HC Energie Karlovy Vary

Junioři jsou v semifinále! Přestřelku ve Vítkovicích rozhodl Vachovec

Junioři: HC Vítkovice Steel - HC Energie 3:4 (1:0, 1:0, 1:4)
Konečný stav série: 0:2
Karlovarští junioři využili ve Vítkovicích již první mečbol a ukončují sezonu vítkovickému Steelu. Na výhru Karlovarských to přitom ze začátku vůbec nevypadalo. Soupeř hrál disciplinovaně a do posledního dějství vstupoval s dvoubrankovým vedením. Nevídaná přestřelka ve třetí třetině ale určila jako postupující Energii. O vítěznou a zároveň postupovou branku se postaral útočník se zkušenostmi z A-týmu Michal Vachovec (na snímku). Souboj o finále startuje v úterý 22.3., kdy Energie v KV Areně hostí Spartu.
Noen Extraliga Juniorů, CF2, so 19.3.2011, ČEZ Aréna
Vítkovice
Karlovy Vary
3:4
1:0, 1:0, 1:4
Branky a nahrávky: 9. Kolouch (Řehák), 31. Řehák (Vrána), 55. Hlinka (Richter) - 41. Šik (Funk), 42. Schusser (Vachovec, Tomeček), 52. Švec (Záhora, Vachovec), 55. Vachovec. Rozhodčí: Přikryl - Wesley, Kašík. Vyloučení: 8:5. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 200. Střely na branku: 29:31. Průběh utkání: 2:0, 2:3, 3:3, 3:4.
Vítkovice: Bartošák (Taťák) - Pociecha, Pavelka, Kovář, Hruzík, Slavík, Koziol, Prokop, Žvatora - Vrána, Řehák, Včíslák, Šebesta, Richter, Maliník, Hlinka, Slovák, Kolouch, Kucsera, Mareček, Klinar.
Karlovy Vary: Hrabal (Endal) - Urbančok, Valeš, Šik, Schusser, J. Tomeček, Funk, Rohan - V. Tomeček, Klíma, Kentoš, Vaněk, Vachovec, Baar, Švec, Kverka, Zdražil, Záhora.

Komentář k utkání

Zhodnocení trenéra Karla Mlejnka

Karel Mlejnek Pane trenére, gratuluji k postupu. Jak se vyvíjelo dnešní utkání?
Utkání se pro nás nevyvíjelo dobře. Soupeř měl v prvních dvou třetinách optickou převahu. Klíčovým momentem bylo naše vyloučení na konci druhé třetiny, po jehož vypršení na začátku části třetí Vojta Šik naskočil z trestné lavice za záda soupeře a ze samostatného nájezdu snížil. V následujícím střídání jsme hned vyrovnali na 2:2 a okamžitě jsme se dostali zpátky do zápasu. Před výkonem našich hráčů smekám klobouk. Neměli to jednoduché, ale padali do střel, do hry dali emoce, srdce a něco navíc, co k zápasům play-off patří.

Za realizační tým bych chtěl poděkovat všem hráčům a také pracovníkům klubu, protože dnešní postup je týmová práce všech. Jsme nesmírně šťastní. Za sérii děkujeme i Vítkovicím, byl to soupeř s obrovskou kvalitou a obě utkání pro nás byla nesmírně těžká. Postoupit však může jen jeden.

Skvěle se vám vydařila třetí třetina. Co před ní proběhlo v kabině?
Do kabiny jsme o druhé přestávce s Jardou Kverkou šli pozitivně naladění. Hráčům jsme dodávali energii a krev do žil, v žádném případě tam nebyly nějaké negativní emoce. Kluci to vnímali a všem z realizačního týmu nám to krásně vrátili.

V čem jste v této sérii byli lepší než Vítkovice?
V domácím utkání rozhodlo využívání přesilových her, které se nám dnes naopak příliš nevydařily. V dnešním utkání pak rozhodlo to „něco navíc“, co jsme do hry oproti soupeři vložili. Myslím tím obrovskou bojovnost, nasazení a pády do střel.

Vzhledem k úzkému kádru musíte být rád, že jste rozhodli už dnes a zítra můžete odpočívat, že?
Určitě nám to pomůže. Jednotlivá kola play-off jdou totiž rychle po sobě a v úterý už opět hrajeme. Cestování z Vítkovic je navíc velice únavné. Na neděli plánujeme krátké vybruslení a především regeneraci a v pondělí se už budeme připravovat na semifinálového soupeře, jehož jméno zatím neznáme.