HC Energie Karlovy Vary

Petr Sailer: Zapomeňme na dnešek a soustřeďme se na předkolo

Dnešní souboj Energie se Spartou se odehrál v poklidném duchu a zpočátku se mohlo zdát, že oba týmy berou utkání jen jako nutnost. Každý už má své místo jisté, nicméně po chvíli se hráčům rozproudila v žilách krev a začali se prát o vítězství. Nakonec z bitvy vyšla lépe Sparta a potěšila hrstku svých věrných fanoušků. I když by to energetikům mohlo být jedno, rozhodně tomu tak nebylo, což potvrdil v rozhovoru Petr Sailer, autor dnes sice jediné, ale za to pěkné branky domácích.
Dnešním zápasem se pro vás nic nezměnilo, jste v předkole, ovšem jak byste ho zhodnotil?
Ke dnešku jsme přistupovali stejně, jako kdykoliv jindy. Prohra nás mrzí, ale musíme na to co nejdříve zapomenout a myslet dopředu.

Sparta první skórovala, ale v osmé minutě jste svou střelou srovnal a byl to vlastně dnes jediný gól Energie. Jak byste popsal danou situaci?
Zaspala tam sparťanská obrana, když si mě nepohlídali. Mohl jsem jim trochu utéct a poradit si s brankářem.

Hra dnes probíhala v poklidu, až na střet mezi Václavem Skuhravým a Žálčíkem. Tekla z toho až krev, přišlo i oplácení. Jak jste situaci viděl vy?
Nevím nic konkrétně. Ale ten následný útok na Vencu, to si myslím, že nebylo v rámci fair play. Ani jeden z týmů snad nemá zapotřebí podobné mrzutosti. Nás čeká předkolo, Spartu play out, takže se máme na co soustředit a nesmíme se rozptylovat.

Sparta začala postupně burcovat ke svižnější hře a podařilo se jí jít do vedení. Byl dnes pražský soupeř hodně nepříjemný?
Jak už jsem řekl, musíme na dnešek rychle zapomenout a myslet na předkolo. Měli jsme ve hře hluchá místa a je nutné si vzít ponaučení a vyvarovat se jich.

Máte před sebou předkolo play off. Jaká bude příprava, jaké si dáváte šance a těšíte se?
My se těšíme a myslím si, že se těší i fanoušci. Máme za sebou roční pauzu a hlad po play off je zde neskutečně veliký. Šance tu je. Střetneme se se Slavií a musíme se pořádně připravit. Tak, abychom teď ukořistili alespoň jedno vítězství venku.

Související články

Preview k zápasu | so 19.2.2011

Do KV Areny na poslední kolo. Na Spartu!

A team HC Energie | ne 20.2.2011

Obraně Energie pomůže Jakub Trefný z Kadaně