HC Energie Karlovy Vary

Gřegořek: Šancí jsme měli dost, rozhodlo jejich proměňování

Byl vyhlášen jako střelec branky a diváci vyvolávali jeho jméno. Nakonec byl gól připsán Františku Skladanému. Petr Gřegořek byl po dalším prohraném utkání z výkonu nešťastný. „Dnešní utkání rozhodlo především proměňování akcí,“ pronesl před burácející libereckou kabinou.

Petře, jakými slovy byste ohodnotil dnešní zápas?
Prohráli jsme čtvrtý zápas v řadě, takže se hodnotí špatně. Jediné pozitivum je to, že jsme nehráli tak hrozně jako ve dvou předchozích zápasech, ale stejně to na body nestačilo.

Jak byste popsal nepřehlednou situaci u vstřeleného gólu?
Klasická mela před bránou. Hráli jsme vabank, takže jsme tam šermovali hokejkami, jak šlo a spadl tam bohužel jen jeden puk. Takových situací jsme dneska měli víc, ale Marek Pinc zachytal skvěle.

Nemyslíte, že je to možná i v psychice? Dneska jste začali dobře, ale pak se všechno vrátilo do starých kolejí.
Neřekl bych, že jsme se vrátili do úplně starých kolejí. Dostali jsme dva góly, a to pak ten tým trošku utlumí. My jsme se pak ale zvedli, hráli jsme a soupeře tlačili. Šancí jsme měli dost, kdybychom dali gól nebo dva, tak jsme mohli jít do třetí třetiny za úplně vyrovnaného zápasu. Dneska to bylo hlavně o proměňování akcí. Zatímco oba předešlé zápasy byly především o našem špatném výkonu, dnes bych to tak nehodnotil.

Jak se budete připravovat na zápas s Kladnem? Velkým problémem se zatím zdají být první třetiny.
Na první třetinu jsme se připravovali už dneska a bohužel zase nic. Nemyslím si, že bychom byli v první třetině o tolik horší, abychom prohrávali o dvě branky. Bohužel jim tam ty dva góly spadly a nám žádný. Budeme dělat všechno proto, abychom zde v úterý Kladno porazili.

Pokud navážete na výkon z druhé poloviny utkání na Kladně, tak by to ovoce přinést mohlo. Nemyslíte?
To je něco úplně jiného. Na Kladně jsme hráli zmiňovanou druhou půlku zápasu na risk a vabank a to je jiný styl hokeje. My potřebujeme začít hrát od stavu 0:0 a ne dohánět dvoubrankový náskok soupeře, to nejde.

Související články

Preview k zápasu | so 24.9.2011

KV Arena hostí souboj zklamaných