HC Energie Karlovy Vary

Kdy jindy by měli diváci přijít? Skuhravý si přeje vyprodanou halu

Energie v sobotním zápase přestála vlastní klinickou smrt. Velká vůle týmu a šikovné ruce Lukáše Pecha poslaly utkání stejně jako celou sérii do prodloužení. To tentokrát patřilo Karlovarákům, kteří letos jinak mnoho výher po základní hrací době nenasbírali. „Třeba by nám zrovna dnes nájezdy vyšly. Ale řekli jsme si, že to zkusíme už v těch deseti minutách prodloužení,“ přiblížil stanovenou taktiku kapitán Energie Václav Skuhravý.
Václave, gratuluji k vítězství. Jaký byl dnešní zápas?
Měli jsme dnes skvělý vstup do zápasu a už ve 3. minutě jsme vedli o dvě branky. Pak jsme ale dostali dva laciné góly, každý po našich vlastních chybách. Stejné to bylo i na začátku třetí třetiny, kdy náš hráč neuhlídal soupeře. Slavia pak dobře bránila a nám se naštěstí na konci podařilo proměnit trestné střílení a urvat vítězství v prodloužení.

Poté, co Slavia vyrovnala, jste se jen velice obtížně prosazovali v útoku…
Je pravda, že jejich obrana byla dost zavřená. Slavii ten stav asi stačil a asi čekala na nějakou další naši chybu, aby mohla ujet do brejku. To se jí taky na začátku třetí třetiny povedlo. Měli jsme štěstí, že se jim stav nepodařilo ubránit až do konce a že jsme dokázali vyrovnat.

Ve třetí třetině už vám vázla kombinace, puk přeskakoval hokejky. Dostavila se nervozita?
Neřekl bych, že jsme byli nervózní. Spíše to vyplynulo z té jejich dobré obrany. Rychle k nám přistupovali a měli jsme v útoku málo prostoru.

Nevzpomněli jste si na předkolo s Třincem? Tenkrát jste se také pořád tlačili do útoku a soupeř střílel branky.
S Třincem to byla úplně jiná série. Do předkola jsme tenkrát šli ze sedmého místa, v obou domácích zápasech jsme je tlačili a oba jsme stejně prohráli. Oni pouze bránili a z brejků nám dávali góly. Teď je to jiné, ze sedmého místa šla Slavia do série jako favorit.

Co proběhlo v kabině před prodloužením?
Říkali jsme si, že nebudeme čekat na nájezdy a že to zkusíme uhrát už v prodloužení. Slavia dnes hrála na tři pětky, tak jsme doufali, že budeme mít trochu víc sil.

Nájezdy vám letos nejdou, proto jste se do nich příliš nehrnuli, že?
Je pravda, že letos jsme uhráli hodně remízových zápasů a většinu z nich jsme nakonec prohráli. Třeba by nám zrovna dnes ty nájezdy vyšly. Ale řekli jsme si, že to zkusíme už v těch deseti minutách prodloužení.

Co čekáte od nedělního zápasu? Asi byste uvítali vyšší návštěvu…
K zápasu musíme přistoupit stejně jako dnes s tím rozdílem, že se musíme vyvarovat osobních chyb, abychom nedostávali tak laciné góly. Doufám, že přijde co nejvíc diváků, aby hala byla plná. Kdy jindy by měli přijít, než teď. Dnes přišlo méně lidí možná kvůli televiznímu přenosu i pozdějšímu začátku, který mohl odradit některé rodiny s dětmi. I moje manželka už nechávala děti doma, protože se hrálo pozdě. Zítra se hraje dříve, v televizi to nebude a navíc jsme dnes vyhráli tak doufám, že bude vyprodáno.

Změnilo se pro vás něco tím, že se dnes hrálo až do noci?
Příliš jsem to nepociťoval. Každý si harmonogram upravil, jak potřeboval, rozbruslení jsme měli trochu později a žádný problém v tom nebyl. Zítra dopoledne máme normálně rozbruslení a pak se sejdeme dvě hodiny před zápasem. Žádnou roli to hrát nebude, pro obě mužstva je situace stejná.

Související články

Preview k zápasu | pá 25.2.2011

Konec nebo počátek zázraku? Záleží i na vás!