HC Energie Karlovy Vary

Chomutovští Piráti proti Energii uhájili svou novou arénu

Příprava: Piráti Chomutov - HC Energie 3:2 (0:2, 2:0, 1:0)
Nový název, nové dresy, nový web, nová aréna. Den, který se zajisté zapíše do kronik chomutovského hokeje, korunovalo večerní vítězství nad extraligovou Energií. Své první přípravné utkání přitom Karlovarští načali skvěle a po brankách Martina Gründlinga a Pavla Kuběny musel ztichlou arénu roztleskávat početný kotel v zelených barvách. Po první přestávce však domácí Piráti převzali otěže utkání a i díky vyrovnávací trefě Davida Hrušky si nenechali pokazit svůj velký den.
Příprava na sezonu, 1. kolo, út 2.8.2011
Chomutov
Karlovy Vary
3:2
0:2, 2:0, 1:0
Branky a nahrávky: 27. Ondřej (Jabrocký), 28. Hruška (Palin), 43. Hromas (Ondřej) - 10. Grunling (Přindiš, Skladaný), 10. Kuběna (Zucker). Vyloučení: 6:4. Využití: 2:0. Diváci: 4950. Průběh utkání: 0:2, 3:2.
Chomutov: Řehoř - Havíř, Palin, Pulpán, Bombic, Grof, Pavlas, Macháček, Jillson - Seman, Sikora, Procházka, Hromas, Jabrocký Jíra, Helminen, Kraft, Hřebejk, Davídek, Hruška, Ondřej
Karlovy Vary: Mensator (41.Závorka) - Gulaši, Nosek, Rohan, Gřegořek, Gründling, Prošek, Látal, Přindiš - Košťál, Skuhravý, Kumstát, Zaťovič, Pech, Bartánus, Skladaný, T.Klíma, Dej, T.Rohan, Kuběna, Zucker

Komentář k utkání

K prvnímu ostrému utkání nastoupili Piráti Chomutov proti Karlovým Varům a od počátku byl k vidění svižný hokej. Po několika šancích na obou stranách udeřili hosté v 10. minutě a to hned dvakrát. Nejprve se trefil Martin Gründling a o 28 vteřin později Pavel Kuběna, který i díky teči Davida Zuckera zajistil hostům dvoubrankové vedení. Nutno ještě dodat, že hosté měli možnost dvou přesilových her, ale skórovat se jim v nich nepodařilo. Největší šanci na snížení měla nová chomutovská posila Dwight Helminen, který trefil jen pravou tyč Mensatorovy branky.

Do druhé třetiny vstoupili domácí Piráti lépe. Chomutov si dlouho vytvářel tlak a v 27. minutě se také dočkal historicky prvního gólu. Zdeněk Ondřej potěšil fanoušky, když překonal karlovarského strážce svatyně Mensatora. Tlak Pirátů nepolevoval ani po prvním gólu a za méně než minutu vystřelil od modré Brett Palin a jeho střelu v pohodě dorazil dnešní kapitán David Hruška. Hosty mohl v přesilovce poslat opět do vedení Petr Kumstát, ale Řehoř udržel remízový stav utkání i do třetí třetiny.

Historicky první zápas dospěl do třetí třetiny. Byla to vyrovnaná partie, ve kterém však měli víc štěstí domácí. Ve 43. minutě se Chomutov dostal poprvé v zápase do vedení po šikovné střele pod víko Karla Hromase. Puk ze sítě už v této chvíli lovil Tomáš Závorka, který vystřídat horkem indisponovaného Mensatora. Karlovarští i přes šance a přesilovou hru nedokázali utkání zvrátit. Osud byl potvrzen i marnou šancí Klímy, jehož střela byla sražena kousek od Řehořovy branky. Utkání tedy nakonec zvládl celek Václava Sýkory, který zvítězil poměrem 3:2.

Ohlasy trenérů

Václav Sýkora (Piráti Chomutov): Myslím si, že na první ostré utkání měl zápas velmi dobrou úroveň. Samozřejmě, že ve hře bylo dost chyb, ale to je v téhle fázi normální. Chtěl bych ocenit hráče, že utkání hráli s velkým nasazením, přestože mají v nohách dost velké tréninkové dávky. Dále je dobré, že nás nepoložily dva slepené góly v první třetině a že jsme se vrátili do utkání.

Václav Baďouček (HC Energie Karlovy Vary): V zápase byly některé pozitivní věci, objevilo se něco málo z toho, co bychom chtěli hrát v sezóně a byly tam samopzřejmě také špatné věci. Z utkání nejsem ani zklamaný ani potěšený, je to stále jen příprava. Na to, že to bylo první utkání, tam bylo na můj vkus až moc osobních střetů.

Fotogalerie

Související články

Preview k zápasu | po 1.8.2011

Energie zahájí přípravu v Chomutově