HC Energie Karlovy Vary

Dobroň: Na tabulku se dívám každé ráno v novinách

Po nevydařeném začátku sezony, kdy častěji než jisté obranné zákroky sbíral záporné body, se Michal Dobroň opět dostává do formy. Společně s Petrem Gřegořkem tvoří vůbec nejzkušenější obranný pár Energie. Přidejte slušné výkony mladíků a vynikající formu Lukáše Mensatora a máte důvody, proč svěřenci Václava Baďoučka v posledních dvou zápasech inkasovali pouze dvě branky. „Začátek sezony nebyl úplně podle mých představ. Po Novém roce ale cítím, že už se to zase obrací k lepšímu,“ říká jednatřicetiletý obránce o svých výkonech.

Navzdory přítomnosti řady hráčů juniorského věku v sestavách obou mužstev, nepostrádalo tradiční střetnutí Energie a Slavie hokejovou kvalitu. Ačkoli velkou část utkání dotahovali jednogólové manko, byli Karlovarští aktivnějším celkem. Spokojenost s odvedeným výkonem svého týmu pociťoval i Michal Dobroň. „Do utkání jsme šli s tím, že teď v každém zápase musíme bodovat, abychom vybojovali play off nebo předkolo. Od toho se naše hra odvíjela. Podle mého jsme hráli rychle a bez chyb. Jedna chyba nás sice stála gól, ale zbytek utkání jsme už zvládli.“

Ačkoli svého soupeře přestříleli, nedokázali energetici dlouho najít recept na překonání gólmana Kopřivy. Když nevyužili ani dlouhou dvojnásobnou přesilovku ve třetí třetině, vsadil by si na jejich vítězství málokdo. „Slavia skvěle bránila a její hráči dobře padali do střel. Někdy se to stane, že ani takovou přesilovku nevyužijete. Naštěstí nás to nepoložilo, šli jsme dál za vyrovnáním a zápas jsme dovedli alespoň do dvoubodového konce,“ ohlíží se urostlý bek za nevyužitou přesilovkou 5 na 3.

Vyrovnání se čtyři tisícovky domácích příznivců dočkaly až v 52. minutě. V čase, kdy dvojnásobná přesilovka byla promarněna a domácí dohrávali tu klasickou, dorazil Petr Sailer střelu Noska. Energii tak předešlé střelecké trápení příliš psychicky nepoznamenalo. „Příliš jsme si to nepřipouštěli. Do šancí jsme se dostávali a věděli jsme, že je to jen otázka času, kdy se dostaneme zpátky do zápasu. Věřili jsme, že Kopřivu nakonec překonáme a doma nějaký bod uděláme,“ popisuje náladu na střídačce zadák, který v utkání nastupoval vedle Petra Gřegořka.

Další rána však přišla po šesti minutách, kdy Svoboda vrátil Pražanům vedení. Michal Dobroň připouští, že v té chvíli už domácím hráčům bylo úzko. „Příjemné to nebylo, ale věděli jsme, že nám ještě zbývá nějaký čas, abychom znovu vyrovnali. Je jen dobře, že nás ani tato situace nepoložila a bojovali jsme až do konce.“

Do prodloužení nakonec utkání poslala Noskova střela z úhlu. Zda však puk skončil plným objemem za čarou, si nebyli jistí ani hráči, kteří stáli kousek od branky. „Napínavé to bylo i na střídačce. Někdo říkal, že gól byl, jiný to zase viděl z jiného pohledu a puk za čárou neviděl. Takže jsme čekali, jak rozhodne videorozhodčí,“ popisuje jednatřicetiletý obránce situaci, která vyvolala hodně emocí.

Skóre 2:2 vydrželo až do konce prodloužení a druhý bod pro Energii v nájezdech vystřelili Václav Skuhravý a David Nosek. Pod novými trenéry tak Karlovarští zatím vždy zvítězili. Jejich hra se přitom podle Dobroně změnila jen minimálně. „Nezměnilo se nic. Oba trenéři spolu spolupracují a všechno jede ve starých kolejích. Možná pouze hrajeme trochu agresivněji,“ připustil s pokrčením ramen.

Kromě Energie v nedělním extraligovém kole zaznamenaly vítězství i Litvínov, Kometa Brno a Plzeň. Navzdory posledním dvěma vítězstvím se tak postavení Karlovaráků v tabulce nijak neupevnilo. „Na tabulku se koukám každé ráno v novinách. V kabině se o tom hodně bavíme, snažíme se do zápasů jít maximálně namotivovaní a bojovat o každý bod. Šesté místo sice není nereálné, a pokud bychom uhráli nějakou sérii vítězství, mohli bychom se tam ještě dostat. Hlavní ale pro nás je, abychom se dostali alespoň do předkola,“ přibližuje odchovanec Sparty ambice svého mužstva a dodává, jak je letos zatím spokojen se svými vlastními výkony. „Začátek sezony nebyl úplně podle mých představ. Po Novém roce ale cítím, že už se to zase obrací k lepšímu. Když sezonu dotáhneme do předkola a do play off, tak budu spokojený.“

Související články

Preview k zápasu | so 29.1.2011

Přidusí Slavia karlovarské naděje na šestku?