HC Energie Karlovy Vary

Přehled výsledků mládeže: Ml. dorostenci opět vítězně

Po dvou prohrách s Plzní a Spartou zamířili mladší dorostenci do Písku, kde se již nemýlili, a svěřenci Miroslava Táborského (na snímku) tak zvítězili. Osmáci zápasem s Ústím dosáhli pětadvacáté výhry v řadě, a to navíc bez ztráty jediného bodu. Sedmáci v posledním duelu přestříleli Litvínov a díky této výhře jim zůstává poměrně velká naděje na postup na mistrovství republiky. Výsledky ostatních kategorií shrnujeme v článku.

Extraliga juniorů

Čtvrtek 3.února

HC Energie – HC Dukla Jihlava 3:1 (2:0, 0:1, 1:0)
Branky: Funk, Švec, Hudák.
Asistence: Funk.
Domácí měli vynikající úvodní třetinu, ve které jim chybělo jen větší střelecké prosazení. Trenéři Energie o přestávce upozorňovali na záludnost kontaktního gólu, ale jejich svěřenci jakoby toto varování nebrali vážně a od inkasovaného gólu jejich hra nebyla dobrá. Až v závěru se domácím podařilo odskočit a rozhodnout o vítězství.

Extraliga staršího dorostu

Pátek 4.února

HC Energie – Bílí Tygři Liberec 2:0 (1:0, 1:0, 0:0)
Branky: Vrána L., Kubáč.
Asistence: Troška, Zadražil, Gombár, Koblasa.
Energetici hráli proti soustředěnému soupeři, který organizovaně bránil střední pásmo a trpělivě čekal na své příležitosti. Klíčové momenty přišly v přesilových hrách, ve kterých se domácí dokázali dvakrát prosadit. Hosté nedokázali díky obětavosti karlovarských hráčů využít dlouhou přesilovku 5 na 3, a to byl jeden z hlavních důvodů, proč odjížděli bez bodu. V domácí brance na sebe čistým kontem upozornil brankář Rauscher.

Sobota 5.února

HC Energie – HC Slovan Ústečtí Lvi 4:1 (2:1, 1:0, 1:0)
Branky: Táborský, Gorčík, Svoboda, Lintemer.
Asistence: Zadražil 2, Csamango, Ziegler.
Střetnutí s posledním mužstvem nenabídlo příliš pohledný hokej, hlavně druhá dvacetiminutovka byla ze strany domácích nepovedená. Karlovarští se trápili hlavně při proměňování brankových příležitostí, přesto dotáhli utkání do vítězného konce a s předstihem osmi kol si zajistili postup do play off.

Extraliga mladšího dorostu

Čtvrtek 3.února

IHC Písek – HC Energie 3:5 (1:1, 1:3, 1:1)
Branky: Řezníček, Obodzinskij, Zikmund, Molnár, Jirušek.
Asistence: Molnár, Novák Milan, Petrov, Novák Jakub, Šafář, Rubeš.
Po dvou předcházejících porážkách vstupovali do utkání hráči HC Energie s jednoznačným cílem - vyhrát. Tomu také nasvědčoval začátek zápasu, kdy si vytvořili tlak a vstřelili první branku. Poté se hra vyrovnala a domácím se povedlo otočit skóre na 2:1. Stěžejním okamžikem utkání bylo ubránění dvouminutového oslabení 3:5, po kterém se karlovarští opět dostali do vedení 4:2. Trpělivým výkonem v dalším průběhu zápasu, i přes řadu dalších oslabení, zaslouženě uhájili důležité vítězství.

Žákovská liga starších žáků

Sobota 5. února

8. třída

HC Energie – HC BEZINA Litvínov 8:6 (3:3, 2:2, 3:1)
Branky: Kozák 5, Čejka, Svoboda 2.
Po dvou nerozhodných třetinách přišlo rozuzlení bitvy o celkový výsledek utkání až ve třetí třetině. Domácí měli více sil a soupeře nakonec zdolali větší trpělivostí a vůlí po vítězství.

7. třída

HC Energie – HC BENZINA Litvínov 8:7 (2:2, 1:3, 5:2)
Branky: Trapl 4, Trofimov, Chládek, Vildumetz 2.
Jestliže v prvním domácím utkání s favorizovaným Litvínovem bylo možné vidět velmi napínavý duel, tak o tomto zápase by se dala napsat úplná detektivka! Diváci nechápali, co vše je v hokeji možné, a samotní hráči si museli připadat jako na kolotoči. Karlovarští předvedli heroický výkon, když v utkání třikrát prohrávali o dvě branky a třikrát dokázali vyrovnat. V závěrečné třetině nasázeli soupeři pět branek,, otočili stav a nakonec vyhráli celé utkání o gól.

Žákovská liga mladších žáků

Sobota 5. února

6. třída

HC BENZINA Litvínov - HC Energie 5:3 (2:2, 2:0, 1:1)
Branky: Bečka 3.
Asistence: Glanc.
Utkání o 1. místo mělo velmi dobrou úroveň zásluhou obou družstev. Domácí však byli v zakončení důraznější, což byl rozhodující fakt pro konečný výsledek. Karlovarští tak poznali první prohru v sezoně a „pád“ z vedoucí příčky, kde je o bod předstihl právě Litvínov.

5. třída

HC BENZINA Litvínov - HC Energie 3:3 (0:1, 2:1, 1:1)
Branky: Novotný, Rozhon, Zázvorka.
Asistence: Šťastný 2.
Ačkoli měli karlovarští hráči po většinu utkání ve své moci, nakonec utkání skončilo remízou.

Západočeský regionální přebor elévů

4. třída

HC Tachov – HC Energie 8:4
Branky: Raim, hadáček, Hnízdil, Denk.
Asistence: Braný, Poizl, Horváth.
Domácí nastoupili do utkání s velkým nasazením a své šance nekompromisně využili. Karlovarští začali hrát až od poloviny utkání a zápas zdramatizovali do stavu 5:4. Poté se herně zadrhli a museli bojovat nejenom sami ze s sebou, ale i s protivníkem a nepřesnými rozhodčími.