HC Energie Karlovy Vary

Ján Mucha: Alespoň jsme si nacvičili power-play do dalších zápasů

Byl stejně jako několik ostatních hráčů poslán před sezonou do prvoligového Chomutova na hostování s tím, že pokud se nějaký hráč zraní, budou k dispozici. Ta situace nastala právě teď a do karlovarské sestavy se zpátky zařadil Ján Mucha (na fotografii). „Jsem za tu šanci moc rád. Včera jsme s Chomutovem hráli v Benátkách a tím, že se zranil David Nosek, mi oznámil trenér, že se dnes mám hlásit tady. Zatím se jednalo pouze o tento zápas a nevím, co bude zítra. Mrzí mě, že jsme dnes nevyhráli. Škoda, že jsem to štěstí nepřinesl,“ říká s nadsázkou.
Ján odehrál za Chomutov již šestnáct utkání, během kterých vsítil jednu branku a na jednu přihrál. Za tu dobu jistě stačil zpozorovat hlavní rozdíl mezi extraligou a první ligou. „Je to ohromný rozdíl. Hráči v extralize jsou více zkušení. Velmi dobře si nahrávají, čímž často vznikají přečíslení, což v první lize tak časté není. Hlavní rozdíl je tedy rozhodně ve zkušenostech,“ tvrdí jednoznačně.

Energie dnes svůj zápas nezvládla zrovna nejlépe. Hlavními postavami byli především Balaštík s Důrasem. Každý z nich vsítil dvě branky a v zápase zářili. Bylo těžké je ubránit? „My jsme začali špatně první třetinu a pustili jsme soupeře do tlaku. Takoví hráči, pokud dají gól, mají potom pohodu a je pak opravdu těžké je bránit.“

Ke konci zápasu se nechal vyloučit mladý Dalibor Řezníček a trenéři Karlových Varů situaci využili k netradiční power play, která za stavu 5:2 měla zřejmě jen upravit vizáž konečného stavu. „V hokeji se může stát všechno, takže bychom mohli klidně i vyrovnat. Bylo to však myšlené s tím, že si power play vyzkoušíme do dalších zápasů, protože o výsledku bylo prakticky rozhodnuto. Dali jsme z toho gól, takže aspoň budeme vědět, jak to příště máme udělat,“ popisuje slovenský bek poslední momenty utkání.

Energie vyráží v neděli do Českých Budějovic, odkud si před rokem Muchu odkoupila. Bude pro karlovarského beka tento zápas o něčem jiném? „Já ještě nevím, zda tam pojedu. Pokud tam ale pojedu, tak budu rád. Určitě tyto zápasy beru trošku jinak. Přece jen jsem v Budějovicích hrál sedm let a znám tam jak stadion, tak zázemí. Bude to pro mě jiné.“

Mucha teď řeší dilema. Samotný hráč neví, zda nastoupí za Karlovy Vary či Chomutov, který v sobotu hostí poslední Písek. Jak se k tomu staví samotný hráč? „Chomutov hraje v sobotu s Pískem. Já jsem sem byl poslaný pouze na tento zápas s tím, že po zápase mi bude řečeno, kde nastoupím potom. Zatím jsme se však k této konverzaci nedostali,“ vysvětluje. A kde tento šestadvacetiletý obránce nyní trénuje? „Já jsem byl celou dobu v Chomutově, kde jsem trénoval i hrál zápasy. Jen dnes jsem tady ve Varech. Přijel jsem ráno na rozbruslení a na tento zápas. Na to, že jsme spolu s Martinem Rohanem neměli čas se nějak sehrát, tak si myslím, že jsme to zvládli v celku dobře,“ pochvaluje si na závěr spolupráci s mladým talentem.

Související články