HC Energie Karlovy Vary

Bylo vidět, že konečně hrajeme v plné sestavě, hodnotí Gřegořek vysoké vítězství

Osmibrankový výprask tradičnímu aspirantovi na účast v extralize byl teprve druhým vítězstvím Energie v přípravě na nadcházející sezonu. Po překvapivých porážkách s prvoligovými týmy se tentokrát Karlovarským dařilo vše, od kvalitního výkonu brankáře Marka Bendy až po přesilové hry. Jednu z nich využil i obránce Petr Gřegořek, který se od modré čáry přesně trefil do pravého růžku. „Branka člověka vždy potěší, zvedne mu sebevědomí. Ale nijak to slavit nepůjdu,“ usmívá se zkušený obránce v našem rozhovoru.

Petře, oddychli jste si v kabině, že jste konečně vyhráli? V přípravě to bylo teprve podruhé…
Byl to snad teprve třetí zápas, ve kterém jsme hráli všichni pohromadě, doteď jsme zápasy brali vyloženě jako přípravu. Máme za sebou čtyři zápasy ve čtyřech dnech, do toho se trénovalo a i vzhledem k tomu jsme výsledky v kabině nebrali s nějakými obavami. V kompletním složení jsme předtím hráli snad jen proti Plzni a Ufě. S tou jsme neodehráli špatný zápas, ale porazit jí je téměř nemožné. Zatím jsem to tedy neviděl nijak černě.

Předešlé utkání jste s Chomutovem prohráli. V čem bylo to dnešní jiné?
První zápas byla hrozná holomajzna. Bylo tam snad 35 stupňů, hrozný led a ještě to byl pro obě mužstva první zápas. Nebyl to ani hokej, jenom jsme po sobě házeli puky. Bylo znát, že teď už toho obě mužstva mají víc za sebou.

Jaké byly hokejové podmínky dnes, když venku padaly teplotní rekordy?
Také dnes tu bylo docela teplo a led nic moc, od poloviny každé třetiny už se na něm nedalo moc hrát. Člověk si musí dávat velký pozor, aby mu někde neutekl puk. Pro obě mužstva to ale bylo stejné.

Co podle vás rozhodlo zápas?
Šly nám přesilové hry a první útok hned v první třetině nasázel hned tři branky. Člověk pak hraje mnohem uvolněněji. Myslím, že bylo vidět, že jsme konečně hráli v plné sestavě.

Skóroval jste ve dvojnásobné přesilovce. Byl jste rád, že jste se v přípravě konečně trefil?
Člověk není nikdy naštvaný, když mu to tam spadne (smích). Že bych to ale šel večer někam oslavit, to asi ne. Dám si maximálně dvě, tři lahve vína (smích). Člověka to určitě potěší a zvedne mu to sebevědomí.

Minulý týden jste absolvovali soustředění v Břeclavi, odehráli jste čtyři utkání v řadě. Muselo to být náročné, že?
Samozřejmě. Měli jsme k tomu ještě poměrně hodně cestování. Do Zlína jsme jeli 2 hodiny, do Lince 4 a půl. K tomu se i trénovalo. Neříkám, že byly nějaké těžké, ale pořád to byly svižné tréninky, které mezi zápasy normálně nemáme. Sice jsme nikdo nehrál všechny zápasy, každý hrál vždy ve třech, ale i tak to byl hodně náročný týden.

Hráli jste se Skalicí, Zlínem, Nitrou a Lincem. Který tým byl podle vás nejsilnější?
Myslím, že Zlín byl nejvyspělejší tým. Ten nás v první třetině hodně přehrával a teprve pak jsme zápas srovnali. Co se týče slovenských týmů, nechci je nějak hanět, ale nebyly to dobré zápasy. A to ani z naší strany. Kdybychom proti nim nastoupili v dnešní sestavě, nebo alespoň podali 80 až 90 procent našeho možného výkonu, museli bychom je vždy porazit. To samé si myslím o Linci. Hrají tam především druhořadí Kanaďani a akorát se to pořád řeže.

I ve vašem utkání se strhly dvě hromadné bitky. Co se stalo?
Nevím přesně, jak to tam bylo, kdo do koho vletěl. V podstatě vždy ale vystartovali na naši čtvrtou pětku s menšími kluky. Když byl na ledě Venca s Kumim nebo někdo jiný vyšší postavy, tak žádná rvačka nehrozila.

Načínáte svou druhou sezonu v Karlových Varech. Jak jste byl spokojený s tou první?
Spokojený jsem nebyl, nebyla to dobrá sezona a už bych se k ní nechtěl příliš vracet. Ani jako tým jsme nehráli žádný extra dobrý hokej, povedlo se nám jen pár zápasů. Kdybychom se Slavií vyhráli pátý zápas v předkole, třeba jsme mohli něco uhrát v play-off a člověk by ze sezony měl trochu jiný pocit. Ale tím, že jsme sezonu ukončili takto brzy, nevzpomínám na ni rád.

Související články

Ohlasy k zápasu | po 22.8.2011

Karibské klima a Piráti na obzoru