HC Energie Karlovy Vary

Ke konci jsme hodně riskovali, konstatuje Martin Zaťovič

Energetici v druhé polovině zápasu na Kladně ukázali, že zabrat umí. Po nepovedené první třetině se strojvůdcem stíhací jízdy stal Martin Zaťovič. Dvěma brankami zdramatizoval pro domácí Rytíře skvěle rozjetý zápas a živil naději na první bod Energie. O brankách a utkání proti týmu znovuzrozeném po vstupu Jaromíra Jágra jsme si popovídali právě s nadějným levým útočníkem.

Martine, v závěru utkání chyběla týmu i ta pověstná kapička štěstí, že?
Na konci už jsme hráli z nouze a riskovali jsme. Chtěli jsme to utkání vyrovnat nebo otočit, ale pak už je to k ničemu, když prohrajeme první třetinu 3:0, tak se to těžko dotahuje. A to obzvlášť na hřišti soupeře, takže špatná první část rozhodla zápas.

Při prvním gólu vás skvěle našel Lukáš Pech...
Kluci bojovali dva v rohu a pro mě tam zbylo místo čekat, jestli někde vypluje puk. Rasťa Dej si to tam parádně předal s Lukášem Pechem, který poslal přihrávku před branku. Mně zbylo jen netrefit brankáře.

Druhá vaše branka padla po pěkném sólu se střelou pod horní tyč. To bylo plánované?
Zůstal jsem na útočné modré čáře a čekal, že se ke mně puk dostane. Tomáš Klíma mi ho poslal, já se rozjel a nic nevymýšlel. Poslal jsem ho nahoru na bližší tyč a gólman to asi podcenil a spadlo to tam.

Po krátké době ze zápasu odstoupil kapitán Václav Skuhravý. Víte o jeho zdravotním stavu něco?
Hned v prvním střídání se srazil s protihráčem. Nevím co mu je, půjde na vyšetření.

Co jste si řekli v první přestávce? V druhé polovině zápasu jsme viděli značně zlepšený výkon.
S tímhle trenér nic nezmůže, to je v našich hlavách. Když dostaneme tři góly, tak pak najednou zjistíme, že hokej jde hrát. Bohužel až po těch třech obdržených brankách a to je těžké dotahovat. Začali jsme bruslit a chodili jsme hodně do branky. Chtěli jsme vyrovnat, ale už se to nepovedlo.

Nálada v šatně nebude po třech zápasech bez bodu nijak skvělá.
Není to nic moc. Třikrát jsme prohráli, mysleli jsme, že budeme mít nějaké body a nemáme nic. Sezona je dlouhá, zbývá ještě 49 zápasů, takže se musíme zvednout a chytnout se jedním zápasem. Loni jsme měli šňůru šesti výher v řadě. Je to hokej, je to sport a stát se může cokoli. My hledíme dopředu a budeme bojovat.

Co byste vzkázal fanouškům před zápasem s Libercem?
Hrajeme doma a musíme tu smůlu konečně prolomit. Fanoušci ať nás přijdou podpořit a nehledí na to, jak jsme hráli doteď. Musíme do toho jít spolu a dát do toho všechno, aby se to povedlo.

Související články

Preview k zápasu | čt 22.9.2011

Energetici zabojují o první body na ledě Kladna