HC Energie Karlovy Vary

Po pauze se energetici představí v televizním utkání v Boleslavi

Reprezentační přestávka je u konce a jako první mají energetici v plánu výpravu do boleslavské ŠKO-ENERGO Arény. Karlovarští jedou na sever Čech posíleni o dočasného navrátilce do sestavy Milana Procházku a s pětibodovým náskokem na soupeře, kterému navíc hrozí kontumace. V posledním vzájemném střetnutí předvedli zelenobílí Boleslavským své umění otáčet zápasy, když vyhráli na samostatné nájezdy. Zda energetici seberou Bruslařskému klubu body i tentokrát, můžete od 17:10 sledovat i v přímém přenosu ČT4.
Kde sledovat utkání: Online přenos | SMS servis | Video přenos | ČT4

Království za nového Krále

I tak nějak by se dala charakterizovat současná situace v mladoboleslavském klubu. Po loňské sezoně totiž aktivní kariéru ukončil dlouholetý kapitán BK Richard Král a především pro ofenzivu mužstva měl jeho odchod neblahé důsledky. Tým se aktuálně nachází na dvanácté příčce, navíc s nožem na krku kvůli nejasnostem s registracemi některých hráčů. Na rozdíl od karlovarské šestizápasové šňůry výher v řadě se může Boleslav "pochlubit" hned dvěma čtyřzápasovými sériemi, ovšem porážek. V jedné z těchto sérií dokonce zůstaly hokejky hráčů úplně němé a čtyřikrát v řadě tudíž odešli Mladoboleslavští do kabin nejen bez bodu, ale i bez vstřeleného gólu. I přesto se ve hře Středočechů naleznou světlé momenty, které tým stále drží jen tři body od středu tabulky zajišťující předkolo play off.

Pohled na statistiky

Žezlo nejproduktivnějšího útočníka po Královi převzal Tomáš Divíšek, který sbírá body rovnoměrně za asistence i branky. Z obranných řad alespoň dle bodů vyniká hra Borise Žabky, který se společně s Divíškem osvědčil jako vynikající nahrávač. Pozici brankářské jedničky má v klubu jasnou Marek Schwarz, který se však do klubu vrací z Finska po nevydařeném působení na turnaji Karjala. Hlavním trenérem BK je Miloš Holaň.

Na utkání už se těšíme, hlásí z kabiny David Hruška

David Hruška David Hruška se ukázal v tom nejlepším světle. Přišel do Karlových Varů před sezonou na hostování s tím, že na konci roku se vrátí zpět do Chomutova, se kterým bude bojovat v play-off o extraligu. Zatím se mu daří a vede klubové bodování. „Já už na statistiky nekoukám. Korunu krále střelců jsem vyhrál dvakrát a teď už mě to tolik nezajímá,“ říká už ostřílený harcovník s lehce prošedivělými vlasy.

Kromě Petra Gřegořka, který si zúčastnil reprezentačního turnaje ve Finsku, nabíralo celé mužstvo Energie síly na další boje. „Odpočinuli jsme si. Pořádně jsme zregenerovali a také potrénovali a teď se už těšíme na další utkání,“ začal se karlovarský střelec ohlížet za volným týdnem.

První dva dny minulého týdne měli energetici volno. „Ve středu a ve čtvrtek už jsme zase dvoufázově makali. V pátek to bylo lehčí a sobota také byla volná. Od nedělního večera se už zase normálně připravujeme na extraligová utkání,“ pokračuje David Hruška.

Mladá Boleslav jako extraligový celek Energii moc nesvědčí. Utkání s tímto soupeřem bývají obvykle o jednom nebo dvou gólech a diváci si moc podívané neužijí. Navíc z tvrdého boje v poslední době častěji odcházeli spokojenější Středočeši. „Oni mají velice kvalitní tým. V obraně hrají beci, kteří jsou vysocí a silově velice dobře vybavení. Produkují hru, která je velice náročná a na hranici pravidel. Na druhou stranu si myslím, že pokud budeme dobře bránit a podaří se nám využít nějakou tu šanci, tak uspějeme,“ odhaduje sokolovský rodák průběh televizního duelu.

