HC Energie Karlovy Vary

Hattrick Vrány vynesl dorostu tři body z ledu Boleslavi

St. dorost: BK Mladá Boleslav - HC Energie 2:5 (0:1, 1:3, 1:1)
Mladí energetici dokazují, že jejich luxusní náskok na čele dorostenecké tabulky není náhodný. Po domácí přestřelce s Chomutovem zamířili svěřenci trenéra Eismanna na led boleslavského BK a o dobrém výkonu se zde nedá ani mluvit. Energetici se jako první ujali vedení, na což ještě stačili domácí odpovědět, ale na další branky ve své síti hledali Boleslavští odpověď už marně. Za hosty se blýsk především Lukáš Vrána (na menším snímku), který dosáhl hattricku.
Extraliga staršího dorostu, 45. kolo, pá 25.2.2011, ŠKO-ENERGO Aréna
Ml.Boleslav
Karlovy Vary
2:5
0:1, 1:3, 1:1
Branky a nahrávky: 24. Teubner, 49. Bišičtě - 15. Jirušek (Bečka), 27. Vrána (Priškin), 35. Vrána (Winkler), 36. Troška (Kubáč), 49. Vrána (Kubáč). Rozhodčí: Nečas - Žemlička, Žídek. Vyloučení: 4:3, navíc Teubner (MBL) OT. Využití: 0:1. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:4, 2:4, 2:5.
Ml.Boleslav: Sejpal - Budín, Zet, Chalupa, Valentík, Kurka, Teuner, Bartoš - Šír, Teubner, Marek, Podsedníček, Rovný, Hloušek, Ficek, Borovec, Bičiště, Štěpánek, Šimek.
Karlovy Vary: Fečo - Priškin, Vilhelm, Čoudek, Novák, Sturma, Troška - Svoboda, Winkler, Bečka, Čápek, Gorčík, Csamango, Jirušek, Ziegler, Vrána, Kubáč.

Komentář k utkání

První třetina mnoho hezkého nepřinesla, jen spoustu nepřesností na obou stranách a boj o střední pásmo, v němž byli úspěšnější hosté. Brankář Fečo si dlouho nesáhl na kotouč, Boleslav se nemohla dostat přes útočnou modrou. Málo pohybu do volného prostoru nedávalo nepříliš konstruktivním obráncům v bílém mnoho možností k rozehrávce, a tak se musel mít na pozoru Sejpal.

Karlovy Vary až příliš snadno pronikaly do soupeřova obranného pásma. Nebylo tedy překvapením, že šli hosté do vedení. V nebezpečné blízkosti vlastní brány chyboval jeden z boleslavských beků, čehož využil Miroslav Jirušek přesnou střelou pod gólmanovu vyrážečku. Mizerný výkon domácích přeci jen vyústil v pár střel, které však Fečo bez problémů pokryl.

Druhou periodu zahájili hostující borci dvě minuty trvajícím zámkem, připomínajícím přesilovku. Jediným štěstím byl pro Bruslaře fakt, že ani Západočeši nepřijeli v bůhvíjaké formě a že i oni nikterak nedominovali v disciplíně kombinací a přihrávek. V intermezzu mezi karlovarskými útoky se stalo něco zvláštního. Jakub Teubner se v útočné třetině dostal ke kotouči a protože neměl komu přihrát, rozhodl se své střídání zakončit střelou, která by se svou razancí dala zařadit spíše do kategorie demonstračních nahození. Jenže i tak skončil Teubnerův pokus za zády nic nechápajícího Feča.

Radost z vyrovnaného skóre Boleslavi nevydržela. Nejdřív vrátil Varům vedení Lukáš Vrána, když velice rychle proměnil přesilovou hru. O pár minut později bylo domácím ještě hůř. Winkler se ve vlastním oslabení prohnal kolem boleslavských beků a vystřelil. Sejpal puk odrazil nešťastně do jízdy připravenému Lukáš Vránovi a bylo to 1:3. Chvíli na to se situace obrátila a v pěti proti čtyřem hráli hosté. A opět – netrvalo dlouho a byl z toho další gól v Sejpalově síti David Troška po kombinaci s Kubáčem navyšoval na 1:4.

Obrovskou šanci ke korekci stavu měl hned zkraje třetí třetiny Podsedníček. V tvrdém souboji za soupeřovou bránou vybojoval puk, který se následně snažil zasunout k pravé tyči. Tam byl ale připravený Fečo a jeho beton. Maskovaný muž v zeleném se musel pořádně zapotit. Vskutku kuriózní situace nastala v osmačtyřicáté minutě a postaral se o ní opět smolař zápasu Fečo. Jeho spoluhráči hráli přesilovou hru a právě obléhali boleslavskou svatyni, když se domácí kapitán Karel Bičiště dostal k vybojovanému touši a okamžitě jej vyhodil přes všechny čáry. Záhadou je, co v tu chvíli běželo karlovarskému brankáři hlavou, že nesledoval hru a nevšiml si blížící se gumové zkázy. Že je puk za jeho zády pochopil, až když rozhodčí foukl do píšťalky a domácí zvedli ruce nad hlavu.

Nešťastného Feča poté mezi třemi tyčemi nahradil náhradník Rauscher. Zeleno-černí ale s odpovědí dlouho nečekali. Tutéž početní výhodu dokázal proměnit a zároveň dosáhnout hattricku Lukáš Vrána a vidina vyrovnání se Boleslavi zase vzdálila. Zbytek zápasu se dohrával v poklidnějším duchu – Boleslav věděla, že s výsledkem už nic nezmůže, Vary si zase byly jisté tříbodovým ziskem.

Ohlasy trenérů

Jan Vidner, trenér BK Mladá Boleslav: Použiju slova vedoucího trenéra pana Potěšila, který povídal, že si sem někteří hráči chodí odehrát to své a že nemají zájem o výsledek. Dostali jsme tři góly v oslabení, což vyplývá z toho, že nestíháme pohyb útočících hráčů. Na první branku jsme navíc soupeři nahráli sami, a to zrovna v době, kdy nás nijak výrazně nepřehrával. Karlovarští hráči i za stavu jedna čtyři padali po hlavě do střel, zatímco my se všem střelám obloučkem vyhýbáme, aby nás to moc nebolelo, to jsou zřejmě příčiny našich proher. Rovněž jsme ztroskotali na herních činnostech jednotlivců. Nepřesné přihrávky, špatný příjem přihrávek, k tomu se potom přidá hlava a jakoby na nás padne deka, načež dostáváme branky při vlastní přesilovce. Ať je nacvičujeme, jak je nacvičujeme, na ledě to vypadá úplně jinak, každý si dělá, co chce.

Václav Eismann, trenér HC Karlovy Vary: Utkání jsme vyhráli zaslouženě. Rozhodli jsme v klíčových momentech ve druhé třetině, kdy jsme využili dvě přesilovky, dali jsme gól v oslabení a ubránili jsme soupeřovu přesilovku pět na tři. Náskok jsme si pak i přes kuriózní inkasovanou branku zodpovědně uhlídali.