HC Energie Karlovy Vary

Starší dorostenci Energie podlehli 1:3 Litvínovu

St. dorost: HC Energie - HC Benzina Litvínov 1:3 (1:0, 0:1,0:2)
Energie v dorosteneckém podkrušnohorském derby vedla po první třetině 1:0. Po přestávce jako by se ale z její hry vytratila bojovnost, Litvínovští byli u všech puků dřív a ve třetí třetině otočili vývoj zápasu ve svůj prospěch. Jediným úspěšným střelcem domácích byl Matěj Zadražil (na snímku).
Extraliga staršího dorostu, 14. kolo, st 17.11.2010, KV Arena
Karlovy Vary
Litvínov
1:3
1:0, 0:1, 0:2
Branky a nahrávky: 17.Zadražil (Novák) - 32.Procházka (Zdeněk), 47.Procházka (Zdeněk), 57.Zdeněk (Strejček) Rozhodčí: Valenta - Rubáš, Tvrdík Vyloučení: 9:5, navíc Tomeček (KVA) 5 + do konce utkání a Cvrk (LIT) 5 + do konce utkání Využití: 1:1 Diváci: 72 Střely na branku: 30:23 Průběh utkání: 1:0, 1:3
Karlovy Vary: Fečo (Rauscher) - Urbančok, Matyáš, Vilhelm, Čoudek, Novák, Sturma, Gombár, Troška - Táborský, Zadražil, Svoboda, Winkler, Bečka, Gorčík, Csamango, Tomeček, Ziegler, Vrána Kubáč
Litvínov: Horák (Soukup) - Bittner, Kasal, Theimer, Strejček, Svoboda, Fučík, Cvrk, Švarc, Zdeněk, Procházka, Trubenekr, Malík, Mical, Válek, Malec, Řehulka, Čeřovský

Komentář k utkání

Úvodní třetina začala v celkem svižném tempu a oba týmy se tlačili do zakončení. První velkou šanci měl domácí Gombár, jeho dorážka však pouze proletěla brankovištěm těsně mimo branku. V držení puku se poté střídali hráči obou klubů a snažili se probít přes obranu soupeře, šlo to ale těžko.Proto se nerodily žádné větší šance. Táborský měl sice před brankou hostů chvíli času a kousek volného prostoru, Horáka ale nepřekonal. První gól zápasu přišel v přesilovce. Karlovarští rozjeli zdařilou kombinaci a Matěj Zadražil se trefil přesně k tyči. Litvínov se ještě snažil odpovědět a podařilo se mu ke konci třetiny držet útočné pásmo, vyrovnat se ale hostům nepodařilo.

Ve druhé třetině měli navrch litvínovští hráči. Nejprve pálil nebezpečně Bittner, ale Fečo si poradil. Na druhé straně to zkoušeli Csamango a Bečka, ale ani jeden z nich neuspěl. Po velkém závaru před Horákem také došlo k bitce a a rozhodčí museli udělit několik trestů, aby hráče obou týmů zklidnili. Kapitán domácích Tomeček a hostující Cvrk dokonce dostali trest do konce utkání. Litvínovští měli stále navrch a to vedlo k vyrovnání. Jakub Procházka si nabruslil před branku a protlačil puk do sítě. Benzina měla i další šance. Švarcovu střelu Fečo výborně zlikvidoval, Strejčkův pokus zase zastavila tyč. Energetici se snažili odpovědět protiútoky,ale moc jim to nešlo. Branka už ve druhé třetině nepadla a stav po čtyriceti minutách byl 1:1.

První šanci třetí části hry měli domácí. Táborský se natlačil před bránu, ale nestihl už přesně zakončit. Litvínov ale opět převzal iniciativu a byl lepší. Malíkovou střelou se gólman Fečo nenechal zaskočit a právě on držel nadějě Energie na body. Hosté se však brzy dostali do vedení. Po zmatcích v karlovarské obraně se k puku dostal Jakub Procházka a svou druhou trefou v utkání poslal svůj tým do vedení. Hra byla poté vcelku vyrovnaná, oba týmy se snažily útočit. Karlovy Vary chtěly vyrovnat a to vedlo k chybám v obraně. Jedné z nich využil Jakub Zdeněk a podařilo se mu dostat puk za záda domácího brankáře. Závěr zápasu byl dost hektický. Obě mužstva měla několik přesilovek. Benzina dokonce měla k dispozici dlouhou přesilovku pět na tři. Nějaké příležitosti ještě byly, branka už ale nepadla a Litvínov si tak z Varů odváží tři body.

Ohlasy trenérů

Petr Nekvinda (HC Benzina Litvínov): V první třetině byli lepší domácí. Měli trochu víc ze hry. Po první přestávce jsme se zlepšili. Vyhráli jsme, protože jsme šli více do branky. Týmy jsou jinak celkem vyrovnané.