HC Energie Karlovy Vary

Podaří se energetikům znovu porazit mistry z Pardubic?

Karlovarským hokejistům se v současné době nedaří a z posledních pěti duelů získali pouhé čtyři body. I kvůli tomu se jejich náskok na jedenáctou Plzeň smrskl na 5 bodů. Naopak jejich úterní soupeř z Pardubic si stále drží svojí formu. Po novém roce mají Východočeši vyrovnanou bilanci proher i výher. Ve vzájemných zápasech se více daří Karlovým Varům. Za poslední dva roky získaly ze vzájemných utkání dvakrát více bodů než Východočeši. Budou v tom pokračovat? Přijďte se na vlastní oči přesvědčit v úterý v 18 hodin!
Kde sledovat utkání: Online přenos | SMS servis | Video přenos
Vstupenky zakoupíte na: Ticketportal.cz

Nejlepší na hřištích soupeřů, doma jen průměrní

Zápasy na ledě soupeře patří mezi velké zbraně úřadujícího mistra. Ve venkovních zápasech získaly Pardubice nejvíc bodů ze všech týmů Tipsport extraligy. Zato doma je to o dost horší. V utkáních na domácím ledě vybojoval Eaton pouze 30 ze svých 68 bodů. Důležité je také zmínit obranu. Pardubičtí inkasovali 102 branek, což je nejméně ze všech týmů. Východočeskému týmu většinou nevychází zápasy, ve kterých se hraje i po šedesáti odehraných minutách. Z 41 odehraných zápasů to dotáhl do prodloužení dvanáctkrát, jen dvakrát se však mohli jeho fanoušci radovat ze dvou bodů. Pardubice mají dobré výsledky i díky skvělé podpoře svých fandů. Do ČEZ Areny, která má kapacitu 10 194 míst, jich průměrně na každé utkání dorazí téměř devět tisíc.

Zbytečné obavy

Před letošní sezónou se mnoho pardubických fandů obávalo, co se s klubem stane po odchodu kouče Václava Sýkory, brankáře Dominika Haška a kanonýra Petra Sýkory. Ukazuje se ale, že i bez těchto osobností dokáže být tým velkou hrozbou. Trenér Jandač zvládá svou roli velmi dobře a se svými svěřenci se drží na pátém místě tabulky. Novým střelcem týmu se stal Martin Bartek. Na kontě má 16 branek a k tomu přidal 21 asistencí. Díky tomu je nejproduktivnějším hráčem Pardubic. Nad 10 gólů vstřelených do sítě soupeřů se dostali i Jan Starý a Radovan Somík. V bráně se střídají Martin Růžička a Adam Svoboda. Oba mají zatím zhruba stejně odchytaných zápasů. Úspěšnost zákroků drží okolo 92 %.

Trenéři řeší brankářský rébus

Václav BaďoučekJak už bylo napsáno, tak Energii se na Pardubice v poslední době daří. Trenér Václav Baďouček si přeje, aby tomu bylo i tentokrát. „Bude to hodně náročné utkání,“ odhaduje a přidává i důvod: „Eaton je suverénně nejlepším celkem na hřištích soupeřů. Mají nejvíce výher za tři body. Doma se jim tolik nedaří, takže z tohoto pohledu jsme na tom stejně.“

Pardubice mají svojí sílu na dvou frontách. „Velice dobře jim chytají brankaři. Jak Růžička, tak Svoboda jsou výborní. Další jejich devizou je útok. V tom se dokáže prosadit téměř každý. Uvidíme, jak se budou u nás prezentovat, ale jak už jsem řekl, nečeká nás nic jednoduchého," popsal Baďouček dnešního soupeře.

Do zápasu v Liberci nenastoupil Lukáš Mensator. Skolila ho chřipka. Vedení klubu tak povolalo z prvoligové Kadaně Tomáše Závorku. „My Tomáše sledujeme a také jeho výkonnost konzultujeme s trenérem Kadaně Mikulášem Antonikem. Podle všech zpráv podává velice dobré výkony a my se před zápasem rozhodneme, koho nakonec postavíme do branky,“ popsal karlovarský asistent situaci okolo brankařů.

Otazník visí i nad startem Marka Melenovského. Ten nedohrál utkání v Liberci, protože musel odstoupit s poraněnými třísly. Kdo tedy bude hrát? Objeví se v karlovarském dresu zase někdo z Chomutova? „Byli bychom velice rádi, kdyby kluci z Chomutova mohli přijet. Je to vždy o tom, jak se kluby mezi sebou dohodnou. Každopádně je jasné, že nebude Mensator a jestli bude Melenovský, tak to se teprve uvidí,“ popsal Baďouček zdravotní stav týmu.

Statistiky

HC Energie Karlovy Vary
Utkání v extralize41 - 12 - 6 - 10 - 13 – 125:125 - 58 b
Průběžné umístění8. místo
Nejproduktivnější hráčLukáš Pech - 33 bodů (12+21)
Nejlepší střelecDavid Hruška - 19 branek
Nejlepší nahrávačLukáš Pech – 21 asistencí
Nejlepší v +/-Václav Skuhravý +8 body
Nejtrestanější hráčJakub Čutta – 64 TM
BrankářiLukáš Mensator 91.69 %, 2.68 g/z
Lukáš Sáblík 88.22 %, 4.17 g/z
Úspěšnost přesilovek21.7 % (1. místo v extralize) *
Úspěšnost oslabení86.2 % (7. místo v extralize) *

HC Eaton Pardubice
Utkání v extralize41 - 18- 2 - 10 - 11 - 115:6102- 68 b
Průběžné umístění5. místo
Nejproduktivnější hráčMartin Bartek - 37 bodů (16+21)
Nejlepší střelecMartin Bartek – 16 branek
Nejlepší nahrávačMartin Bartek - 21 asistencí
Nejlepší v +/-Tomáš Zohorna +11 bodů
Nejtrestanější hráčBranislav Mezei -82 TM
Brankáři Martin Růžička 92.21 %, 2.31 g/z
Adam Svoboda 91.86 %, 2.45 g/z
Úspěšnost přesilovek14.8 % (4. místo v extralize) *
Úspěšnost oslabení89.7 % (2. místo v extralize) *

* Zdroj: iDnes.cz

Vzajemné zápasy 2010/2011

03. kolo HC Eaton Pardubice - HC Energie Karlovy Vary 2:5
16. kolo HC Energie Karlovy Vary - HC Eaton Pardubice 2:3
29. kolo HC Eaton Pardubice - HC Energie Karlovy Vary 3:4pp

Vzájemné zápasy 2009/2010

03. kolo HC Eaton Pardubice - HC Energie Karlovy Vary 3:4sn
16. kolo HC Energie Karlovy Vary - HC Eaton Pardubice 3:2sn
29. kolo HC Eaton Pardubice - HC Energie Karlovy Vary 3:5
42. kolo HC Energie Karlovy Vary – HC Eaton Pardubice 3:2

Sestavy z posledního utkání

HC Energie Karlovy Vary: Sáblík - Nosek, Čutta, Gřegořek, Dobroň, M. Rohan, Sloboda, Prošek, Kokko - Kumstát, Skuhravý, Košťál - Skladaný, Pech, Zaťovič - T. Klíma, Melenovský, Dej - Sailer, Vachovec, L. Klíma .

HC Eaton Pardubice: Růžička I – Nakládal, Kaberle, Píša, Kočí, Jillson, Mezei, Kolář II – Bartek, Koukal, Rákos – Kolář I, Špirko, Starý – Zohorna, Radil, Pineault– Buchtele, Nahodil, Kousal.

Související články