HC Energie Karlovy Vary

Energetici přivítají lídry tabulky z Třince

Po středeční porážce od Mladé Boleslavi by se nenašel lepší lék, než výhra nad prvním celkem extraligové tabulky. Do Karlových Varů přijíždí Oceláři z Třince. Ti se vezou na vlně hokejové pohody. V posledním kole sestřelili deseti trefami Litvínov. Zda se energetikům podaří spravit chuť a zároveň Ocelářům sundat úsměvy z tváří, se dozvíme v pátek od 18 hodin.
Kde sledovat utkání: Online přenos | SMS servis | Video přenos
Vstupenky zakoupíte na: Ticketportal.cz

Našlápnutý Třinec

Jak již bylo řečeno, Třinec ve středečním zápasu předvedl desetibrankovou kanonádu a ze zápasu s Litvínovem tak odešel s hlavou vysoce vzpřímenou. I přesto, že mají Oceláři již od počátku sezóny skvěle našlápnuto, energetikům se podařilo je v prvním vzájemném duelu porazit. O výsledku vypjatého utkání rozhodovaly až samostatné nájezdy. Z Třince zamířily dva body na západ Čech díky penaltové trefě Jana Košťála.

Změny v sestavě

Do Třince se vrátil zpátky z hostování dvaadvacetiletý Zbyněk Hampl, reprezentant českých barev v mládežnických kategoriích. S červenobílým dresem se naopak rozloučil kanadský útočník Guillaume Lefebvre.

Změny přišly i na karlovarské straně. Již ve středu naskočil do známého prostředí útočník Milan Procházka. Naopak ve čtvrtek se s Karlovými Vary rozloučil zadák David Hájek. V pátek už naskočí za Slovan Bratislava.

Ocelářské špičky

Nejlepším útočníkem v barvách Třince je doposud Martin Růžička. Za jednadvacet uplynulých kol stačil nasbírat dvanáct branek a osmkrát dotáhli akci do konce jeho spoluhráči. Za pozastavení stojí i Martin Adamský. Jeho bilance +11 bodů se vidí ve statistikách málokdy.

K utkání s Boleslaví už se nechceme vracet, burcuje Václav Baďouček

Václav Baďouček Václav Baďouček už se k celému utkání v Mladé Boleslavi moc vracet nechce. „Bohužel, stalo se. Někdy odehrajete utkání, že dáte soupeři deset branek a ani nevíte, jak je nastřílíte. Tentokrát to bylo obráceně,“ posteskl si trenér a přidal i to, jakou měl zápas s „Bolkou“ dohru. „Vzali jsme hráče na video a hodně důrazně jsme jim vysvětlovali, kde dělali chyby. Každopádně už se v tom více pitvat nebudeme. Je před námi zápas s Třincem a soustředíme se jenom na něj.“

Na včerejším tréninku se poprvé obul do bruslí i Jan Košťál. „Na Honzu musíme velice opatrně. Nikdo nechce, aby se mu ty plotýnky vrátily. Osobně si myslím, že bude k dispozici až po další reprezentační přestávce,“ poznamenal Baďouček. Na ledě byl i druhý marod, a tím je Roman Prošek. „Až bude Roman na sto procent v pořádku, tak ho necháme rozehrát pár utkání v Chomutově. Zatím je s námi mladý Martin Rohan.

A co by mohlo na Třinec platit? Václav Baďouček odpověděl: „Mají čtyři vyrovnané pětky. Nesmíme bezhlavě útočit, ale musíme především soustředěně bránit. Třinec dal Litvínovu desítku a je při chuti. Nechceme dopadnout stejně,“ říká na závěr asistent na lavičce Energie.

Poslední kolo

BK Mladá Boleslav – HC Energie Karlovy Vary 9:5 (3:4, 3:0, 3:1)
Branky a nahrávky: 2. Pabiška (Vrbata), 3. Loskot (Gajovský), 7. Nouza, 22. Vrbata (Pabiška), 23. Divíšek (Žabka), 32. Loskot (Handlovský), 42. Bahenský, 51. Tvrdík, 59. Hrdel - 7. Nosek (Skuhravý), 12. Nosek (Skuhravý), 17. Procházka (Hruška, Pech), 19. Hruška (Pech), 51. Kumstát (Zaťovič).

HC Oceláři Třinec - HC BENZINA Litvínov 10:1 (3:1, 2:0, 5:0)
Branky a nahrávky:: 11. Hrńa (Adamský, Polanský), 12. Hrńa (Polanský), 17. Peterek (Polák, Květoň), 26. Růžička (Zíb, Kohn), 39. Varaďa (Lojek, Bonk), 47. Polanský (Bonk, Adamský), 48. Kohn (Orsava, Krajíček), 54. Richter (Peterek, Adamský), 54. Květoň, 56. Růžička - 12. Lukeš (Kubinčák).

Statistiky

HC Energie Karlovy Vary
Utkání v extralize20 - 7 - 3 - 3 - 7 – 62:59 - 30 b
Průběžné umístění9. místo
Nejproduktivnější hráčDavid Hruška -18 bodů (10+8)
Nejlepší střelecDavid Hruška - 10 branek
Nejlepší nahrávačLukáš Pech - 12 asistencí
Nejlepší v +/-Jan Košťál +4 body
Nejtrestanější hráčJakub Čutta - 24 TM
BrankářiLukáš Mensator 91.84 %, 2.64 g/z
Lukáš Sáblík 90.25 %, 3.37 g/z
Úspěšnost přesilovek25.45 %

HC Oceláři Třinec
Utkání v extralize21 - 12 - 3 - 2 - 4 - 75:52 - 44 b
Průběžné umístění1. místo
Nejproduktivnější hráčMartin Růžička - 20 bodů (12+8)
Nejlepší střelecMartin Růžička – 12 branek
Nejlepší nahrávačJan Peterek, Radek Bonk - 11 asistencí
Nejlepší v +/-Martin Adamský - +11 bodů
Nejtrestanější hráčLukáš Zíb - 50 TM
BrankářiTomáš Duba 94.44 %, 1.88 g/z
Peter Hamerlík 93.98 %, 1.96 g/z
Martin Vojtek 91.64 %, 3.06 g/z
Úspěšnost přesilovek23.23 %

Vzájemné zápasy 2010/2011

9. kolo HC Třinec - HC Energie 3:4 sn

Vzájemné zápasy 2009/2010

07. kolo HC Energie Karlovy Vary - HC Oceláři Třinec 3:1
20. kolo HC Oceláři Třinec - HC Energie Karlovy Vary 4:2
33. kolo HC Energie Karlovy Vary - HC Oceláři Třinec 2:4
46. kolo HC Oceláři Třinec – HC Energie Karlovy Vary 2:1 pp

Sestavy z posledního utkání

HC Energie Karlovy Vary: Mensator (7. Sáblík) - Nosek, Parýzek, Gřegořek, Čutta, Sloboda, Kokko, Dobroň - Melenovský, Skuhravý, Kumstát - Zaťovič, Pech, Hruška - Procházka, Dej, Skladaný - Klíma, Hřebejk, Sailer

HC Oceláři Třinec: Hamerlík – Richter, Lojek, Zíb, Hudec, Seman, Krajíček, Hrabal - Růžička, Kohn, Orsava - Květoň, Peterek, Polák - Varaďa, Bonk, McGregor - Adamský, Polanský, Hrňa - Hampl.


Dokáží se energetici po středeční vysoké přestřelce zvednout?

Související články