Svatyni Středočechů s největší pravděpodobností bude hájit Marek Schwarz. Tento gólman si na rozdíl od spoluhráčů příliš neodpočinul, stejně jako Gřegořek totiž reprezentoval Česko na Karjala Cupu. „Mára (Marek Schwarz) je velice kvalitní brankář. Nicméně si myslím, že bude trochu unavený. On už takto je v extralize hodně vytížený a u reprezentace si moc neodpočine. Naší zbraní bude častá střelba a dotírání do brankoviště. To by na něj mohlo platit," odhaduje David.

Poslední kolo

HC Energie Karlovy Vary - HC Slavia Praha 3:5 (2:2, 0:2, 1:1)
Branky a nahrávky: 12. Skuhravý (Kumstát), 16. D. Hruška (Zaťovič), 55. Skuhravý (Kokko) - 1. Vondrka (Špelda, Kadlec), 11. Jaškin, 25. Endál (Žižka), 37. Doležal (P. Jelínek), 46. Vondrka (Pospíšil).

HC Sparta Praha - BK Mladá Boleslav 3:1 (0:0, 1:1, 1:0 )
Branky a nahrávky: 32. Výborný (Broš, Smoleňák), 50. Ton (O’Brien), 60. Broš (Kůrka, Výborný) - 33. Bahenský (Gajovský).

Statistiky

HC Energie Karlovy Vary
Utkání v extralize19 - 6 - 3 - 0 - 3 - 6 - 57:50 - 30 b
Průběžné umístění8. místo
Nejproduktivnější hráčDavid Hruška - 16 bodů (9+7)
Nejlepší střelecDavid Hruška - 9 branek
Nejlepší nahrávačPetr Kumstát - 10 asistencí
Nejlepší v +/-David Hruška,Lukáš Pech +5 bodů
Nejtrestanější hráčJakub Čutta - 24 TM
BrankářiLukáš Mensator 92.38 %, 2.44 g/z
Lukáš Sáblík 91.41 %, 2.87
Úspěšnost přesilovek27.20 % (1. v extralize)
Úspěšnost oslabení88.20 % (6. v extralize)

BK Mladá Boleslav
Utkání v extralize21 - 6 - 2 - 0 - 3 - 10 - 44:50 - 25 b
Průběžné umístění12. místo
Nejproduktivnější hráčTomáš Divíšek - 11 bodů (5+6)
Nejlepší střelecTomáš Divíšek – 5 branek
Nejlepší nahrávačŽabka, Divíšek - 6 asistencí
Nejlepší v +/-Macháček, Hay +4 body
Nejtrestanější hráčBoris Žabka - 85 TM
BrankářiMarek Schwarz 93.45 %, 2.24 g/z
Michal Valent 93.08 %, 2.14 g/z
Úspěšnost přesilovek9.40 % (12. v extralize)
Úspěšnost oslabení83.8 % (11. v extralize)

Vzájemné zápasy 2010/2011

08. kolo HC Energie Karlovy Vary - BK Mladá Boleslav 2:1sn

Vzájemné zápasy 2009/2010

04. kolo HC Energie Karlovy Vary - BK Mladá Boleslav 3:4
17. kolo BK Mladá Boleslav - HC Energie Karlovy Vary 4:2
30. kolo HC Energie Karlovy Vary - BK Mladá Boleslav 2:3sn
43. kolo BK Mladá Boleslav – HC Energie Karlovy Vary 1:3
OUT3 BK Mladá Boleslav - HC Energie Karlovy Vary 2:1
OUT6 HC Energie Karlovy Vary - BK Mladá Boleslav 2:3sn
OUT9 BK Mladá Boleslav - HC Energie Karlovy Vary 1:3
OUT12 HC Energie Karlovy Vary - BK Mladá Boleslav 3:0

Sestavy z posledního utkání

HC Energie Karlovy Vary: Sáblík (37. Mensator) - Nosek, Čutta, Gřegořek, Sloboda, Parýzek, Kokko, Dobroň, Hájek - Kumstát, Skuhravý, Melenovský - D. Hruška, Pech, Zaťovič - Skladaný, Dej, Sailer - Cyganov, T. Klíma, Hřebejk.

BK Mladá Boleslav: Schwarz - Žabka, Jindra, Marušák, Lehikoinen, Hay, Duben, Macháček - Tvrdík, Divíšek, Macho - Pabiška, Vrbata, Boháč - Bahenský, Hrdel, Nouza - Loskot, Gajovský, Handlovský.


Bude mít reprezentační pauzu na energetiky „bodoplodný“ účinek?

Související články