HC Energie Karlovy Vary

Starší dorostenci začali vítězně

St. dorost: HC VERVA Litvínov - HC Energie 1:2 (0:1, 1:0, 0:1)
Cestou na sever zahájili svěřenci Václava Eismanna extraligový ročník 2011/12. A svou výpravu zakončili vítězně, když porazili své litvínovské vrstevníky. Na úvodní gól Energie ještě domácí odpověděli vyrovnáním, ale následná branka Daniela Hrocha v závěru utkání se již ukázala jako vítězná. Gól a asistenci si připsal Ladislav Zikmund (na snímku).
Extraliga staršího dorostu, 1. kolo, čt 8.9.2011
Litvínov
Karlovy Vary
1:2
0:1, 1:0, 0:1
Branky a nahrávky: 37. Malík (Sýkora) - 15. Zikmund (Molnár), 57. Hroch (Zikmund). Rozhodčí: Hlinka - Vaněk, Kopáč. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2.
Litvínov: Soukup (Klečka), Wiedemann, Řezníček, Ernst, Vostárek, Opatrný, Mical, Štěpka, Baránek, Šimeček, Kuchař, Stříbrný, Fučík, Cvrk, Sýkora, Válek, Šefl, Malík, Čeřovský
Karlovy Vary: Fečo (Kutnar),Vykouk, Šafář, Veverka, Molnár, Csamago, Vaněk, Bečka, Zikmund, Michálek, Matyáš, Gorčík, Petrov, Priškin, Jirušek, Struma, Ziegler, Vrána, Hroch

Komentář k utkání

Úvodní kolo extraligy staršího dorostu nabídlo dramatickou a vyrovnanou podívanou. Obě mužstva vycházela ze zabezpečené obrany a spoléhala na rychlý přechod do útoku. V první třetině se aktivita týmů rovnoměrně střídala, druhá část patřila domácím. Až v závěrečné dvacetiminutovce měli více ze hry karlovarští hráči, kteří tři minuty před koncem dokázali vstřelit rozdílovou branku. Výrazný podíl na zisku prvních mistrovských bodů měl spolehlivý brankář Fečo.