HC Energie Karlovy Vary

Karlovy Vary znají svou sestavu století, přibyl do ní brankář

Hotovo. Čtenáři MF DNES a serveru hokejkv.cz vybrali společně z nekonečné řady jmen pro karlovarský hokej sestavu století. Před brankou Lukáše Mensatora stráží dvojice ofenzivním obránců Josef Řezníček - Pavel Bláha, o góly se podělí úderná trojka útočníků Václav Šinágl, Jiří Feureisel a Jaromír Kverka. Podrobnosti o hlasování a komentář Josefa Řezníčka (na snímku) se dočtete uvnitř článku.
„Je to cena za odvedenou práci, reprezentaci klubu. Za sebe jsem strašně rád, že jsem v Karlových Varech zanechal takový dojem,“ těšil se Josef Řezníček ze své účasti v šestici nejlepších jmen hokejové historie Karlových Varů.

Se slavnými tvářemi se potkal před rokem na pódiu. Při oslavách pětasedmdesáti let karlovarského hokeje. „Bylo mi velkým potěšením se s nimi setkat. Poznal jsem úplně jiné lidi. S náhledem na hokej s odstupem čtyřiceti nebo padesáti let. A s úsměvnými příběhy,“ vzpomíná Řezníček.

Sám mohl za rekordně dlouhou kariéru také některé přidat. Vždyť se i jako Plzeňan stal součástí klubové historie, jejíž cesta vystoupala před dvěma lety až na extraligový vrchol. „Každý klub má svůj vývoj, který spoluvytváří jeho hráči. Hokej v Karlových Varech má své otce a průkopníky. Díky nim jsme pak mohli všechno dokončit. Navléknout na šňůru další z korálků. Klobouk dolů před všemi lidmi, kteří karlovarský hokej dostali až na vrchol,“ malý velký obránce.

Nejlepší muži karlovarského hokeje

Lukáš Mensator (1984) Play-off vyhrávají brankáři. Nepsané pravidlo potvrdil Lukáš Mensator v cestě za titulem. Stal se nejlepším hráčem play-off.


Václav Šinágl st. (1928) Hlavní iniciátor obnovy hokeje v lázeňském městě po II. světové válce a nejlepší střelec dekády Karlových Varů v nejvyšší soutěži.


Jiří Feureisel (1931) Hokejista i fotbalista. Sportovec. Nejznámější sportovní legenda Karlových Varů, která si stačila zahrát i nejvyšší soutěž.


Pavel Bláha (1947) Ofenzivní obránce s patřičným přehledem a výtečnou rozehrávkou, který v obraně tehdejší Slavie strávil osmnáct let.


Jaromír Kverka (1971) S klasickým centrem by chtěl hrát v útoku každý. "Janků -Kverka - Rousek, ke gólům je kousek," skandovali fanoušci ve Varech koncem milénia.


Josef Řezníček (1966) Titul získal s Karlovými Vary v posledním zápase kariéry, v posledním zápase v Plecharéně. Nenosil C na dresu, byl však hlavní osobností kabiny.