili na svém ledě 5:3. Od té doby nic. Zda se jim podaří prokletí prolomit, se přijdťe přesvědčit na vlastní oči v pátek 29.10. do KV Areny. Samotný zápas začíná v 18 hodin.
Kde sledovat utkání: Online přenos | SMS servis | Video přenos
Vstupenky zakoupíte na: Ticketportal.cz

Mistrovské Pardubice versus exmistr z Karlových Varů

Tak jako se vloni na domácím ledě trápila karlovarská Energie, tak se letos trápí Pardubice. Ze sedmi domácích utkání vyhráli pardubičtí hokejisté pouze dvě, první a zatím poslední. Pondělní dohrávku však nutno zmínit, Pardubice v ní přejely Třinec 9:2, což vypadá na ostrý rozjezd.

Na druhé straně energetici na domácím ledě drží vyrovnanou sérii, která čítá tři porážky a tři výhry, z čehož se pokaždé jednou rozhodlo v samostatných nájezdech. V poslední době se zápasy Energie zřídkakdy rozhodují v základní hrací době. Z posledních osmi utkání se pětkrát rozhodlo až při nájezdech.

Díky odloženému zápasu z první čtvrtiny proti sobě tyto dva týmy letos ještě nenastoupily. Co je však jisté, je pouhý bod, který je v tabulce od sebe dělí.

Změny v kabinách

Zatímco Energie si základní strukturu svého kádru zachovala, mistrovské Pardubice přes léto přišly o své největší hvězdy. Do zahraničí se rozhodl odejít Dominik Hašek, který svůj zápas s přibývajícími roky pokračuje ve Spartaku Moskva. Velkou ztrátou je také odchod kanonýra Petra Sýkory, který se po předloňském hostování v Davosu rozhodl pro podpis smlouvy právě v tomto švýcarském městě a po dlouhých letech tak opustil svůj rodný klub.

Ale zpátky k Energii. Ta sice po posledních úspěších, aktuálně již čtyři utkání v řadě bodovala, příliš důvodů pro zásahy do kádru nemá. Přesto by se v pátek měl fanouškům představit nový člen týmu - dvacetiletý Tomáš Klíma z Dukly Trenčín. Jak jsme již informovali, v Karlových Varech společně se svým bratrem Lukášem podepsali kontrakt do roku 2015.

Marodka

Pardubice hlásí jediného zraněného hráče, kterým je Jiří Cetkovský. Oproti tomu ani Energie nečítá žádné velké ztráty. Do zápasu nenastoupí Jan Košťál, který má zdravotní potíže se zády. Pravděpodobně ještě nebude hrát ani Roman Prošek, kterého nedávno ošklivě zranili v utkání se Zlínem a přes to, že to dopadlo dobře, musí dodržovat klid.

Slova trenéra Baďoučka

Energie den před státním svátkem ohlásila dvě posily. přišli bratři Klímovi. Lukáš je zatím v Kadani, kde se zdokonaluje pod koučem Antoníkem. Druhý z dvojice Tomáš, je v Karlových Varech, kde se připravuje s prvním týmem Energie. „Do zápasu s Pardubicemi ale nezasáhne. Byl teprve na dvou trénincích, takže jsme se domluvili s trenérem juniorky Karlem Mlejnkem a tento víkend bude Tomáš Klíma hrát za ně,“ vysvětlil na úvod asistent Václav Baďouček.

Východočeši přijíždějí do lázeňské metropole s vizitkou týmu, který sestřelil Třinec. „Bohužel pro nás si Pardubice vítězstvím nad Třincem hodně zvedly sebevědomí. Nicméně naší snahou bude je zpátky vrátit na zem,“ pokračuje v předzápasových prognózách kouč Baďouček.

Jandačova družina bude v Karlových Varech vycházet ze zabezpečené obrany. „S tím my počítáme. Nesmíme ztrácet puky ve středním pásmu, jinak by se nám mohlo stát, že budou chodit do brejků a to si rozhodně nepřejeme,“ upozorňuje.

Předností současných Pardubic je brankář Růžička. „Má vynikající formu a oni se o něj hodně opírají. My se maximálně budeme snažit ho před brankou obtěžovat, protože pokud střelu vidí, tak si s ní dokáže poradit. Musíme být na brankovišti důrazní,“ říká Baďouček.

Energetikům momentálně vycházejí přesilovky. „Někdy se sice na ně moc hezky nekouká, ale pokud vezmeme statistiky, tak jsme v nich hodně úspěšní. Musíme je i na Pardubice hrát jednoduše. To znamená přes obránce a hodně střílet,“ podotýká.

