HC Energie Karlovy Vary

Hokej v Karlových Varech zůstává. Pomůže společnost SLOT Game i majitel klubu

AKTUALIZOVÁNO O KOMPLETNÍ VYJÁDŘENÍ PANA KARLA HOLOUBKA. Dlouhé týdny byli karlovarští fandové v napětí, až před utkáním se Zlínem se vyjasnilo. Extraliga je v Karlových Varech zachráněna! „V tuto chvíli není prodej licence na pořadu dne. Jsem ten poslední, kdo by to chtěl udělat. Pokud ale budu dotlačen okolnostmi do situace, kdy to již sám nebudu moci utáhnout, budu tento krok nucen učinit,“ prohlásil na středeční tiskové konferenci majitel klubu pan Karel Holoubek. Situaci se podařilo alespoň částečně vyřešit zvýšeným příspěvkem jednoho z významných sponzorů, vlastním příspěvkem majitele klubu i příslibem možnosti rozšíření podpory ze strany města. „Chci za vstřícný přístup poděkovat panu Milutinovi Peričovi, majiteli společnosti SLOT Game, který v nejtěžší chvíli přišel a řekl, že hokej v Karlových Varech musí být zachován. Nad rámec své výrazné každoroční podpory přispěl dalšími dvěma miliony. Dále máme od města příslib na 500 tisíc korun ze sportovního grantu a v jednání je také možnost dalšího příspěvku z mimořádného výnosu Karlovarské teplárenské. Pokud se chybějících 2,2 milionu korun z posledního kompromisního návrhu nepodaří získat, doplatím vše ze svého. Zároveň chci poděkovat také všem fanouškům za obrovskou podporu. Pod petici se podepsalo 4304 fanoušků. Ulevilo se mi, že hokej nedělám jen pro sebe, ale pro celý karlovarský region,“ doplnil Karel Holoubek. Společnost SLOT game je již osm let jedním z nejvýznamnějších partnerů klubu a karlovarské hokejové mládeže.

Vyjádření majitele klubu HC Energie Karlovy Vary, p. Karla Holoubka

Jelikož náš požadavek vůči MMKV byl 18 mil. Kč proti navrhovaným 11,3 mil. Kč a 500 tis. ze sportovního grantu Města, nebyl v první fázi jednání akceptován, navrhl jsem kompromisní řešení, aby Magistrát města K. Vary do svého rozpočtu pro rok 2011 zapracoval pro HC Energii 14 mil. Kč a já se pokusím zajistit zbylé 4 mil. Kč od ostatních sponzorů.

Město nevyhovělo mému návrhu, nicméně se mi podařilo přesvědčit p. Periče, majitele významné firmy SLOT Game a.s., se sídlem v K. Varech, který nám poskytne 2 miliony korun, protože je přesvědčen, že hokej v této kvalitě do K. Varů patří, a že by nebylo správné obyvatelům Karlových Varů a celého Karlovarského regionu tento produkt celospolečenské zábavy zrušit.

Na zbylé 2 miliony korun se mi nepodařilo žádného dalšího sponzora zajistit, proto budu muset tuto částku zaplatit sám.

V současné době, tzn. po zasedání zastupitelstva Města K. Vary dne 15.2. 2011, nám byla odsouhlasena podpora ve výši 11,3 milionu Kč a dále nám bylo přislíbeno 500 tis. ze sportovního grantu Města. Byla nám znovu navržena motivační varianta ze dne 4.2. 2011, a dále pak nám byla navržena varianta nová, kdy v momentě přijmu peněz z výnosů provozu Karlovarské teplárenské bude na zastupitelstvu Města navrženo rozpočtové opatření ve výši 2 mil. Kč jako neúčelová dotace.

Můj návrh vychází z peněžitého požadavku 14 mil. Kč příspěvek Města pro HC Energii, tzn., že bychom chtěli, aby bylo navrženo rozpočtové opatření 2,2 mil. Kč na příštím zasedání zastupitelstva Města.

Jelikož vím, že v dnešním vedení Města (K20) není úplná shoda o podpoře karlovarského hokeje, v některých případech až destrukční návrhy nedat hokeji nic nebo nepřistoupit na kompromisní návrh p. Holoubka, kdy příspěvek Města nebude 18 mil. Kč a bude 14 mil. Kč a pan Holoubek zajistí zbylé 4 miliony (např. strana O co jim jde), proto musíme jako hokejový klub hledat podporu u opozičních zastupitelů, kde si myslíme, dle jejich mediálních a písemných vyjádření, že tuto podporu získáme.

Chtěl bych touto cestou velmi poděkovat a ocenit vstřícný přístup p. Periče a jeho podporu v zachování extraligového hokeje v Karlových Varech. Dále bych chtěl poděkovat všem fanouškům a příznivcům karlovarského hokeje, kteří nás po celou dobu sporu o výši podpory s Magistrátem města podporovali, a také bych chtěl poděkovat všem 4300 občanům, kteří podepsali petici, která nesouhlasila s výší podpory pro náš hokejový klub.

Pevně věřím, že jednání o podpoře v roce 2012, a let dalších se bude odehrávat v konstruktivní atmosféře a s dostatečným předstihem tak, abychom předešli událostem z počátku letošního roku. Extraligový hokej se všemi mládežnickými kategoriemi jednoznačně prokázal, že do Karlových Varů a celého Karlovarského regionu patří, a že si zaslouží v rámci možností maximální možnou podporu.

Karel Holoubek