HC Energie Karlovy Vary

Každý si dnes dělal co chtěl, divil se Milan Procházka po svém návratu

Milan Procházka se po více než roce vrátil zpátky do karlovarské Energie. Člen bývalého mistrovského týmu je nyní jednou z opor Chomutova kladoucího si postupové cíle. Milanovo měsíční angažmá započalo včera, hned první utkání v zeleném dresu mu však přineslo smíšené pocity. „Ze začátku byly mé pocity skvělé, ale vzhledem k dnešnímu zápasu už tak skvělé nejsou. Musíme na to zapomenout, jít dál a hlavně se hodně zlepšit,“ tvrdí dvaatřicetiletý forward.
V Chomutově se stal Milan základním pilířem týmu. Rychle se probojoval do první pětky, a získal zde důvěru hráčů i diváků. Přesto měl stále zájem vrátit se zpátky do Varů. Jak vůbec proběhlo rozhodování o hostování v Karlových Varech? „V Chomutově se mě nejdřív zeptali, zda bych měl zájem pomoci Varům. Já jsem nad tím ani nepřemýšlel a řekl jsem, že určitě ano.“

Chomutov patří ke špičce první ligy, ale často naráží na soupeře značně nižší úrovně, než je ta extraligová. Hlavní rozdíl mezi oběma soutěžemi spatřuje Milan v taktické vyzrálosti mužstev. „Nějaký rozdíl tam určitě je. Zatímco se v extralize více dbá na systém, v první lize je hra o dost jednodušší a hráči si tam většinou dělají to, co chtějí. I když dnes hrál taky každý, jak chtěl,“ podotýká Procházka s ironií v hlase.

Pro znojemského odchovance však nejde o první angažmá v Energii po jeho odchodu z mistrovského týmu. Střídavý start měl vyřízený už loni, ale po prvním zápase si zlomil nohu a sezonu nedohrál. Jeho letošní premiéra vypadala úplně jinak. Hrál skvěle a vsítil branku. Přesto si podle svých slov start představoval trochu jinak. „Já se na tohle nedívám. Nepřišel jsem do Varů honit statistiky, ale pomoci týmu, což se dnes nepovedlo. Jsem z toho zklamaný,“ říká smutně.

Energetikům v Boleslavi podařilo pětkrát skórovat, přesto si neodvezli ani bod. Na tolik branek by se mělo vyhrávat. Co se s týmem stalo? V čem byl hlavní problém? „Naše obranná hra dnes byla opravdu tragická a měli bychom na ní zapracovat. Pět vstřelených branek je sice pěkných, ale devět inkasovaných je hrozné. Nepohlídali jsme si začátky třetin, kde jsme dostali nejvíce branek. To by se nám rozhodně nemělo stávat,“ dodává Procházka na konec rozhovoru.

Související články