Západočechům i nadále budou chybět zranění hráči Prošek a Košťál. První jmenovaný začne v příštím týdnu trénovat, ale druhý ještě ne. „Má velké problémy. musí docházet do nemocnice na kapačky,“ uzavírá trenér.

Poslední kolo

Bílí Tygři Liberec - HC Energie Karlovy Vary 3:4sn (0:1, 1:1, 2:1 – 0:0)
Branky a nahrávky: 30. Vak (Hořava, Podkonický), 47. Trončinský (Vak), 55. Víšek (Čakajík, Dušek) - 16. Skladaný (Pech), 27. Pech (Sloboda, Skladaný), 49. Sailer (Nosek, Kumstát), 66. Pech.

HC Eaton Pardubice - HC Oceláři Třinec 9:2 (3:1, 2:0, 4:1)
Branky a nahrávky:7. Kolář I (Koukal, Starý), 14. Koukal (Starý), 18. Somík (Nakládal, Špirko), 30. Buchtele (Mezei, Rákos), 36. Zohorna (Somík), 42. Bartek (Pivko), 47. Koukal (Kolář I, Rákos), 54. Kolář I (Rákos), 59. Koukal (Rákos) - 5. Květoň (Peterek, Vágner), 59. Varaďa (Bonk, Krajíček).

Statistiky

HC Energie Karlovy Vary
Utkání v extralize14 - 5 - 3 - 2 - 4 – 45:38 – 23 b
Průběžné umístění6. místo
Nejproduktivnější hráčLukáš Pech - 12 bodů (4+8)
Nejlepší střelecDavid Hruška - 6 branek
Nejlepší nahrávačLukáš Pech, Petr Kumstát - 8 asistencí
Nejlepší v +/-Jan Košťál +4 bodů
Nejtrestanější hráčJakub Čutta, Karol Sloboda - 20 TM
BrankářiLukáš Sáblík 89.41 %, 4.03 g/z
Lukáš Mensator 92.71 %, 2.38 g/z
Úspěšnost přesilovek26.9 % (1. místo v extralize)

HC Eaton Pardubice
Utkání v extralize14 - 6 - 0 - 4 - 4 - 35:27 - 22 b
Průběžné umístění7. místo
Nejproduktivnější hráčPetr Koukal - 10 bodů (5+5)
Nejlepší střelecPetr Koukal – 5 branek
Nejlepší nahrávačLibor Pivko - 8 asistencí
Nejlepší v +/-Libor Pivko +15 bodů
Nejtrestanější hráčBranislav Mezei - 49 TM
Brankáři Martin Růžička 93.93 %, 1.86g/z
Adam Svoboda 93.75 %, 1.57 g/z
Úspěšnost přesilovek4,9 % (14. místo v extralize)

Vzájemné zápasy 2009/2010

03. kolo HC Eaton Pardubice - HC Energie Karlovy Vary 3:4sn
16. kolo HC Energie Karlovy Vary - HC Eaton Pardubice 3:2sn
29. kolo HC Eaton Pardubice - HC Energie Karlovy Vary 3:5
42. kolo HC Energie Karlovy Vary – HC Eaton Pardubice 3:2

Vzájemné zápasy 2008/2009

01. kolo HC Energie Karlovy Vary - HC Eaton Pardubice 2:1
14. kolo HC Eaton Pardubice - HC Energie Karlovy Vary 5:3
27. kolo HC Energie Karlovy Vary - HC Eaton Pardubice 6:1
40. kolo HC Eaton Pardubice - HC Energie Karlovy Vary 2:3

Sestavy z posledního utkání

HC Energie Karlovy Vary: Mensator - Nosek, Čutta, Sloboda, Gřegořek, Parýzek, Kokko, Dobroň, Hájek - Kumstát, Skuhravý, Sailer - D. Hruška, Pech, Zaťovič - Skladaný, Dej, Melenovský - Kuběna, Cyganov, Hřebejk.

HC Eaton Pardubice: Svoboda – Nakládal, Kaberle, Píša, Kočí, Jillson, Mezei, od 40:00 navíc Kolář II – Kolář I, Koukal, Starý – Bartek, Zohorna, Pivko – Pineault, Špirko, Somík – Radil, Rákos, Buchtele, od 40:00 navíc Nahodil.


V loňské sezoně se Pardubicím nepodařilo proti Energii zvítězit ani jednou. Zvládnou Západočeši vyhrát i další utkání?

Související články