HC Energie Karlovy Vary

Tohle by mohl být odrazový můstek, přeje si po výhře nad Kladnem Mensator

Energetici se konečně dočkali první výhry i bodů do tabulky. V zápase s Kladnem podali povedený výkon a vyhráli celkem jasně 4:1. Začátek sezony úplně nevyšel ani karlovarskému gólmanovi. V duelu proti Rytířům byl ale velkou oporou a podržel svůj tým v mnoha nebezpečných situacích. Právě Lukáš Mensator nám po zápase poskytl rozhovor.

Po čtyřech utkáních, která jste prohráli, je vítězství určitě příjemná změna?
Samozřejmě jsme za to rádi, ale je to jen první krůček. Ztráta je však pořád velká. Chceme sbírat body průběžně, abychom se také posunuli v tabulce.

Co rozhodlo dnešní zápas?
Takový ten elán a nadšení pro hru. Měli jsme daleko větší nasazení a obětavost. To jsou asi ty největší faktory, které nám dneska pomohly k výhře.

Byla po té sérii porážek nějak znát špatná nálada v týmu?
Ona už je bohužel znát po prvním zápase. Řekli jsme si, že chceme dobře začít a po čtyřech utkáních měli nula bodů. Dnes jsme naštěstí zabodovali, ale pořád to není dobré. Musíme sbírat body dál. Tohle by mohl být odrazový můstek.

Druhou půlku zápasu s Pardubicemi odchytal Marek Benda. Co byste řekl o svém brankářském kolegovi?
My už se známe docela dlouho. Stejně jako s Tomášem Závorkou, který chytá v Kadani. Marek prošel juniorskou soutěží v Kanadě, tak jako já. Chytáme trošku podobným stylem. V některých věcech jsme si podobní. Je o něco mladší než já. Myslím, že má velkou budoucnost a že Karlovým Varům spolu s Tomášem jednou hodně pomůže.

Ve čtvrtek vás čeká derby s Plzní. S čím do utkání půjdete?
Nevyhráváme moc často, takže do toho musíme jít na sto procent a zkusit uhrát nějaký ten bod, každý by byl super. Tam to určitě nebude nic lehkého.

Díky za rozhovor!

Související články