HC Energie Karlovy Vary

Otevřený dopis generálního manažera HC Energie zastupiteli města a jednateli KV Areny R. Malečkovi v reakci na vyjádření tohoto představitele města KV o zadluženosti klubu v regionálním tisku

Vážený pane Malečku,
ve včerejším deníku Mladá fronta Dnes (20.1. 2011), příloha Karlovarský kraj, jste vydal prohlášení, které cituji:
„Hokejisté by měli jasně a férově říct, že jestli jsou desítky milionů v minusu, tak že to musí zabalit. Vše tedy prodat do té doby, dokud má klub nějakou cenu a dokud je čas prodat pár hráčů, kteří jsou pod smlouvou a tím skončeme. Kdyby to tak bylo, to samé bych řekl o basketbalu. Proč to neříct jasně a chlapsky“.
Z titulu mé funkce generálního manažera společnosti HC Energie Karlovy Vary s.r.o., který má ve své pracovní náplni mimo jiné především na starost úsek ekonomiky společnosti a jejího hospodaření, mi není nic známo o tvrzeních, které v deníku MF Dnes předkládáte (viz. Vaše citace). Pokud máte k těmto Vašim tvrzením jakékoliv relevantní podklady, důkazy či jiné ekonomické dokumenty, které Vás k tomuto vyjádření opravňují, žádám Vás, abyste mi je neprodleně předložil a své tvrzení tím zdokladoval.
Pokud tomu tak není, což já s největší pravděpodobností předpokládám, neboť o žádných Vámi uvedených skutečnostech nevím, žádám Vás, abyste se veřejně v Mladé frontě Dnes pro Karlovarský kraj naší společnosti v nejkratším možném termínu omluvil a uvedl, že jste šířil nepravdivé informace, které nemáte ničím podložené.

Pokud tak neučiníte, jsem povinen Vám sdělit, že jste velmi výrazně znevážil dobré jméno naší společnosti a poškodil její obchodní zájmy. V tomto případě budu nucen předat celou záležitost našemu právnímu oddělení a požádat jej, aby začal konat dle zákonů České republiky, tzn. především podle paragrafu 184 trestního zákoníku – POMLUVA a paragrafu 19/b občanského zákoníku, kde se jedná o žalobu na NEOPRÁVNĚNÝ ZÁSAH DO DOBRÉ POVĚSTI PRÁVNICKÉ OSOBY – HC Energie Karlovy Vary s.r.o.

Očekávám Vaše vyjádření k výše uvedené záležitosti a vyzývám Vás, abyste pro příště velmi zvažoval svá vyjádření v médiích, které se týkají naší společnosti, neboť se tím můžete vystavit budoucím problémům z porušování zákona České republiky.

S pozdravem

Miroslav Vaněk
Generální manažer
HC Energie Karlovy Vary s.r.o.