HC Energie Karlovy Vary

Doufal jsem do poslední chvíle, oddychl si David Nosek

V předchozím utkání s Mladou Boleslaví se zapsal dvěma brankami. Svými dvanácti nasbíranými body obsadil pomyslnou první příčku mezi obránci Energie. Hráč s číslem 7 na zádech, David Nosek, udělal své první hokejové krůčky právě na ledě Třince, proti kterému Energie sehrála další vypjaté utkání. I to byl jeden z důvodů, proč by měl zrovna tento devětadvacetiletý obránce hodnotit vzájemný duel a zpětně i duel s Mladou Boleslaví. „Snažíme se chyby z odehraných zápasů neopakovat“, tvrdí po utkání se středočeským soupeřem.
Davide, když se vrátíme k utkání s Mladou Boleslaví, v čem byla největší chyba?
Nejspíš v nástupech do třetin. V té první jsme dostali rychlé tři góly. Podařilo se nám to sice otočit, ale v druhé části byl ten nástup opět špatný a to asi rozhodlo celý zápas.

Je to jediná chyba, kterou byste v zápase zdůraznil?
Určitě by se chyb našlo více. I když jsme dali poměrně dost branek, nedařilo se nám hrát dozadu, chtěli jsme víc útočit než bránit a to se nám vymstilo.

Co po takovém zápase zazní v kabině?
Vše jsme si řádně vyříkali. Celý zápas jsme včera probírali, takže jsme se snažili z těch chyb poučit a dneska je neopakovat.

Jak se po zápase s Boleslaví nastupovalo proti týmu, který z posledního zápasu odešel s deseti brankami?
Právě proto, že se nám zápas s Boleslaví nepovedl, tak jsme se dnes museli více soustředit na obranu. Uvědomovali jsme si, že nastupujeme proti v současnosti nejlepšímu týmu extraligy, proto jsme se museli snažit co nejvíce bránit. To byl jediný recept, jak dnes s Třincem uspět.

Když už jsme přešli k dnešnímu utkání, jak byste ho zhodnotil?
Já myslím, že jsme začali dobře. Třinec hrál v hodně velké pohodě a na hráčích bylo vidět, že si i více dovolí, že si věří. Nám nezbývalo nic jiného, než bojovat. Jít střídání od střídání naplno, nevypustit jediný souboj. Třinec je hodně nebezpečný soupeř a já myslím, že se nám to docela povedlo.

Když bychom herně srovnali první a třetí třetinu, byl to úplně jiný hokej…
Tak ten zápas se vyvíjí a nejde hrát celých šedesát minut naplno, hrát aktivně a napadat. Do poslední třetiny jsme šli s tím, že budeme trpěliví, že si počkáme na jednu, dvě chyby soupeře, protože jsme počítali s tím, že Třinec bude útočit. Nicméně jsme brzy dostali gól na 2:1 a ta karta se obrátila a museli jsme více tvořit a útočit my. Naštěstí se nám to podařilo a sedm vteřin před koncem jsme vyrovnali.

Doufal jste ještě v těch posledních chvílích ve vyrovnání?
Tak určitě jsem doufal a tajně si to přál, protože nám ani nic jiného nezbývalo a strašně nám to pomohlo.

V neděli proti vám nastoupí Litvínov. Jak se na něj chystáte?
Nad tím jsme zatím nepřemýšleli. Nějaká příprava přijde asi zítra, ale nebude to nic speciálního. Budeme se snažit zopakovat dnešní výkon a navázat na něj.

Související články

Preview k zápasu | čt 18.11.2010

Energetici přivítají lídry tabulky z Třince