HC Energie Karlovy Vary

Dej vybrán na přípravný kemp slovenské reprezentace

Zatímco příprava českého týmu na květnový šampionát započala již v pondělí, kdy se tým sešel na prvním kempu v Kravařích, Slovensko se teprve v úterý seznámilo s první nominací. Trenér Glen Hanlon zveřejnil prvních patnáct jmen, mezi kterými nezapomněl ani na karlovarského mladíka Rastislava Deje (na fotografii).

Trenér slovenské reprezentace zatím vybral devět útočník a šest obránců. Ve třech případech sáhnul i do české extraligy. Na kemp do Trenčína se tak podívá kromě karlovarského Deje také Milan Bartovič z Liberce a Ivan Švarný z Litvínova. Zbylé hráče si kanadský trenér vybral z Kontinentální hokejové ligy.

S většinou hráčů pak trenér počítá i na konečnou soupisku mistrovství světa. Hráči mají před sebou pětitýdenní přípravu, během které se tým celkově dotvoří. Stále se totiž bude čekat na hráče, které jsou ještě oporou v bojích svých týmů. O brankářích mají trenéři zatím pouze svou představu, otázka však zatím zůstává nedořešena.

Generálku slovenskému kádru zajistí první dubnový víkend tým Finska, kde sehrají dvě utkání. Dalšími soupeři se pak stanou týmy Švédska, Rakouska a Běloruska. V základní skupině světového šampionátu se pak Slovensko střetne se Slovinskem, Ruskem a Německem.

Pro dvaadvacetiletého útočníka s číslem sedmadvacet na zádech je pozvánka do kempu vyvrcholením sezony, ve které se zúčastnil už dvou menších turnajů se slovenskou reprezentací.