HC Energie Karlovy Vary

Dovolená končí, energetici nazuli brusle

Po třech týdnech aktivního odpočinku začala karlovarským hokejistům druhá fáze letní přípravy na novou sezonu. Úderem pondělní desáté hodiny noži svých bruslí pokřtili zbrusu nový led v tréninkové hale KV Areny. Pod vedením trenérů Baďoučka a Pešouta se připravovalo celkem 14 hokejistů převážně mladší generace, zatímco zkušenější borci se vydali do Prahy podstoupit testy fyzické připravenosti. V zeleném dresu se dnes představil i jednadvacetiletý Filip Surovka ze Slovenska, který v Karlových Varech absolvuje dvoutýdenní zkoušku. „Dostali jsme na něj dobré reference, tak jsme si řekli, že se na něj podíváme. Neradi bychom přišli o potenciálně zajímavého hráče,“ říká v našem rozhovoru kouč Václav Baďouček. Fotografie z tréninku.

Trénink 25. 7. 2011

Žlutí: Václav Skuhravý, Martin Rohan, Martin Parýzek, Tomáš Klíma.

Bílí: Petr Přindiš, Tomáš Polák, Tomáš Rohan, Jan Látal.

Zelení: Adam Schusser, Jaromír Kverka, Lukáš Klíma, Filip Surovka.

Gólmani: Ladislav Habal, Marek Benda.

Rozhovor s Václavem Baďoučkem

Pane trenére, jak jste naplánoval začátek přípravy na ledě?
Na prvním tréninku jsme měli jen polovinu mužstva, zatímco ta druhá v Praze absolvuje zátěžové testy. Zítra si to obě skupiny prohodí. V prvním týdnu budeme trénovat jenom jednofázově na ledě a v posilovně tak, aby se kluci po dovolené zapracovali. Od příštího týdne už najedeme na běžný režim, kdy v úterý a čtvrtek sehrajeme zápasy, v další dny dvoufázové tréninky. Nejdříve budeme pracovat na kondici a postupně se budeme dostávat k taktickým prvkům hry.

Čeká vás celkem 15 přípravných utkání. Není to až příliš?
Kádr je široký, máme tu hodně mladých kluků, kterým především v první fázi chceme dát hodně prostoru. I kvůli tomu je zápasů třeba odehrát co nejvíc. Tento zaběhnutý program jsme chtěli trochu narušit soustředěním. Jedeme na čtyři dny na Moravu, kde se utkáme zase s jinými soupeři. Čekají nás mužstva ze Slovenska i Rakouska a myslím, že to budou dobré zápasy.

Nemrzí vás, že se letos neuskuteční Tipsport Hockey Cup?
Je pravda, že na jednu stranu měly tyto zápasy soutěžní náboj. Ale model pro letošek navržený byl podle mě docela nešťastný. Dané byly pouze první dva zápasy a všechny další kola už se hrála vyřazovacím systémem. Nad spoustou termínů by nám tak visel otazník. Proto jsme byli jedním z iniciátorů, kteří řekli, že tímto způsobem to hrát nechceme a raději si nasmlouváme pevné termíny utkání, aniž bychom museli čekat, kdy kdo vypadne nebo postoupí.

Změnil se nějak během dovolených hráčský kádr?
Neubyl nikdo a na zkoušku k nám přišel Filip Surovka ze Slovenska. Dostali jsme na něj dobré reference, patřil mezi nejlepší juniory, tak jsme si řekli, že se na něj podíváme. Za zkoušku nic nedáme a neradi bychom přišli o potenciálně zajímavého hráče.

Hlásili se vám po dovolené všichni, nebo je někdo nemocný?
Nikdo zatím nevolal, že by nebyl schopen přijít. Zatím jsem přesvědčený, že všichni jsou zdraví a plní chuti hrát.

Marek Melenovský stále nemá nové angažmá. Je ve hře varianta, že se bude s týmem připravovat či dokonce nastoupí do zápasů?
Tato varianta ve hře zatím není, Marek se připravuje individuálně.

Jak jste strávil dovolenou? Přemýšlel jste během ní nad hokejem a třeba i nad složením pětek?
Dovolenou jsem částečně strávil u nás. Původně jsem si myslel, že celé tři týdny budu v Čechách, ale když jsem viděl to počasí, tak jsem rychle na týden utekl do tepla do Turecka. Na hokej jsem samozřejmě myslel a určitou představu o složení pětek už mám. Jaká je, to uvidíte na dalších trénincích a zápasech.