HC Energie Karlovy Vary

Energie ukázala srdce, Pech s Kumstátem odvrátili konec. Prodej vstupenek na pokladnách i Ticketportalu startuje v neděli v 10:00

HC Energie - HC Slavie 4:3 pp (2:1, 1:0, 1:1 - 1:0). Stav série: 1:2.
139 vteřin. Přesně tak blízko byl pro karlovarské hokejisty konec sezony. Jenže pak proměnil nařízené trestné střílení Lukáš Pech (na snímku) a šlo se do prodloužení. V něm sahali po vítězství obě mužstva. Za obrovské odhodlání ale byli odměněni domácí. Petr Kumstát v 64. minutě obkroužil branku a bekhendem zamířil přesně k tyči! Čtvrtý duel napínavé série je na programu v neděli opět v KV Areně. Prodej vstupenek na nedělní zápas začíná na pokladnách KV Areny i na serveru Ticketportal.cz v neděli v 10:00. Permanentkáři mají svá místa rezervovaná do 16:00 a zakoupit (a načipovat kartu) si je mohou na pokladnách 1 a 2. Úvodní buly je naplánováno na 18:00.
Tipsport extraliga, PK3, so 26.2.2011
Karlovy Vary
Slavia
4:3p
2:1, 0:1, 1:1 - 1:0
Branky a nahrávky: 2. Sailer (Pech), 3. Klíma T., 58. Pech, 64. Kumstát - 5. Kadlec (Micka), 22. Krejčík (Micka, Doležal), 43. Jaškin (Micka). Rozhodčí: Fraňo, Jeřábek - Pešek, Jelínek. Vyloučení: 5:5, navíc Kadlec (SLA) 10 min. Bez využití. Diváci: 3851. Průběh utkání: 2:0, 2:3, 3:3 - 4:3.
Karlovy Vary: Mensator - Nosek, Čutta, Dobroň, Gřegořek, Sloboda, M. Rohan, Prošek, Trefný - Kumstát, Skuhravý, Košťál - Sailer, Pech, Zaťovič - Dej, Melenovský, Skladaný - Zucker, T. Klíma, T. Rohan
Slavia: Kopřiva - Kadlec, Vašíček, Kolařík, Žižka, Kuboš, Krejčík, Roth - Pospíšil, P. Jelínek, Vondrka - Krenželok, T. Svoboda, Tomica - Micka, Jaškin, J. Doležal - Sklenář, Třetina, Poletín - Klhůfek

Komentář k utkání

Domácí šli do úvodu opravdu s vervou. Na světelné tabuli ještě nesvítila ani devadesátá sekunda, když si Pech skvěle počkal za brankou na najíždějícího Petra Sailera, který po přihrávce na nic nečekal a z první vstřelil úvodní branku dnešního zápasu – 1:0.

Ani tím nehodlala Energie skončit. Po necelé minutě se probojoval přes slávistickou obranu Tomáš Klíma, který tísněn Kadlecem přesto vystřelil skrytou střelu. Kopřiva měl zcela zakrytý výhled bránícím Kadlecem, že nestačil na střelu nijak reagovat – 2:0.

Na druhé straně i Slavia toužila po dnešním vítězství a v páté minutě se jí snaha vyplatila. Micka vybojoval kotouč, poslal ho mezi kruhy na volného Petra Kadlece, který si nejdříve objel klečícího Mensatora a až potom zasunul kotouč do prázdné brány – 2:1.

Vyrovnat mohli hosté v desáté minutě, kdy se probojoval Vašíček až před brankáře, před ním zela prázdná brána, ale do střely mu na poslední chvíli vložil Mensator svůj beton, kterým kotouč uklidil do bezpečí.

Jak vstoupila Energie do první třetiny, tak vstoupila Slavia do té druhé. Trvalo minutu a dvacet tři vteřin než se podařilo červenobílým vyrovnat. Po střele Micky se odrazil kotouč na hůl Jakuba Krejčíka, čehož si nevšiml karlovarský brankář a nestihl se vrátit na správné místo – 2:2.

Karlovarské inkasovaná branka nabudila k ještě většímu tlaku, jenže nic nezabíralo. Přesto, že se musel Kopřiva v bráně slušně ohánět, pokaždé karlovarské střely zachránil od své brány. Velkou šanci vrátit domácím vedení měl Gřegořek v přesilové hře, po jehož střele zůstal ležet kotouč u levé tyče Kopřivovy brány, ale slávisté ho uklidili do bezpečí.

Slavia ve třetí třetině zabrala. Ve druhé minutě třetí třetiny se do útoku rozjel Dmitrij Jaškin, který dojížděl nahozený kotouč na bránu a podařilo se mu kotouč zasunout za Mensatorovi záda. Hlavní sudí si nebyl zcela jist, jestli neposlal kotouč do brány bruslí, šel celou akci raději zkonzultovat s videorozhodčím, který branku uznal – 2:3.

Energetici nechtěli svou sezonu ukončit tak brzy a dali všechny své síly do posledních minut utkání. V padesáté osmé se jim naskytla příležitost v podobě přesilové hry, během které slávistický Vašíček zalehl v brankovišti kotouč a rozhodčí tak nařídil trestné střílení, kterého se ujal Lukáš Pech, který kličkou do bekhendu skvěle vyrovnal na 3:3.

Utkání tak dospělo do prodloužení, které však tentokrát trvalo pouhé čtyři minuty. Rozjetý Petr Kumstát obehrál bránícího Kuboše, objel ležící dvojicí hráčů v brankovišti a zakončil do horní části branky. Touto trefou tak prodloužil karlovarskou sérii na další zápas.

Ohlasy trenérů

Václav Baďouček (HC Energie Karlovy Vary): Utkání mělo dlouho podobný průběh jako to minulé, kdy jsme čtyřicet minut bojovali s brankářem Kopřivou a nebyli jsme schopní jej překonat. Jsem rád, že mužstvo v sobě našlo sílu a dokázalo si vynutit čtvrtý zápas.

Jiří Čelanský (HC Slavia Praha): Nezachytili jsme dnes začátek zápasu a domácí nám rychle odskočili. Poté, co jsme vyrovali jsme až do 58. minuty zápas kontrolovali a podle mě jsme i měli více ze hry. Hraje se však šedesát minut. Na dnešek musíme zapomenout a jít do čtvrtého zápasu se vztyčenou hlavou. Pořád v sérii vedeme 2:1.

Fotogalerie

Související články

Preview k zápasu | pá 25.2.2011

Konec nebo počátek zázraku? Záleží i na vás!