HC Energie Karlovy Vary

Pardubice dostávají nejméně branek a my jsme jim dali čtyři, říká spokojený Rastislav Dej

Takhle se bojuje o play off. Domácí Energie, které se na svém ledě v KV Aréně příliš nedaří podala výborný výkon proti úřadujícímu mistrovi HC Eaton Pardubice a dokázala v domácím utkání zvítězit poměrem 4:1. O jednu branku se postaral nebojácný a dobře naladěný Rastislav Dej (na snímku) a spokojeně po zápase říká: „Byl to vybojovaný zápas a tři body doma jsou super.“
Energetici se dostali již ve 22. sekundě do vedení zásluhou Skuhravého. Pardubicím se podařilo vyrovnat, ale vítěznou branku dokázali vsítit právě Karlovarští zásluhou Rastislava Deje. “ Po dvou třetinách to bylo 2:1 a řekli jsme si, že ten zápas prostě zvládneme. Potřebovali jsme doma vyhrát, protože domácí zápasy nám nevycházejí. Po gólu na 3:1 jsme si mysleli, že se Pardubice uklidní, ale stále měly více ze hry. Snažili se vyrovnat, ale my jsme bránili modrou čáru a dobře vyhazovali puky z našeho pásma,“ říká o dobré taktické hře útočník Energie.

Nejen pro tým celkově, ale také pro Tomáše Závorku byl rychlý gól důležitý. Závorka totiž nastoupil do svého prvního utkání v extralize mužů a utkání se mu i podle slov Rastislava Deje vydařilo. “Zvládnul to s přehledem,“ pochválil brankáře zastupující dva Lukáše – Mensatora a Sáblíka a pokračoval v komentování rychlé trefy: “ První gól byl vyústěním úvodního snažení, kdy jsme si vybojovali přesilovku, pak bylo buly a gól. Určitě to bylo důležité, že jsme dali první branku.“

Pardubice mají nejlepší obranu v celé extralize. Dostali nejméně branek ze všech čtrnácti mužstev. Ale energetikům se daří jejich obranou tvrzí probourávat statečně. Pro Západočechy byl čtvrtý gól celkově patnáctou přesnou trefou do sítě Eatonu. “Mají zodpovědnou obranu, dostávají málo branek, ale my jsme dnes dali čtyři zasloužené branky,“ říká s patřičnou hrdostí.

Na hřišti dnes chyběl Marek Melenovský. Václav Skuhravý do utkání sice nastoupil, ale po dvou desetiminutových trestech musel do kabin. Prostor tak dostalo mládí. Ať už je to extraligou zkušený Rastislav Dej či v letošní sezoně hodně vytěžovaný Martin Rohan, tak i nováčkové sezony dvojčata Klímova nebo Tomáš Rohan. “ Od toho jsme tu. Nejsme už ti nejmladší, protože dvě, tři sezony už máme za sebou a když už tu šanci dostanete, je třeba ji využít,“ říká nejen o sobě karlovarská sedmadvacítka.

Související články